שתף קטע נבחר

 

"הבריטים רואים בנו אחראים - יש בכך מהצביעות"

אחרי שראש הממשלה הבריטי הצביע על הסכסוך הישראלי-פלסטיני כאחד מגורמי הטרור העולמי אומרים גורמים מדיניים בירושלים: "הם באמת רואים בנו האחראים לבעיותיהם ויש בכך הרבה מן הצביעות. זה לשים את הקורבן על ספסל הנאשמים". גורם אחר הביע דווקא הבנה: "הוא כנראה מקווה לשקט תעשייתי בקרב מוסלמים בבריטניה. לא תופסים אדם בשעת צערו". לשכת שרון מסרבת להגיב

"זו תפיסה רווחת באירופה. הם באמת רואים בנו האחראים לבעיותיהם. יש בכך הרבה מן הצביעות. זה לשים את הקורבן על ספסל הנאשמים, אך זאת האמת כך הם רואים אותנו". את המילים הקשות האלה אמרו אמש (שבת) ל-ynet גורמים מדיניים בעקבות האצבע המאשימה החד משמעית שהפנה ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, לעבר הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

 

בלייר, שנאם מול בני עמו, מנה שלושה גורמים לטרור העולמי: "חיוני לטפל בגורמים לטרור ובהם העוני, המחסור בדמוקרטיה והסכסוך המתמשך במזרח התיכון". יממה לאחר שראש הממשלה שרון הורה לשריו שלא לפטפט עם התקשורת כדי לא לבצע קישור בין ישראל לפיגועים, עשה זאת דווקא בלייר.

 

בלשכת ראש הממשלה מסרבים להפוך את המחלוקת על דברי בלייר למשבר וסירבו באופן מוחלט להגיב על דבריו של ראש הממשלה הבריטי. אך את עמדתו של שרון אפשר רק לנחש לאור ההוראה שנתן לשרים. "ודאי שהקישור הוא בעייתי", אומרים גורמים במשרד החוץ. "אבל זאת המציאות. אנחנו לא אוהבים זאת, אבל כך הם תופסים אותו. אנחנו נוטים אולי להדחיק את זה ולהתעלם מזה אבל זו תפיסה רווחת באירופה". 

 

גורמים מדינים אחרים אמרו כי "באירופה מתחילים רק כעת לגלות שבקרב המספרים האדירים של האוכלוסיה המוסלמית שבתוכם יש תאי טרור רדומים. דברי בלייר נועדו לנסות להרגיע את השטח, לומר למוסלמים: 'זה לא אתם, זה הסכסוך במזרח התיכון'. הוא כנראה מקווה שזה מה שייצר בבריטניה שקט תעשייתי ולא תופסים אדם בשעת צערו".

 

גם יושב ראש הפרלמנט האירופי הביע בביקורו בארץ באחרונה עמדה דומה . "אתם חושבים שאנחנו כאן בתור דודים עשירים שבאים לעזור", אמר. "אבל אנחנו כאן כי הסכסוך במזרח התיכון זולג אלינו".

 

ביילין מופתע: תגובת הגורמים מיותרת

 

כבר בערב הפיגועים בלונדון ביקש שרון למנוע את הקישור הלונדוני-ישראלי וביקש ממזכיר הממשלה, ישראל מימון, להורות לשרים לסכור את פיהם. השרים הונחו שלא לרוץ ולעשות הקשרים לישראל, עם זאת הובהר כי אין מניעה להביע תנחומים ואיחולי החלמה. "מדובר באירוע שהבריטים חווים כעת, איננו צריכים בעת הזאת למהר ולקשור את העניין הזה לעצמנו", אמר מימון לשרים. "הבריטים ספגו מכה קשה וכואבת ולא נכון יהיה מצד ישראל להציב את עצמה בחזית הזאת".

 

גורמי הסברה אמרו ל-ynet: "מדובר בהנחיה חכמה. יש לישראלים מסוימים - וגם לשרים - נטיה לקפוץ בראש ולהודיע מייד שזה דומה לאופן שבו הם רואים את המצב שלו, וזה תמיד, בדרך פלא, מאשש את התזות הפוליטיות שלהם.

 

"הדבר הזה יכול ליצור את האפקט ההפוך, ולגרום לישראלים להצטייר כמי שמשתמשים באירוע טרגי כדי לנצל עמדות שנויות במחלוקת. יפה עשה ראש הממשלה כשבחר לנהוג באיפוק וב'אנדרסטיטמנט הבריטי'".

 

ואילו יושב ראש מרצ-יחד, יוסי ביילין, הופתע מגינויים של גורמים בירושלים לדברים שאמר בלייר. "התגובה מפתיעה ומיותרת. במקום להיבהל כל פעם מחדש מדברי מנהיגי העולם על הצורך לפתור את הסכסוך מוטב לממשלת ישראל להבין כי הסכם שלום עם הפלסטינים הוא אינטרס ישראלי", אמר.


פורסם לראשונה 09/07/2005 23:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צביעות? בלייר
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
לא רוצה משברים. שרון
צילום: איי פי
מומלצים