שתף קטע נבחר
 

שערוריית האמבולנסים: עכשיו לא כדאי למות בבית

יקירכם נפטר בבית? הכינו את המזומנים: אם חלילה הוא מת לפני שהצוות הרפואי נכנס אליכם הביתה, ולא בוצעו בו טיפולים, תצטרכו לממן בעצמכם את עלות האמבולנס

רופא של מד"א קבע מוות? תצטרכו לשלם בעצמכם על האמבולנס: עשרות תגובות גולשים זרמו למערכת ynet בעקבות הכתבה שפרסמנו על יולדות הנאלצות לשלם מכספן את ההסעה באמבולנס לבית-החולים. אתם התרגזתם, ודיווחתם לנו על המון מקרים, מרגיזים יותר ופחות. אחד המכתבים שלכם גילה שאין גבול לחוצפה.

 

כותבת חני: "אמי נפטרה בבית מדום לב. מיד כשהגעתי הביתה הזמנתי אמבולנס. רופא מד"א הגיע ולא נותר לו אלא לקבוע את מותה. במהלך השבעה, קיבלנו את שטר החוב ובו הודעת תשלום על סך 750 שקלים".

 

חני פנתה למד"א, שם טענו כי קופת-החולים היא זו שאמורה לשלם את הכסף. משירותי בריאות כללית השיבו לה כי מכיוון שהמנוחה לא קיבלה כל טיפול רפואי בביתה ולא הובלה לבית-חולים, אין זכאות להחזר.

 

"אנחנו נופלים בין הכסאות", אומרת חני, "לא זו בלבד שאיבדנו אדם יקר, אלא שבגלל שלא הצליחו להציל אותו והוא נפטר בבית ולא בבית-חולים – אנחנו צריכים לממן את האמבולנס, שהצוות שלו רק קבע את מותו. זוהי מכה כפולה למשפחה שלנו, ואנו חשים עוגמת נפש ועלבון צורב".

 

אז איפה עדיף למות? לפחות לפי תגובת שירותי בריאות כללית, לא בבית: "לפי הדו"ח של מד"א מצוין במפורש כי לא בוצעה כל החייאה בלקוחה הנ"ל", מסרה אתי שילינג, דוברת הקופה, "לפיכך אין המשפחה זכאית להחזר כספי". בעקבות פרסום הכתבה מסר דובר מד"א, ירוחם מנדולה, כי במקרה של נפטר שמת ולא בוצעה בו החייאה, גובה מד"א רק מחצית מהסכום.

 

ומה המסקנה העגומה? אם אתם חשים ברע – טוסו לבית-החולים. לפחות תחסכו 750 שקלים.

 

נפגעתם ממערכת הבריאות? כתבו לנו ונשתדל לסייע

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר כהן
תלוי מה תפקידו של הצוות
צילום: אמיר כהן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים