שתף קטע נבחר

 

תובע את ארומה: קראו לי "עמית רומם"

כל מי שביקר בסניף של רשת בתי הקפה מכיר את הסיטואציה: כשההזמנה מוכנה, קורא עובד בית הקפה בשמך במיקרופון. עמית, צעיר בן 25, טוען כי כאשר ישב בשעת לילה בארומה ירושלים, קרא לו העובד: "עמית רומם" - רמז לזהותו המינית. בית הקפה בתגובה: אמרנו "עמית, רונן" כדי לקרוא לשני לקוחות יחדיו

עמית, רונן או עמית-רומם? תביעה מוזרה ומשעשעת הונחה בימים אלה בבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים. עמית, תושב העיר בן 25, תובע מרשת בתי הקפה "ארומה" כ-18 אלף שקלים על מה שהוא מכנה "לשון הרע, הטרדה מינית ועלבון בציבור". בארומה מתייחסים למקרה כאל "סיטואציה הזויה".

 

המקרה המדובר אירע בחודש פברואר האחרון, כאשר עמית ישב עם כמה מחבריו, בשעת לילה מאוחרת, בסניף ארומה במושבה הגרמנית בירושלים. כנהוג במקום, לאחר ההזמנה שביצע מסר את שמו והמתין לקריאה במיקרופון, שתזמין אותו לגשת ולקחת את הזמנתו.

 

אך לטענתו, במקום לקרוא בשמו, עמית, קרא לו הקופאי בשם "עמית רומם", שהיגויו זהה למלה "המתרומם" - כינוי גנאי להומוסקסואל. "כנראה רואים עלי שאני הומו. אחרי שקראו לי ככה, נפגעתי מאוד. שתי ידידות שלי, שישבו איתי בבית הקפה לא ידעו שאני הומו. התחיל שם בלגן וכל הסועדים צחקו", סיפר עמית, שלטענתו היה "בארון" בעת התקרית.

 

בכתב התביעה שהגיש סיפר עמית כי הוא מתקשה להירדם בלילות, נזקק לטיפולים פסיכולוגיים ומעל לכל - נאלץ לעזוב את מקום עבודתו במשטרה. "לקחתי בהתחלה חופש של שבוע. כל כך נפגעתי שעשרים איש עמדו וצחקו עלי בנושא כל כך רגיש ולא ידעתי מה לעשות. למען האמת, גם במשטרה כבר לא רצו אותי אחרי הסיפור הזה. זה מאוד מרתיע אנשים וכאשר סיפרתי למפקד למה לא הגעתי לעבודה במשך שבוע הוא כבר ידע שאני הומו ולא יכולתי לחזור לשם".

 

לחברת "ארומה" גרסה שונה לסיפור. לדברי מנהל הסניף המדובר, אסי אובספלד, בעת ביצוע ההזמנה של עמית חיכתה הזמנה נוספת על הבר, של בחור בשם רונן - לקוח קבוע ומוכר במקום. "קראו במיקרופון קודם לעמית ואז לרונן, כמו שנהוג אצלנו, בלי לעשות מזה עניין", שיחזר אסי את הגרסה שסיפרו לו העובדים במשמרת והוסיף: "יש לנו הקלטת וידאו של כל מה שקורה בסניף במהלך משמרת. רואים את עמית קם ולוקח את ההזמנה בשיא הטבעיות, מדבא עם הקופאי בדלפק ואומר לו 'זה לא לעניין איך שקראתם לי'. מייד הסבירו לי במה מדובר, הוא לקח את השתייה שלו והתיישב במקומו".

 

"מנהל המשמרת הגיע לאחר כמה דקות וחבריו של עמית שאלו אותו אם הוא מודע לסיפור. הוא אמר שדבר כזה לא יכול להיות ובזה נגמר העניין", הסביר. יחד עם זאת, הדגיש אובספלד כי לעמית הוצע פיצוי במקום ולטענתו עמית וחבריו המשיכו לשבת במקום עוד 20 דקות לאחר האירוע. "הם לא יצאו כמו אנשים שנעלבו. שום דבר לא העיד על מה שעומד לקרות", סיפר. "כשיש סיטואציה שגורמת אי-נוחות ללקוח אנחנו מתנצלים מדי על אי-ההבנה, מציעים פיצוי ופותרים את העניין. זה בדיוק מה שהעובדים עשו".

 

לאחר יומיים התקבל בהנהלת רשת "ארומה" מכתב בו טען עמית כי נפגע קשות וכי בעקבות האירוע הוא נאלץ לצאת מהארון בפני חבריו ומכריו. אובספלד כינס את עובדיו ולאחר מכן אף הציע לעמית להגיע לפשרה. "באותה פגישה הבנתי שיש אלמנט של סחיטה", סיפר. "ניסיתי להגיע לפשרה רק כדי לגשר על אי-הנעימות שקרתה בגלל חוסר הבנה, אבל זה לא עזר. הכל כסף. הם הבינו שכסף הם לא יקבלו, קמו וכעבור כמה ימים קיבלנו הודעה על תביעה".

 

לטענת עמית, "לי אין שום בעיה להגיע לפשרה. אני לא ילד קטן שמחפש פסטיבלים. הצעתי להם גם להעביר את הכסף לא אלי אלא כתרומה".

 

"זו סיטואציה הזויה, אי-הבנה גרידא. צירוף אומלל של שני שמות הכניס אותנו לטירוף", התעקש אובספלד. עמית, לעומתו, טוען בתוקף: "כל עוד שמעתי את המלה 'מתרומם', וכולם שמעו את זה וצחקו, לא מעניין אותי שום דבר. אם אכן היה במקום בחור בשם רונן, שקראו בשמו מייד אחרי, היו חייבים לעשות הפסקה בין השמות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
עוגמת נפש בגלל בית הקפה? (אילוסטרציה)
באדיבות "חדשות המדע" ערוץ 8
מומלצים