ישראלי בארה"ב: העברתי ציוד לחיזבאללה
הישראלי, תומר גרינברג, הודה שניסה להעביר ציוד לראיית לילה וכוונות אינפרה-אדום לארגון הטרור הלבנוני. יחד עמו נעצר בכיר בחברה, קנדי ממוצא לבנוני. גרינברג נעצר בחודש מאי כאשר אזרח קנדי ממוצא לבנוני, נאג'י אבו חליל, וסוכן חשאי הגיעו למחסן במנהטן, שממנו אספו ציוד לראיית לילה וכוונות אינפרה-אדום לרובי M-16
הקשר הישראלי: תומר גרינברג, ישראלי המתגורר בארצות הברית ועובד בחברת משלוחים, הודה הלילה (ד') בבית משפט בליטל רוק, ארקנסו, שניסה לספק ציוד לראיית לילה לארגון הטרור חיזבאללה. יחד עמו נעצר מנהל בחברה, קנדי ממוצא לבנוני בשם נאג'י אבו חליל.
השניים הודו בשלושה אישומים שונים, בהם ניסיון לספק אביזרים מסוכנים לארגון טרור. ממשרד התובע הכללי בארצות הברית אף נמסר שגרינברג הודה ב-28 ביולי באספקת ציוד מסוכן ללקוחות שונים, ללא אישורים מתאימים.
משרד התובע סירב לספק הסברים לשאלה כיצד גרינברג סיפק אמצעי לחימה מתקדמים לחיזבאללה, ארגון שאינו מכיר בזכות קיומה של ישראל.
אבו חליל נלכד באתונה באמצעות סוכן חשאי של ה-FBI. הסוכן התחזה לאיש חיזבאללה והקליט שיחות שקיים עם אבו חליל, בהן התחייב ליצור מסמכים מזוייפים שיאפשרו את העברת הציוד לחיזבאללה. השניים נעצרו בניו-יורק בחודש מאי, בתום חקירה משולבת של הבולשת הפדרלית, הסקוטלנד יארד ושוטרים קנדים.
עונש מקסימלי של 30 שנות מאסר
על פי כתב האישום, שהוגש בחודש יוני אשתקד, ב-17 וב-18 במאי, נפגש חליל עם סוכן סמוי של ה-FBI במלון באיזור כיכר טיימס במנהטן, כדי לדון עימו במשלוח של ציוד אלקטרוני גנוב אותו היה צריך לייצא מהמדינה.
במהלך הפגישה, אמר הסוכן לחליל כי יש לו לקוח המעוניין לשלוח ציוד זה לארגון חיזבאללה באתונה שביוון. על פי כתב האישום, השיב חליל כי אין זו בעיה וכי יש לו "חברים".
במהלך פגישה אחרת הציג הסוכן את חליל לסוכן FBI נוסף, שהציג עצמו כלקוח. ה"לקוח" העביר לידי חליל את הכתובת של מקבלי המשלוח לכאורה, וחליל הסכים ליצור חשבון פיקטיבי כדי שהפריטים וזהות המקבל לא ייחשפו.
ב-19 במאי, חליל וגרינברג נפגשו עם הסוכן הסמוי במחסן במנהטן כדי לאסוף את הציוד. הסוכן העביר לידיהם ארגז ובו 14 פריטים של ציוד לראיית לילה "מהדור השלישי", הסוג החדיש ביותר של ציוד לראיית לילה, שלא ניתן לייצאו ללא רישיון מיוחד.
על פי כתב האישום, חליל וגרינברג העמיסו את הציוד למכונית מסחרית וחליל קיבל תשלום ראשון בסך 2,500 דולרים מהסוכן כדי להעביר את המשלוח ליוון. חליל מואשם בניסיון לספק תמיכה חומרית ומשאבים לארגון טרור ובניסיון לתרום טובין למחבל מסוים. אם יורשע חליל, הוא צפוי לעונש מקסימלי של 30 שנות מאסר וקנס בסך 750 אלף דולר.
ישראלי נוסף שהסתבך
בשבוע שעבר נדון בארה"ב ישראלי לשעבר המתגורר בדרום אפריקה לשלוש שנות מאסר, לאחר שהורשע בסחר בלתי חוקי בציוד טכנולוגי מתוחכם עם חברות בהודו ופקיסטן.
אשר קרני, יהודי אורתודוקסי, ולשעבר רב סרן בצה"ל, הורשע בגין מכירת רכיבים שיכולים לשמש לצרכים רפואיים אך גם לצרכים צבאיים ולייצור נשק גרעיני, שהממשל האמריקני אוסר למוכרם.