מיכאל ורות האפרתי יוסגרו לישראל
בית משפט בלונדון החליט לאשר את בקשת הפרקליטות בישראל להסגיר לידיה את מיכאל ורות האפרתי, החשודים העיקריים בפרשת "הסוס הטרויאני". השניים חשודים שפיתחו ומכרו תוכנת ריגול עסקי לחוקרים פרטיים בישראל, ש"שאבו" באמצעותה מידע עסקי סודי על חברות ואנשי עסקים בארץ
בית משפט בלונדון החליט אמש (יום ו') לאשר את הליך ההסגרה לישראל של מיכאל ורות האפרתי, מהחשודים העיקריים בפרשת "הסוס הטרויאני".
בני הזוג האפרתי נעצרו במאי בלונדון בחשד במעורבות בפרשה הכלכלית שהסעירה את ישראל. הם חשודים שפיתחו ומכרו את תוכנת מחשב ייחודית שכאשר היא מוחדרת למחשב, היא "שואבת" את המידע המאוחסן עליו ומעבירה אותו לאדם ששתל אותה בתוכו.
בני הזוג האפרתי חשודים שמכרו את התוכנה הייחודית לחוקרים פרטיים וסיפקו להם את האמצעים "לשאוב" מידע ממחשבים של חברות ואנשי עסקים. החוקרים הפרטיים מצידם סחרו בחומר והעבירו אותו, על פי החשד, לחברות שהיו מעוניינות במידע עסקי אודות המתחרות שלהן בשוק.
הדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט היה פורמלי ולמעשה כבר בתום הדיון בעניינם בשבוע שעבר היה ברור שהשניים יוסגרו לישראל.
השופט היה צריך רק לאשר מעבר לספק כי השניים העומדים מולו הם אכן הצמד שישראל מעוניינת בהסגרתם, ושהעבירה אותה ביצעו לכאורה היא ברת הסגרה. השופט לא דן כלל בחומרת העבירה ובהשלכותיה, וכן לא דן במידת אשמתם של השניים במיוחס להם.
השלב הבא בהליך ההסגרה הוא העברת הבקשה המאושרת לחתימתו של שר הפנים הבריטי. שלב זה יארך ככל הנראה כארבעה עד שמונה שבועות, אלא אם השניים יחליט להגיש ערעור על אישור הסגרתם - צעד שהם טרם הודיעו אם בכוונתם לנקוט בו.
מחומר ששלחה הפרקליטות בישראל ללונדון עולה כי עיקר הראיות בתיק הן נגד רות האפרתי, שלפי החשד היא שעמדה בקשר עם החוקרים הפרטיים בישראל ומכרה להם את התוכנה. אך השופט ציין כי מאחר שבני הזוג היו הדירקטורים היחידים בחברה המשותפת להם, שפיתחה את התוכנה, ומאחר ששניהם היו המוטבים של חשבון הבנק אליו זרמו כספי מכירת התוכנה, ברור שגם מיכאל לכאורה מעורב ב"קונספירציה".
התובע, ג'ון הרדי, מסר בדיון בשבוע שעבר כי כתוצאה מפעילותם של השניים נפגעו 45 חברות ואנשי עסקים פרטיים. מהדיון עלה עוד כי השניים לא פעלו רק מבריטניה ותיכננו להרחיב את פעילותם גם לארה"ב.