שתף קטע נבחר

 

ח"כ טיבי נחקר על ביקורו בלבנון: זו חקירה פוליטית

ח"כ אחמד טיבי נחקר במשך כ-40 דקות ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות בעקבות ביקורו בלבנון לפני כחודשיים. החקירה נפתחה בחשד שעבר על החוק האוסר על חברי כנסת לעשות שימוש בדרכון שלהם לביקור במדינות אויב. מחוץ למשרדים הפגינו עשרות מתומכיו של טיבי, שאמר: זו חקירה פוליטית, אמשיך לבקר בלבנון

חקירת טיבי: חבר הכנסת אחמד טיבי ממפלגת תע"ל נחקר היום (ד') במשרדי ביחידה לחקירות בינלאומיות של המשטרה בפתח תקווה, בעקבות ביקורו בלבנון לפני כחודשיים. עם הגעתו למשרדי היחידה אמר טיבי כי "מדובר בחקירה פוליטית". הוא הוסיף כי "לבנון מבחינתי היא מדינה אהובה ולא מדינת אויב. אני אוהב את לבנון ואוהב את האזרחים שלה. אני חבר פרלמנט בישראל ויש לי חסינות ולא ייתכן כי בכל רגע נתון אהיה נתון לחסדי הרשות המבצעת בזמן שאני בתפקיד ח"כ ברשות המחוקקת".

 

חקירתו של טיבי ארכה כ-40 דקות ובמהלכה הוא הודה אמנם כי ביקר בלבנון, אך סירב לענות על רוב שאלות החוקרים, בטענה כי מדובר ב"שאלות פוליטיות". טיבי סירב לפרט עם מי נפגש בלבנון ואף הציע לחוקריו לקרוא את הספר "1984" ולשלוח עותק ממנו לשר הפנים וליועץ המשפטי לממשלה.

 

פרקליטו של טיבי, עו"ד אוסמה סעדי, סיפר לפני החקירה כי הוא התבקש להביא עימו לחקירה את הדרכון שלו והביע פליאה על הדרישה, "מדובר בבקשה תמוהה. הדרכון הוא לא מעניינם של החוקרים".

 

לפני כחודשיים החליט היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לפתוח בחקירה נגד טיבי לאחר שזה ערך ביקור, שארך שבוע, בלבנון. טיבי חשוד כי עבר על החוק האוסר על חברי הכנסת להשתמש בדרכון השירות שלהם לביקור במדינות אויב. בנוסף, על פי הנהלים היה צריך טיבי לקבל את אישורו של שר הפנים לנסיעה והוא לא עשה זאת.

 

טיבי הוזמן למדינה על ידי ראש הממשלה לשעבר, נג'יב מיקאתי ונפגש עם שרי החוץ והפנים הלבנונים, עם מנהיג הדרוזים בלבנון, ואליד ג'ונבלאט וכן עם סעיד חרירי, בנו של ראש הממשלה שנרצח, רפיק אל-חרירי. הוא גם ביקר במחנות הפליטים הגדולים במדינה, ואמר בזמנו כי "בא במטרה להרכין ראש אם אלו שנטבחו למען העם הפלסטיני".

 

פרקליטו של טיבי טוען כי "החקירה, לצד פרסום החלטת מח"ש בעניין אירועי אוקטובר השבוע, הם חלק ממערכת הרדיפה והאפלייה נגד הציבור הערבי והנהגתו".

 

בכניסה לתחנת המשטרה המתינו לטיבי עשרות מתומכיו אשר נשאו שלטים, מחאו לו כפיים וקראו לעברו: "אנחנו איתך", ו-"אנחנו מוכנים להיכנס איתך לחקירה ולהיחקר איתך".

 

אחד מתומכיו של טיבי, אחמד חטיב, אמר כי טיבי ותנועת תע"ל לא מרגישים שמדינת לבנון היא מדינת אויב וכי טיבי מתייחס ללבנון כמו כל מדינה ערבית אחרת, "זאת חקירה פוליטית. אנחנו מתנגדים לחקירה הזאת וצריך לכבד את החסינות של טיבי בהיותו חבר כנסת". במרחק של כחמישים מטרים מההפגנה של תומכי טיבי, הייתה הפגנת יחיד נגדם. אדם, שעמד במקום, שב וצעק לעבר המפגינים: "אתם מרגלים".

 

התקשורת הערבית מדווחת בהרחבה על חקירתו של טיבי ואתמול התקשרו אליו בכירים בממשל הלבנוני והביעו הזדהות עימו ומחאה נגד חקירתו במשטרה. טיבי סיפר בפתח חקירתו כי קיבל הזמנה לשוב ולבקר בלבנון.

 

ההערכה בסביבתו של טיבי היא כי בעקבות הודאתו בדבר הנסיעה היועץ המשפטי לממשלה יחליט להגיש נגדו כתב אישום ויבקש מהכנסת את הסרת חסינותו. הבקשה צפויה לעבור בוועדת הכנסת. עם זאת, הקירבה של החקירה לבחירות עשוייה לסייע לטיבי להיבחר שנית. 


פורסם לראשונה 21/09/2005 10:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בן צור
טיבי בכניסה ליחב"ל. ימשיך לבקר בלבנון
צילום: רענן בן צור
צילום: רענן בן צור
תומכיו של טיבי. "אנחנו איתך"
צילום: רענן בן צור
צילום: דן בלילטי
מזוז. יבקש הסרת חסינות?
צילום: דן בלילטי
מומלצים