שתף קטע נבחר

 

אינדיאנים תובעים מיליארדים: קרקע אבותינו נגזלה

בתביעת ענק שהגיש שבט אינדיאני נגד מדינת ניו-יורק טוענים אנשיו כי אבותיהם ישבו על הקרקע בלונג-איילנד כבר לפני 12 אלף שנה. ב-1859 הונתה אותם קבוצת משקיעים פרטיים - והם מכרו את הקרקע. בהודעה שפירסם השבט נאמר כי הם לא דורשים כל פינוי, רק פיצוי במילארדים

אנשי שבט אינדיאני חולמים לקבל פיצוי של מילארדים. שבט השינקוק האינדיאני הגיש אתמול (יום ד') תביעה נגד מדינת ניו-יורק לפיה חייבת לו המדינה מילארדי דולרים של דמי שכירות וחכירה על אדמות שבשטחה. לפי דיווח באתר האינטרנט של רשת סי.אן.אן, השבט טוען כי את האדמות איכלסו אבותיו כבר לפני 12 אלף שנים.

 

מדובר באחת התביעות הגדולות ביותר מסוגן שהוגשה אי-פעם. לפי התביעה, איזור ה"המפטונס" שידוע כאזור הנופש הקייצי של עשירי המדינה בלונג איילנד, נגזל ברמייה על ידי משקיעים פרטיים לבנים ב-1859.

 

השבט הגיש את התביעה בבית המשפט המחוזי המקומי ומוזכרים בו כנתבעים מדינת ניו-יורק, מושל המדינה ג'ורג' פטאקי, חברת הרכבות המקומית והעיר סאות'המפטון. לטענת אנשי השבט, שטח של כ-3,600 אקרים (כ-14 קילומטר רבוע), הוא אחד משטחי אבותיהם.

 

לא רוצים פינוי, רק פיצוי

 

שבט השינקוק מוכר במיוחד בשל כשרונם המיוחד של אנשיו ליצור חרוזים ופנינים מקונכיות. הפעם לא בחרוזים מדובר כי אם במילארדי דולרים. לטענת השבט, אבותיהם ישבו במישורי לונג איילנד במשך 500 דורות. ב-1859, כך לטענתם, הונתה אותם קבוצה של משקיעים פרטיים אל תוך עיסקה של מכירת הקרקע. "היינו שכנים טובים לאותם אנשים שגנבו את קרקע אבותינו למען רווח כספי", אמר רנדי קינג, יו"ר חבר נאמני שבט השינקוק האינדיאני. "נילחם על כל אינץ' של קרקעותינו המקודשות".

 

התביעה, כך לפי הודעה שפירסמו אנשי השינקוק, אינה מבקשת לפנות אנשים מבתיהם. במקום זאת היא מבקשת שכר-חכירה ראוי וריבית על האדמה. לפי חישוב של אנשי השבט שווי התביעה מוערך ב-1.7 מיליארד דולר, אולם חישובים שונים של הפרשי שערי-מטבע עשויים להגדיל את ההערכה.

 

דוברו של המושל פטאקי דיווח כי התביעה טרם הוגשה לעיונה של העירייה. "ננקוט בכל צעד הכרחי להגנה על אינטרסים של בעלי הרכוש משלמשי המסים של לונג איילנד".

 

תביעת שטחי השינקוק מגיעה ימים ספורים לאחר שהמושל פטאקי קרא למחוקקים במדינה ליישב תביעה אחרת שהוגשה על ידי שבט המוהוק באשר לשטח אחר של כ-50 קמ"ר בצפון ניו-יורק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דורשים פיצוי (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים