הצעת החוק נגד ספאם - לקריאה ראשונה
שרת התקשורת הגישה לכנסת הצעת חוק נגד הפצת דואר זבל. על פי ההצעה, מי שיפיץ פרסומות לא רצויות באינטרנט או ב-SMS ייקנס ב-200 אלף שקל
שרת התקשורת, דליה איציק, הגישה לקריאה ראשונה הצעת חוק שתנסה לטפל במטרד שגורמות פרסומות לא רצויות (ספאם).
הצעת החוק, שאושרה בממשלה בחודש מאי, אוסרת על הפצה המונית של הודעות פרסומת בלתי רצויות באמצעות דואר אלקטרוני, הודעות SMS, פקס או כל אמצעי תקשורת ישיר אחר. לפי החוק, שליחת פרסומת תתאפשר רק כאשר הנמען נתן מראש את הסכמתו לכך.
על פי הצעת החוק, ייאסר על משלוח פרסומות ללא קבלת הסכמה מראש של הנמען. בכך אימצה הממשלה את מודל ה-Opt-in של האיחוד האירופי, לפיו אסור לשלוח פרסומות בשיווק ישיר, אלא אם כן התקבלה מראש הסכמת הנמען לכך. זאת, בניגוד למודל ה-Opt Out, לפיו השולח רשאי לשלוח הודעה ראשונה לנמען בשיווק ישיר, אלא אם כן הודיע הנמען כי הוא מסרב לקבל הודעות נוספות.
העונש המוצע למי שיתעלם מהאיסור ויציף משתמשים בהודעות פרסומת בלתי רצויות הוא קנס של עד 200 אלף שקל. נוסף על כך, מחברי ההצעה מציעים לאפשר לאנשים החשים עצמם נפגעים להגיש תביעה במסלול תביעה אזרחי, אשר צפוי להיות הכלי המרכזי והיעיל להתמודדות עם התופעה.
נוסף על כך, קובעת הצעת החוק סייגים לאיסור הגורף על שליחת הודעות לא רצויות. אם, למשל, הצליח עסק מסוים להחתים לקוח שרכש ממנו מוצר או שירות על מסמך, שבו מביע הלקוח את הסכמתו לכך שיישלח אליו הודעות פרסומת - אותו עסק יכול להשתמש בהסכמת הלקוח ולשלוח אליו הודעות פרסומת. הנפגעים מהודעות הפרסומת הבלתי רצויות יוכלו להגיש תביעה אזרחית נגד השולח.
השרה איציק אמרה אתמול: "דואר זבל הפך למכת מדינה. הגיע הזמן שהמחוקק יתערב ויחסום את הטרדנים הפוגעים בפרטיות".