מצב חירום בסרי לנקה בעקבות רצח שר החוץ
השר לקשמן קדירגמאר חזר לביתו משחייה וכשנכנס נורה בראשו. קדירגמאר, בן המיעוט הטמילי, היה מקורב לנשיאה והוביל מהלך בינלאומי של הכרזה על המורדים הטמילים כארגון טרור. נשיאת המדינה הכריזה על מצב חירום במדינה. ארגון "הנמרים הטמילים" הכחיש מעורבות ברצח
שר החוץ של סרי לנקה, לקשמן קדירגמאר (73), נורה למוות אמש (יום ו') בראשו על-ידי אלמונים. קדירגמאר הוביל את המאמץ להכריז על המורדים הטמילים כעל ארגון טרור. הוא נורה על-ידי צלפים ליד ביתו בבירה קולומבו, ובעקבות כך הכריזה נשיאת המדינה, צ'נדריקה קומרטונגה, על מצב חירום.
מפכ"ל המשטרה, צ'נדרה פרננדו, אמר ש"השר חזר לביתו משחייה, ובדיוק כשנכנס לביתו נורה בראשו". הוא הובהל לבית החולים זמן קצר לאחר שנורה, ושם נקבע מותו, "הוא נותח, אך הפגיעות היו אנושות והוא מת", הודיע שר התקשורת, דילן פררה.
קדירגמאר, בן המיעוט הטמילי, היה מקורב לנשיאה, צ'נדריקה קומרטונגה. היא מינתה אותו לשר החוץ באפריל 2004. קדירגמאר הוביל את הקמפיין הבינלאומי להכרזה על המורדים הטמילים כארגון טרור. המאמץ הוליד הכרזה שכזו בחמש מדינות, בהן ארה"ב ובריטניה.
אף ארגון לא קיבל על עצמו אחריות לרצח ואגון "המורדים הטמילים" אף פרסם הודעה בה הכחיש מעורבות ברצח. המתח בין הממשלה למורדים הגיע באחרונה לשיא, בעקבות שורת מעשי אלימות במזרח המדינה, שגלשו לעתים לבירה קולומבו. כוחות ביטחון, מורדים ואזרחים תמימים שילמו בחייהם מאז פרש בשנה שעברה מורד בכיר, ועמו 6,000 לוחמים.
הממשלה והמורדים מאשימים אלו את אלו באלימות המשתוללת. אנטון בלאסינגם, נציג המורדים הבכיר למו"מ עם הממשלה, הזהיר בסוף השבוע מפני הידרדרות למלחמת אזרחים, אם הממשלה לא תפסיק לתמוך בארגונים התוקפים את המורדים. הוא האשים את ממשלת סרי לנקה באספקת סיוע לוגיסטי וצבאי לארגוני גרילה הנלחמים במורדים. זו ההידרדות החמורה ביותר במאבק בין הצדדים, מאז הסכם הפסקת האש שנחתם ב-2002.
המורדים החלו להילחם ב-1983 בדרישה להקים מדינה עצמאית למיעוט הטמילי בצפון המדינה ובמזרחה. עד הסכם הפסקת האש נהרגו כ-65 אלף בני אדם. שיחות הפסקת האש עלו על שרטון מאז דרשו המורדים אוטונומיה נרחבת ב-2003.