הצד האחר של המחאה בקטיף: מעשנים ביחד
בהנהגת המתנחלים הולכים ומאבדים שליטה על המסתננים הרבים שחדרו לגוש קטיף. אבא ואמא רחוקים ובנווה דקלים נראים בלילות האחרונים בנים ובנות (יחד) מעשנים סיגריות, וגם סמים. רבה של גוש קטיף, יגאל קמינצקי, תקף את התנהגות המסתננים: "זו ממש חוויה מיוחדת לפנצ'ר מכוניות, כולל של תושבי המקום. אני מבקש מהחבר'ה המטורפים להפסיק עם זה מייד"
"וודסטוק" או מחאה נגד הפינוי? לצד העימותים עם כוחות הביטחון נראית "בירת הגוש", נווה דקלים, כדגם משופר של מחנה קיץ. ברחבי היישוב נראים בלילות האחרונים בנים ובנות יחד - מעשנים סיגריות ואפילו סמים.
אבא ואמא רחוקים, והמסתננים הרבים עושים ככל העולה על רוחם. גם הרבנים מנסים להרגיע את המצב ולמנוע פריצות במחנה המסתננים, אבל למרות שהם מנסים להרגיע את הרוחות, נראה כי לא רבים שומעים להם.
גם העובדה שחלק גדול מראשי מועצת יש"ע לא נמצאים בגוש קטיף מסייעת לאובדן השליטה על בני הנוער כשנראה שההנהגה המעטה שנמצאת בנווה דקלים לא יכולה לעשות הרבה לריסון בני הנוער המסתננים.
הלילה, ייחד הרב יגאל קמינצקי, רבה של גוש קטיף, את דבריו בכנס התושבים בנווה דקלים - לבני הנוער. הוא שיבח אותם על עמדתם האיתנה והבטיח להם כי "באחדות וללא אלימות יוכלו לנצח במאבק".
מנגד, התייחס הרב קמינצקי לנושא עיכוב כניסת מכולות לנווה דקלים ואמר: "יש פה באמת אנשים שאורזים, יש פה יהודים שנמצאים במצב מטורף תחת טרור במשך חמש שנים ופצצות מרגמות שפוגעות בבתים, בגינות, בתי ילדים, גינות. יהודים נמצאים בניסיון שאי אפשר לתאר אותו, אבל יש פה חבר'ה שעושים דין לעצמם". והוסיף בציניות: "זו ממש חוויה מיוחדת לפנצ'ר מכוניות, כולל של תושבי המקום. אני מבקש מהחבר'ה המטורפים להפסיק עם זה".
הרב קמינצקי התייחס גם לנושא התנהגות התושבים ואמר: "יכול להיות כאן בלגן גדול. אם אנחנו מבינים שהולכים ביחד - אז נוכל לנצח וזה גם בזכות האמונה והמעשים".
בעימות הקודם בנווה דקלים שהתקיים במוצאי שבת בלילה, ניסו הרב אבינר וראש מטה המאבק של גוש קטיף, רפי סרי, לעצור את בני הנוער שביקשו להתעמת עם שוטרים שהתקרבו לשער היישוב. אולם, הנערים סירבו לשמוע לדברי הרב והתעמתו עם השוטרים במקום.
אלפי המסתננים פשטו על היישוב
במהלך התקופה האחרונה הצטרפו לנווה דקלים אורחים חדשים, כמעט כולם בני נוער. מדובר בכמה אלפים. בהדרגה היה נראה כאילו היישוב מאבד את הצביון שלו ובאחרונה החל להתפתח ויכוח בתוך נווה דקלים האם אותם בני נוער הם כוח מסייע למאבק בפינוי או לא.
גם בקרב הנהגת מועצת יש"ע היה במהלך התקופה האחרונה חשש כי אותם "נערי גבעות" יפגעו בצביון הממלכתי של המאבק. החשש הזה התבדה באירועי כפר מימון, שדרות ואופקים, גם שם היו "חיילים" צעירים, אך כולם נשמעו בסופו של דבר להוראות ראשי יש"ע והרבנים.
הפעם, בנווה דקלים, כללי המשחק שונים לגמרי. היום נראה כי גם אם מישהו מקרב המנהיגים מבקש לקחת את מושכות ההנהגה ולרסן את הצעירים, הסיכוי שלו להצליח בכך הוא כמעט אפסי.