שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: בכיר לשעבר במיקרוסופט יוכל לעבוד בגוגל

לאחר שבית המשפט אסר עליו להחל את עבודתו אצל היריבה, התיר השופט גונזלס לד"ר קאי פו לי, בכיר לשעבר במיקרוסופט, להקים את מרכז המו"פ של גוגל בסין. שתי ענקיות האינטרנט מנהלות מגעים לקראת פשרה

אתמול (ג') פסק בית המשפט בוושינגטון, כי קאי פו לי,, עובד לשעבר במיקרוסופט, יוכל להקים מרכז מחקר לאינטרנט בסין עבור יריבתה הגדולה, גוגל. זאת, על אף טענתה של של ענקית התוכנה, כי לי עלול לחשוף סודות מסחריים מעבודתו הקודמת.

 

"מיקרוסופט לא הציגה נימוקים עסקיים או משפטיים משכנעים די הצורך הדרושים על מנת לאסור על לי להקים את מרכז המחקר והפיתוח של גוגל בסין ולשכור עובדים לאיושו", קבע השופט, סטיבן גונזלס, בבית המשפט העליון בוושינגטון.

 

השופט, שדן בצו מניעה שהגישה מיקרוסופט ביולי, דחה את מרבית טענותיה של החברה, אולם הגביל את צעדיו של לי, ואסר עליו לנסות ולפתות עובדים אחרים של החברה לחצות עימו את הקווים למחנה של גוגל.

 

לדבריו, יש אמנם צידוק מסוים בטענותיה של מיקרוסופט, כי "עריקתו" של סגן הנשיא לשעבר אכן גרמה לה נזק כלשהו, בכך שניצל לרעה את המידע שהיה ברשותו - אולם התיר לו לעבוד עבור גוגל עד שיחל המשפט, בינואר 2006.

 

"ד"ר לי החל לסייע לגוגל עוד כשהיה מועסק אצל מיקרוסופט", כתב השופט, "ד"ר לי הונה את מיקרוסופט לגבי כוונותיו לחזור ולעבוד בחברה בתום שנת השבתון שלו, והמשיך לקבל גישה למידע קנייני של החברה, גם לאחר שהחליט להתפטר ולעבור לעבוד עבור המתחרה, ועשה כל זאת בלי להודיע על כך למעסיקיו", נכתב בפסק הדין.

 

מיקרוסופט מציעה פשרה

 

גונזלס אסר על לי ועל גוגל לעסוק במוצר או שירות שנוגע למידע חסוי הקשור לחיפוש, עיבוד שפה טבעית או זיהוי דיבור, אותו השיג בעת עבודתו במיקרוסופט. על פי דובר גוגל, פרקליטיה של החברה הסכימו להגבלות אלה עוד בטרם הדיון בבית המשפט.

 

פירושה המעשי של הפסיקה היא, שלי יוכל רק לשכור את האנשים, אולם אסור יהיה לו להיות מעורב בעניינים תקציביים, כספיים או מחקריים.

 

מגעים לקראת פשרה

 

דובר מיקרוסופט מסר, כי קביעותיו של השופט עשויות לסייע לחברה כאשר ייפתח המשפט. אולם, מאוחר יותר מסר בראד סמית, הפרקליט הראשי של החברה, כי מרשתו מוכנה להגיע לפשרה בתנאי שגוגל תכבד את צו המניעה המגביל את עבודתו של לי למשך עשרת החודשים שנותרו לו על פי חוזהו במיקרוסופט.

 

"נוכל להגיע לפשרה מחר אם גוגל תסכים לקבל את צו המניעה המוקדם שהוצא היום ללא שינוי ולהופכו לצו קבוע שתוקפו יפוג ב-18 ליולי 2006", אמר סמית.

 

סטיב לנגדון, דובר גוגל, אומר, שהחברה טרם קיבלה את פנייתה של המתחרה, אבל "אם הם רוצים לדבר, נשמח לשמוע מה יש להם להציע".

 

בראד קלר, עורך דינו של לי, אמר לסוכנות הידיעות איי פי כי עוד לא קיבל לידיו כל הצעת פשרה רשמית, ולכן לא יגיב לתנאים שהציבה מיקרוסופט. "ד"ר לי וגוגל פנו לבית המשפט על מנת שיתיר לו להקים מרכז מו"פ בסין. הם הצליחו. אם מיקרוסופט רוצה להגיע להסדר, עליה להגיש הצעה. עד אז - ד"ר לי נוסע לסין", אמר.

 

יריבות מרה

 

מיקרוסופט הגישה תביעה אזרחית שבה נטען כי כאשר ערק לי לשורותיה של יריבתה, ביולי, הפר הסכמי סודיות ואי תחרות עליהם חתם בהיותו עובד החברה. התביעה הוגשה נגדו ונגד גוגל. ענקית החיפוש מצידה, הגישה תביעת נגד, בה היא גורסת כי לא היא ולא העובד החדש לא הפרו את חוקי מדינת קליפורניה, שם נמצא מטה החברה.

 

הקרב המשפטי משקף את היריבות המרה ששוררת בין שתי החברות, והולכת ומעמיקה בעודן מתחרות זו בזו בשטח החיפוש, השירותים וכעת גם בגיוס עובדים.

 

"ד"ר לי הולך להיות אחד ממנהלי משאבי האנוש עם המשכורת הגבוהה ביותר אי פעם", אמר טום ברט, סגן נשיא במיקרוסופט והמשנה לפרקליט. "הוא לא יוכל לומר להם מה לעשות, הוא לא יוכל להנחות אותם, הוא לא יוכל לנהל אותם", אמר ברט בהתייחסו לעובדים שישכור לי.

 

שני מרכזים בסין

 

לי, בן 43, הקים את מרכז המו"פ של מיקרוסופט בבייג'ינג בטרם עבר לעבוד במטה החברה ברדמונד, כמפתח תוכנה שתאפשר למחשבים לעבד מידע קולי. בנוסף ,עסק בפיתוח מנוע החיפוש המקוון והשולחני של החברה. בעבר, העיד כי הסיבה לעזיבתו היא התסכול שחש לאור ההתנהלות הלקויה של החברה בסין. הוא עבד במיקרוסופט מאז שנת 2000.

 

לי אמור להתחיל את עבודתו הבוקר. בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס אמר כי הוא נרגש להתחיל סוף סוף בעבודתו. "עד עכשיו לא יכולתי לעבוד באמת. אסור היה לדבר עם אנשים או לשלוח דואר אלקטרוני".

 

לדבריו, יגיע לסין בעוד שבוע-שבועיים, על מנת לקדם ספר חדש, שנכתב על ידי האקדמיה הסינית בכדי לקדם ערכים תרבותיים חיוביים ומיועד לסטודנטים מקומיים. במקביל, יאתר מקום מתאים להקמת מרכז המחקר והפיתוח החדש של גוגל בסין.

 

הערים המועמדות לאחר את המרכז הן שנחאי ובייג'ינג, אך לי מציין, כי בסופו של דבר, שתיהן ייהנו ממרכזים שתקים גוגל בשטחן. "השאלה היא איפה יוקם המרכז הראשון", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
השופט פסק שלי יוכל לעבוד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים