תינוק לקה בדום-לב לאחר ברית-מילה
בעקבות ברית-מילה נגרם לתינוק דימום כה קשה, עד כי ליבו הפסיק לפעום. הוא ניצל הודות לטיפול החייאה ולעירוי דם שקיבל בבית-החולים
המקרה הקשה אירע לפני שבועיים באולם שמחות גדול ברמת-גן בנוכחות עשרות אנשים. התינוק, שנולד פג, שוחרר לאחר כארבעה שבועות מבית-החולים, ולכן עבר את הטקס רק בגיל חודש ולא בגיל שמונה ימים, כמקובל.
הרופא-המוהל ביצע בו הרדמה מקומית וחתך את העורלה, ואז החל התינוק לדמם באורח קשה ולפתע איבד את הכרתו. הרופא שביצע את המילה ביצע בו הנשמה ועיסוי לב לזמן קצר, עד שמצבו התייצב, והכרתו שבה אליו.
"פתאום שמענו את האם צועקת, וכל האורחים נבהלו מאוד", סיפר אתמול קרוב משפחה שהשתתף באירוע. "מייד הזמינו ניידת טיפול נמרץ של מד"א, ובמקביל החלו להחיות את התינוק. זו הייתה טראומה קשה לכולנו". עד שהגיע צוות האמבולנס חזר התינוק להכרה, אולם ניכר כי עבר עליו אירוע קשה. "הוא היה חיוור מאוד", מתאר עידו גרובר, הפראמדיק שטיפל בו. אף שמצבו השתפר, הוחלט להעבירו לבית-חולים להמשך המעקב הרפואי".
התינוק פונה למרכז "שניידר" לרפואת ילדים, שם קיבל עירוי דם לאחר שהתברר כי איבד דם רב במהלך הברית. מבית-החולים "שניידר" נמסר כי "התינוק הגיע לחדר המיון כשהוא סובל מדימום לאחר הברית. הוא טופל בתפירה ובחבישה ואושפז להשגחה במחלקה. למחרת, לאחר שמצבו השתפר, הוא שוחרר לביתו במצב טוב".
בישראל מאושפזים מדי שנה עשרות תינוקות בעקבות סיבוכים שונים שקורים במהלך ברית-המילה. חוזר משרד הבריאות מחייב את בתי-החולים לדווח על כל מקרה של סיבוך כזה, אולם רוב המקרים אינם מדווחים באופן מסודר. הסיבוכים הנפוצים ביותר קשורים לדימום יתר. סיבוכים נוספים הם פגיעה באיבר אחר של התינוק במהלך הברית ונמק של האיבר שנימול.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "כל מקרה כזה מועבר לידיעת הוועדה הבינמשרדית האחראית על המוהלים, וזו בודקת אותו. למשרד אין יכולת לפעול נגד המוהלים, אלא אם מדובר ברופא. במקרה כזה מועברת הבדיקה לנציב תלונות הציבור".