כנס סקס ישראלי: הארכת פין - לגיטימי או לא?
למרות אינספור פרסומות באינטרנט המבטיחות תוצאות בטוחות ומיידיות, לא ידועות נכון להיום טכניקות מוכרות ובטוחות להגדלת הפין. הויכוח בעד ונגד העסיק את באי כינוס החברה הישראלית להפרעות בתפקוד המיני, אך לעת עתה העמדה ברורה: הארכת פין - לא בישראל. לפחות בינתיים
פרופ' ורדי הציג את עמדתו נגד הניתוחים להארכת איבר המין בכנס הראשון מסוגו של החברה הישראלית להפרעות בתפקוד המיני, שהתקיים בתל-אביב.
נגד: הסיבוכים גדולים מאוד
לדבריו, הפרסומים המבטיחים הצלחות הם מטעים ומסוכנים. שלל בעיות וסיבוכים המתעוררים בניתוחים אלו, אינם מוצגים לגברים המבקשים לבצע את ההליך. "ישנם סיבוכים רבים. למשל, באחת השיטות המקובלות חותכים חלק מרצועה בבסיס הפין המחברת אותו אל העצמות. ישנה גישה שחיתוך כזה מאריך את הפין בכסנטימטר, אבל הדבר גורם לפגיעה בזקפה, לחוסר יציבות של הפין, לעיוותים שונים ועוד.
טכניקה אחרת, שהיתה מאוד מקובלת, היא של הזרקת שומן או פאראפין. כעבור כמה זמן זה מתמוסס ויוצר עיוותים שונים. טכניקה אחרת היא של השתלת עור וכבר נתקלתי במקרים של פין שצימח שיער בעקבות השתל. הבעיה היא, שאין מאמרים שעוסקים בניתוחים עצמם אלא רק בפתרון בעיות שמתעוררות כתוצאה מניתוחים לא תקינים", אמר ל-ynet פרופ' ורדי.
"הבעיה היא פסיכולוגית, לא רפואית. אמנם התופעה קיימת, יש אנשים שמבקשים להגדיל את הפין, כולם צעירים והפין שלהם תקין לחלוטין ולחלוטין לא קטן מדי. אני לא בעד ביצוע הליך רפואי רק בגלל בעיות פסיכולוגיות. אולי לו היו מקרים בהם הניתוח היה מציל את הפין באופן אמיתי, אז הייתי יכול לשקול זאת. בינתיים, כשמגיעים אליי פציינטים לייעוץ, אני שולח אותם לפסיכיאטר או סקסולוג", הוסיף.
בעד: אם מנתחים שדיים, אפשר לנתח פין
פרופ' סנטיאגו ריכטר, סגן מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא והאחראי על מרפאת האין-אונות, מסכים עם פרופ' ורדי, כי העניין אינו רפואי, אלא פסיכולוגי מעיקרו. "כעקרון, גברים רבים חיים בתחושה של חוסר שביעות רצון מגודל האיבר שלהם. מדובר בעיקר בגודל האיבר בעת מנוחה, לא בעת הזקפה. הם מסתכלים על איברים של אחרים כשהם במלתחה ציבורית או במקלחות משותפות ומתביישים באיברם. הם סבורים שאם האיבר יהיה גדול יותר, ביטחונם העצמי יגבר. אבל זה עניין של פרספקטיבה. לרוב, כשתסתכל על משהו שנמצא מולך, הוא ייראה לך גדול יותר מאשר כאשר הוא עליך. זה בדיוק מה שאני מסביר להם כשהם באים אליי לייעוץ, וב-90% מהמקרים זה עובד. הם עוזבים את הקליניקה כשהם מרוצים למדיי ממה שיש להם ולא מעוניינים עוד בניתוח", אומר פרופ' ריכטר.
פרופ' ריכטר, מראשוני המבצעים ניתוחי הגדלת פין בישראל, דווקא סבור שניתוח שכזה אפשרי, ובתנאי שתימצא טכניקה מוסכמת ומקובלת, שעובדת גם לטווח הרחוק. "אנו חיים בעולם קוסמטי. אנשים רוצים להיות יותר צעירים, יותר יפים ויותר אסתטיים. אין בזה שום דבר רע, זה מאפיין את שני המינים ואת כל הגילאים. זו התקופה ושום דבר לא יעזור. הכל הולך היום: שדיים, פנים, מתיחות, אפים, ישבנים. אין סיבה שלא איברי מין", הוא אומר.
"יש בעיה במצב הנוכחי. החברה האמריקאית לסקסולוגיה יצאה במכתב הצהרה, הטוען כי מאחר ואין עדיין מחקרים מדעיים רציניים שמלמדים על שיטות עבודה מוצלחות בניתוחים אלה, ואין אוסף של מקרי מבחן ובחינת תוצאות לטווח הרחוק, הרי שכל ניתוח שכזה הוא בחזקת ניסוי בלבד. לכן הם ממליצים לעת עתה שלא לבצע ניתוחים שכאלה כלל. אבל אז נוצרת בעיה שאין לה פתרון: אם גברים יימנעו מביצוע ניתוחים שכאלה מפני שיפחדו מהיעדר ידע מספיק בנושא, אז לא ייווצרו מספיק מקרים מוכרים אותם ניתן לבחון ואי אפשר יהיה לחקור את הנושא ולהגיע לידע רציני. אי אפשר לצאת מזה, לכן מזה 3-4 שנים אני לא מבצע ניתוחים כאלה", מסביר פרופ' ריכטר.
"הבעיה היא שאנשים חושבים שפין הוא כמו שדיים או אף. אבל הפין אינו כזה. הוא איבר רגיש יותר, פונקציונאלי יותר, וניתוח להגדלת פין אינו ניתוח אסתטי. בהגדלות שדיים יש התמחות, מחקרים, תוצאות וידע, כאן כל זה אינו קיים. כל הטכניקות המוצעות בשוק, כולל כדורים ומשחות ותרופות שונות, כולן לא הוכחו מדעית מעולם והן בעיקר אוסף של שרלטנות וחלטורות שלא עובדות וגורמות נזק רב. אנו מכירים בבעיית הביקוש בעולם, אבל באמת אין לרפואה היום כל פתרון מוכר", הוסיף פרופ' ורדי.
ולמרות זאת, בישראל, כך נראה, המצב רגוע בהרבה. "אמנם בארצות הברית הביקוש לניתוח הולך וגדל. במשך 7 שנים בוצעו שם למעלה מ-10,000 ניתוחים שכאלה, אבל פה בישראל כמעט ואין מנתחים שיבצעו את הניתוח הזה היום, ולכן מספר המנותחים הוא אפסי ממש. יש תחושה שהתופעה כמעט ואינה קיימת", הוא מסכם.