שתף קטע נבחר

 

"עולמות" של תפוז: פורטל לכל גולש

הפורטל הישראלי ישיק מחר גירסת בטא של שירות, המיועד לשמש כדף בית אישי לכל גולש, בו ירוכזו החיים הדיגיטליים שלו, כפי שהם מתנהלים ב"תפוז" וברשת בכלל

"תפוז" ישיק מחר (ד') את גירסת הבטא של "עולמות", מעין איזור וירטואלי אישי, שיתפקד כדף בית מותאם לכל גולש, וישלב בין כרטיס זהות, אלבום תמונות, בלוג, פורום, רשת חברתית ועוד תכונות.

 

כל עולם כזה מציג את תמונת המשתמש, את פרטיו האישיים, רשימה של חבריו, עם קישור לעולם שלהם, ציטוטים נבחרים, תחומי עניין, קהילות או קומונות בהן משתתף הגולש, תגובות שפירסם בתפוז, תמונות, עליהן ניתן להגיב או לשלוח ב-MMS (בטלפון הסלולרי), הורוסקופ, אפשרות ליצור קשר באמצעים שונים וכן אפשרות לספק עדכון RSS לכל אחד מהאלמנטים הללו.

 

"השירות החדש נראה לנו הכרחי לגולשים המעונינים לשמר ולפתח את המוניטין שלהם בעולם הווירטואלי", אומר ניר אופיר, העורך הראשי של "תפוז", "זה בעצם מרכז תוכן אישי, שבו כל אחד יכול לדעת מה קורה איתי, בגבולות הפרטיות שקבעתי. מי שירצה להכיר אותי - יוכל לקרוא עלי מידע זמין ב-RSS. המוצר הזה יחלחל לאט, אבל אני חושב שזה יצליח".

 

מגמה כלל עולמית

 

"עולמות", בדומה לפורטל הנסיוני Yahoo! 360° ופרויקט MyWallop של מיקרוסופט, הוא חלק ממגמה כלל עולמית, של קיבוץ (Aggregation) כלל הפעילויות המקוונות של המשתמש - במיוחד אלו הקשורות לתכנים דיגיטליים, אך לא רק - במקום אחד, לרוב בעמוד אישי, המשמש מעין מכתבה או אפילו מיני מחשב אישי הזמין מכל מקום.

 

"'עולמות' מתאים את עצמו לתחום ההולך ומתפתח של יצירת תכנים עצמאית על ידי גולשים", אומר אופיר, "עולם בו כל אחד הופך למו"ל עצמאי, המפיץ את תכניו, וכל אחד יכול לצרוך את התכנים באופן עצמאי, ללא תלות בגוף תקשורת כזה או אחר".

 

אופיר מוסיף, כי "לבן אדם ממוצע, שגולש באינטרנט, יש שתי זהויות: זהות פיזית בעולם, עם המשפחה, החברים, הלימודים, הקריירה והחברים. השניה, הזהות הווירטואלית, היא מקום בו הוא מבסס את המוניטין הווירטואלי שלו. 'העולם' שלו הוא מקום שירכז את תחומי העניין שלו, את התמונות שלו, את התוכן שהוא כותב בבלוגים עוד דברים - במקום אחד, ויאפשר לאחרים לדעת עליו יותר".

 

יש לזה בכלל קהל בישראל, מדינה קטנה, שבה ממילא 'כולם מכירים את כולם'?

 

"אנשים מתייחסים לזהות הווירטואלית שלהם כזהות לכל דבר. כל אדם רוצה להתבטא ולחשוף, והמרחק בין הזהות הווירטואלית לזו המציאותית הולך ומצטמצם. אנשים ירצו לעבות ולחשוף את הזהות הווירטואלית שלהם, כי מוניטין וירטואלי הופך לנכס. אנשים עושים עסקים, מוצאים אהבה ועוד דברים שלא עשו בעבר - דרך האינטרנט".

 

"לא יהיו מיליוני משתמשים, אבל לטווח הארוך, יותר ויותר אנשים יזקקו לשירותים כאלה. כבר היום, אחוז המשתתפים בפורומים וצ'טים גבוה מהמספר באירופה, ובכל זאת, אין מספיק גולשים שכותבים בפורומים או כותבים בלוגים, כי זה נחשב שימוש יחסית מתקדם. אבל אנחנו רוצים להראות לאנשים לאן האינטרנט מתקדם".

 

מיפוי הרשת החברתית

 

בין השירותים שיכלול "עולמות" ניתן למנות: כתובת URL אישית לכל גולש; אפשרות הקמת רשת חברתית, הכוללת קהילה וירטואלית שבונים הגולשים; עדכון RSS לעולם; אלבום תמונות; בלוג; פורום עצמאי; קישורים; סקרים וכן פונקציית חיפוש עולמות על פי משתנים שונים.

 

הרשת החברתית, חלק מהותי מהעולם שלנו, כך מקווים בתפוז, נבנית באמצעות הגדרת תחומי עניין, ואיתור גולשים בעלי תחביבים דומים. אופיר מבטיח כי בקרוב תשולב במערכת אפשרות לדעת את "המרחק" בין החברים ברשת, באמצעות צפיה במעין מפת קשרים גרפית.

 

לדוגמה, הגולש X קשור אליכם משום שהוא חבר של גולש Y, שנמצא ברשת החברתית של הגולשת Z, שהיא בעצמה חברה ברשת שלכם.

 

נוסף על כך, יוכל כל גולש לקבוע איזה תוכן יוצג לכלל הגולשים, איזה יוצג רק בפני חברים ואיזה יהיה נסתר לגמרי. ניתן יהיה לפתוח פורום אישי, שגם הוא יוכל להיות פתוח לכלל הגולשים או לחברים בלבד, לפרסם סקרים, שהפעילים ביותר יוצגו ברחבי אתר תפוז, וכן להציג רשומות אחרונות מהבלוג, הפניות לבלוגים או אתרים מועדפים ועוד.

 

תוך כחודש, מבטיח אופיר, ניתן יהיה לשלב ב"עולם" גם רשומות מבלוגים שאינם מתארחים בתפוז, וכן להעלות תמונות מאלבומים המאוחסנים באתר התמונות השיתופי Flickr.

 

"כל אדם הוא פורטל"

 

"אם כל אדם הוא פורטל, אז לכל אדם יש RSS Feed", מכריז אופיר. "כל עדכון או אירוע של משתמש יכול להיות מנוטר ומופץ באמצעות RSS (נתון לאישורו של הגולש)", כך שבעת עדכון של הבלוג, פרסום סקר חדש, כתיבת הודעה חדשה בפורום, העלאת תמונה או פרסום תגובה בבלוג - העדכון על כך יופץ לכל אותם גולשים המנויים ל-Feed שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים