שתף קטע נבחר
 

משרד הבריאות ממליץ: כך יולדים בבית

במשרד הבריאות מתכוונים לפרסם תקנות חדשות ללידה בבית • צריך לדאוג שיהיו מים חמים, חמצן וערכת תפירה • תוכנית נוספת של המשרד: הקמת בנק לחלב-אם

משרד הבריאות נכנע לתכתיבי האופנה: בפעם הראשונה יפרסם המשרד בקרוב הנחיות לביצוע לידות בבית. טיוטת ההנחיות החדשניות הועברה לאחרונה לעיונם של אנשי מקצוע ותפורסם בקרוב.

 

לפני חמש שנים קבע משרד הבריאות כי יש להעדיף ביצוע לידות בבתי-חולים על פני לידה ביתית. מאז חזרו על ההמלצה אנשי משרד הבריאות

פעמים רבות. אך לאור מגמת העלייה בלידות הבית המתבצעות בישראל בשנים האחרונות ניסח המשרד הנחיות המפרטות מי יכול לבצע לידת בית וכיצד יש לנהל את מהלך הלידה.

 

מעתה יורשו רק מיילדת מוסמכת עם ניסיון של שלוש שנים בחדר לידה בישראל או רופא מומחה בגינקולוגיה לבצע לידות בית. בנוסף הם יידרשו לעבור קורס החייאה של יילודים. ההנחיות מפרטות גם את המצבים שבהם מותר ללדת בבית. בין

השאר, נקבע כי מותר ליילד בבית אישה שיש לה הריון עם עובר אחד, המצוי במצב ראש, שנמצאת בשבוע 37 עד 41.1 להריונה, שמשקל העובר שלה נע בין שניים וחצי לארבעה קילו. זאת בתנאי שהיא בת יותר מ-18 ובריאה גופנית ונפשית.

 

ההנחיות קובעות כי די באחד המצבים הבאים על מנת לשלול את האפשרות ללידת בית: מחלות שונות אצל האם, בהן מחלות לב וכלי דם, מחלות דרכי הנשימה, זיהומים כרוניים ומחלות דם, עבר מיילדותי כושל, פגמים ברחם או בתעלת הלידה ועוד.

 

בהנחיות מפרט המשרד את המיכשור והציוד ההכרחיים ללידת בית, ובו ערכת תפירה, ערכת קבלת לידה, כפפות סטריליות וחד-פעמיות, חמצן, מד

לחץ דם, ומאזני שקילה. נקבע כי היולדת או הרופא צריכים לשהות עם האישה מרגע התחלת הלידה ועד ארבע שעות לאחריה, והם צריכים לשוב ולבדוק אותה יממה לאחר מכן.

 

אתמול (ב'), לרגל שבוע עידוד ההנקה, התכנסה לראשונה הוועדה הבוחנת הקמת בנק חלב-אם והחליטה להמליץ בפני הנהלת משרד הבריאות על הקמת בנק כזה. החלב ייועד לתינוקות בעלי צרכים מיוחדים, כגון פגים, תינוקות שמפתחים אלרגיות חמורות ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
צעירה, בריאה ונושאת עובר אחד
צילום: סי די בנק
מומלצים