שתף קטע נבחר
 
צילום: איי פי

ממחר: העובדים הזרים יפונו מגוש קטיף - לערד

מאות עובדים זרים עבדו בחממות הגוש. מחר יחל מינהל האוכלוסין לפנות אותם לאכסנייה בערד, שם ישהו בתנאים של פנסיון מלא. ראש יחידת האכיפה לעובדים זרים אומר ל-ynet: "אני מעריך שכל עובד יישהה באכסנייה לכל היותר 3-4 ימים ואז יפונה לאחד המעסיקים להמשך עבודה בישראל". והוא מבטיח: כל עובד אשר הועסק באישור בחקלאות יוכל להמשיך ולעסוק בה גם לאחר ההתנתקות

חלק מתושבי גוש קטיף כבר התפנו, ומה עושים עם מאות העובדים הזרים שעבדו בחממות היישובים וימצאו עצמם בימים הקרובים מחוסרי עבודה ומגורים? ביחידת האכיפה לעובדים הזרים, הבטיחו כבר לפני מספר שבועות כי כל העובדים הזרים שהועסקו בחממות ובחלקות החקלאיות בגוש יוכלו להמשיך ולעסוק בעבודתם בישראל גם לאחר ההתנתקות, ובתנאי שלא חלפה תקופת השהייה המירבית בישראל המותרת להם בחוק - 5 שנים.

 

ל-ynet נודע, כי מחר (ד') יחל מינהל האוכלוסין במבצע לוגיסטי מורכב של קליטתם של מאות העובדים הזרים המפונים מרצועת עזה והשמתם מחדש במעגל העבודה בישראל.

  

 

כשייכנסו כוחות צה"ל והמשטרה לרצועה על-מנת לפנות את התושבים, יעלו על האוטובוסים כל מי שיימצא באזור ולא יתפנה עד אז, ובהם התושבים, המסתננים וגם העובדים הזרים. נקודות הפינוי של האוטובוסים יהיו באשקלון ובבאר-שבע, משם יופנו המתיישבים לבתי המלון. 

 

משאיות העובדים הזרים יופנו לאכסניית הנוער של ערד, ולשם יתפנו העובדים הזרים למשך הימים הקרובים, כך סיפר ל-ynet ראש יחידת האכיפה לעובדים הזרים, יוסי אדלשטיין.

 

הוא הוסיף: "נערכנו במקום מבעוד מועד. מיקמנו באכסניה צוותים מיוחדים, שכל מטרתם תהיה לקלוט את העובדים ולהכניס אותם למעגל השמה מחודש. רוב החקלאים המפונים ביקשו וקיבלו חלקות אדמה חלופיות והם יוכלו לקבל מחדש את העובדים שלהם. נשתדל שעובדים אלה יופנו למעסיקיהם המקוריים כמה שיותר מהר. אולם כמה מבעלי החלקות עדיין לא זכו לחלקות חלופיות ואין להם מה לעשות עם הפועלים".

 

לדבריו, "עובדים אלה יישלחו לתקופת הביניים למעסיק אחר בעל היתרי עבודה בלתי מנוצלים, לפרק זמן של חודשים ספורים או עד שהמעסיקים המקוריים יזכו לחלקות חדשות, אז ישובו אליהם עובדיהם".

 

קבוצה נוספת של עובדים, אשר מעסיקיהם המקוריים בחרו לעזוב את תחום החקלאות, יעברו אף-הם למעסיקים אחרים, שם יוכלו להמשיך ולעבוד בכל משך שהייתם בישראל.

 

לדברי אדלשטיין, כל תהליך ההשמה מחדש של העובדים הזרים לא יארך יותר מימים ספורים, במהלכם ישהו העובדים באכסניה בתנאי פנסיון מלא.

 

"אני מעריך שכל עובד יישהה שם לכל היותר 3-4 ימים ואז יפונה לאחד המעסיקים להמשך העבודה. מכיוון שלא כל הישובים יפונו באותו הזמן, אנו מצפים למחזורים של כמה עשרות עובדים בכל מספר ימים, כאשר קבוצה אחת תפונה ואחרת תבוא במקומה. בכל מקרה נמשיך בתכנית זו עד אשר יפונה אחרון התושבים ואחרון העובדים ויימצא לו פתרון", אמר אדלשטיין.

 

על-פי הנתונים הרשמיים, בשטחי רצועת עזה שוהים כ-600 עובדים זרים בהיתר חוקי. אליהם מצטרפים בין 80 ל-150 עובדים זרים השוהים שם שלא כחוק ובלא היתרי עבודה. לדברי אדלשטיין, כל עובד אשר הועסק עד עתה בחקלאות ברצועה יוכל להמשיך ולעסוק בה גם לאחר ההתנתקות, אף אם שהייתו ברצועה נערכה שלא כחוק. "כל עוד לא חלפו 5 שנים לשהייתו בישראל, הוא יוכל להמשיך ולעסוק בחקלאות ויקבל היתר עבודה חדש. רק אלו ששוהים בישראל מעבר למותר בחוק ייאלצו לעזוב", אמר אדלשטיין.

 

במינהל האוכלוסין ביקשו להדגיש, כי זהו שלב ראשון בהיערכות מיוחדת לה נערכים במינהל לקראת התושבים המפונים. "אנו מבקשים להקל על התושבים המפונים בכל עניין אפשרי. מיד לאחר ההתיישבות מחדש יגיעו פקידי מנהל האוכלוסין אל הישובים החדשים ויסייעו לתושבים ברישומם מחדש ובעדכון כתובותיהם וכן בכל סיוע שיידרש. זאת, כדי למנוע מהם להגיע בעצמם ללשכות מנהל האוכלוסין ולהקטין את טרטורם", נמסר מהמינהל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
חממות גוש קטיף
צילום: גדי קבלו
צילום: רננה מרמלשטיין
פירוק החממות
צילום: רננה מרמלשטיין
מומלצים