היום: עיצומים בבתי ספר ב-27 יישובים ומועצות אזוריות
בתגובה להודעת שרת החינוך על יישום חד-צדדי של דו"ח דוברת ב-32 יישובים החל מהשנה הבאה הודיעו ארגוני המורים כי ישביתו היום את הלימודים לשעתיים בחלק מאותם יישובים
בתגובה מהירה על הודעת שרת החינוך לימור לבנת אודות יישום חד-צדדי של השלב הראשון של דו"ח דוברת ב-32 יישובים, ישביתו היום (ג') ארגוני המורים למשך שעתיים את הלימודים בבתי הספר היסודיים בחלק מאותם יישובים.
היישובים בהם יושבתו הלימודים הם: המועצה האזורית גולן, קצרין, שלומי, ריינה, כפר כנא, כרמיאל, המועצה האזורית גלבוע, שפרעם, מגדל העמק, טירת הכרמל, המועצה האזורית חוף הכרמל, המועצה המקומית עיר הכרמל, פרדיס, המועצה האזורית עמק יזרעאל, בשמת-טבעון, המועצה האזורית מטה אשר, כוכב יאיר, אלפי מנשה, אורנית, אלקנה, כפר קאסם, רמלה, המועצה האזורית גדרות, המועצה האזורית חבל מודיעין, קריית מלאכי, אופקים ודימונה.
הלימודים ביישובים אלה יחלו בשעה 10:00 בבוקר במקום ב-8, אולם העיצומים לא יכללו את החינוך המיוחד וגני הילדים.
חילופי האשמות
מזכ"ל הסתדרות המורים יוסי וסרמן אמר אתמול: "שרת החינוך חושבת שאפשר 'לעבוד בעיניים' על כולם, כל זמן. היא עסוקה בהצלת עתידה הפוליטי במקום בטיפול מיידי בבעיות הבוערות של מערכת החינוך... בשל החלטת מספר ראשי ישובים לבצע שינויים חד-צדדיים, ללא שיתופים של אנשי החינוך ועובדי ההוראה, יחלו הלימודים בישובים אלה מחר בשעה 10:00".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "אנו מצרים על כך שיוסי וסרמן ורן ארז לא הפנימו את העובדה שהרפורמה יצאה היום לדרך וכל תכליתם היא למנוע מתלמידי ישראל לקבל תוספת של שעות לימוד בקבוצות קטנות, ערכים והעשרה. הם מונעים את ההזדמנות מתלמידי כיתות א' וב' לקבל חינוך איכותי יותר".
אם אין מורים נעסיק מדריכים
אתמול בצהריים הציגה לבנת במסיבת עיתונאים את התוכנית ליישום חד-צדדי של השלב הראשון של דו"ח דוברת, שעלותו מסתכמת ב-120 מיליון שקלים. לדברי לבנת, 32 היישובים הסכימו כבר להצטרף לרפורמה, ובבתי הספר היסודיים שלהם יתבצע מעבר לחמישה ימי לימוד מלאים, מהשעה שמונה בבוקר עד ארבע אחר-הצהריים.
בכל בית ספר יתוספו בממוצע כתשע שעות שבועיות, ובימי שישי תיערך פעילות "שישי חופשי-פעיל", לתלמידי כיתות א'-ג', במימון המדינה.
על פי התוכנית, בבתי הספר האמורים ילמדו כיתות א' וב' שלושה מקצועות עיקריים בקבוצות קטנות. לפי התוכנית, בשעות הבוקר, עד השעה 12:00, ילמדו ב-32 היישובים מקצועות כמו עברית, מתמטיקה, מדעים, אנגלית, אוריינות ותנ"ך על ידי מורים מקצועיים.
המקצועות ה"פחות חשובים", כמו מורשת, שעת חינוך, כישורי חיים, חינוך גופני, אמנויות והכנת שיעורי בית, יילמדו החל מהשעה 13:00, לאחר ארוחת הצהריים וההפסקה. במשרד החינוך וברשויות המקומיות צפו את התנגדות המורים ללמד אחר הצהריים, ולכן, בשלטון המקומי אמרו כי אם המורים לא יסכימו ללמד אחר הצהריים, הם יעסיקו מורים בפנסיה ומדריכי נוער, שילמדו מקצועות אלה.
בחודשים האחרונים התנהל משא ומתן בין ארגוני המורים עם משרדי החינוך והאוצר, בניסיון להגיע להסכמה באשר לפיטורי המורים וליישום רפורמה מוסכמת. אולם המשא ומתן נכשל, מכתבי הפיטורין נשלחו לכ-2,000 מורים והצדדים עדיין מחכים להכרעת בית הדין הארצי לעבודה בשאלת חוקיות הפיטורין - הן על ידי משרד החינוך והן על ידי הרשויות המקומיות שגם הן פיטרו כאלף עובדי הוראה שלהם.