שתף קטע נבחר
 

שיבא: מתו התאומות הסיאמיות

בשעות הבוקר המוקדמות נקבע מותן של התאומות הסיאמיות, שנולדו ביום שלישי בבית החולים "שיבא", כשהן מחוברות בחזה ובבטן וחולקות לב אחד. "עד עכשיו ההורים לא בכו וכעת הם יכולים לעשות את זה", אומר דובר המשפחה

סוף עצוב לטרגדיה שהחלה ביום שלישי: בבית החולים שיבא מתו הבוקר (יום ו') התאומות הסיאמיות שנולדו ביום שלישי. התאומות סבלו מאי ספיקה של הלב וקיבלו מאז לידתן טיפול תומך חיים ביחידה לטיפול נמרץ שבפגיית בית החולים. מאז יום חמישי בבוקר חלה הידרדרות נוספת במצבן של התאומות שהוגדר קריטי מלכתחילה והן סבלו מקשיי נשימה. מאוחר יותר אתמול החמירו הבעיות שהתגלו במערכת העיכול שלהן. בני המשפחה אמרו אתמול בערב: "אנחנו מקווים שסבלן יהיה קצר ככל שניתן".

 

למרות האובדן, שחרור מהסבל

 

"עד עכשיו ההורים לא בכו וכעת הם יכולים לעשות את זה. מצד אחד יש אובדן על כך שהתאומות הפסיקו להתקיים ומצד שני זה שחרור שלהם מהסבל שעברו", אומר שי הורוויץ דובר מטעם המשפחה, "כעת בני המשפחה יוכלו להתכנס בתוך עצמם, בתוך הסבל שלהם. היומיים האחרונים מאז הלידה היו קשים מאד עבורם".

___________________________________________________

פרשת התאומות הסיאמיות - הסיקור המלא:

___________________________________________________

 

קבורתן של התאומות תתקיים היום (ו') במעמד של מניין בני משפחה. "תינוק שמת לפני היום השביעי ללידתו נחשב מבחינה הלכתית ל'נפל'", מסביר הורוויץ, "לא ניתן עדיין שם לתאומות והן לא ייטמנו בקבר שעליו מצבה. מבחינה הלכתית המשפחה לא תשב שבעה, תאמר קדיש או תקרע קריעה".

 

רופאי "מכבי" לא מאבחנים את המום

 

התאומות נולדו ביום שלישי השבוע כשהן מחוברות בבית החזה בראש וברגליים כאשר לשתיהן לב אחד ומערכת כלי דם משותפת. הסיכוי להריון של תאומים סיאמים נע בין 1 ל-50 אלף ל-1 ל-100 אלף והסיכוי שהריון כזה לא יופסק ויסתיים בלידת עובר חי נמוך אף יותר ועומד על כ-1 ל-200 אלף. מבין הילודים הסיאמיים רק 35% מצליחים לשרוד את שעות חייהם הראשונות.

 

מייד לאחר הלידה נמסר מבית החולים "שיבא" כי אם התאומות, אישה חרדית מחסידות גור, בת 28, לא היתה במעקב הריון ולכן לא היה ידוע על המום הקשה של התאומות. אולם כמה שעות לאחר מכן התברר שהאישה נמצאה במעקב הריון במסגרת קופת החולים "מכבי", בה היא מבוטחת ועברה מספר בדיקות אולטראסאונד שבהן ייתכן שניתן היה לאתר את המום החמור.

 

בנוסף לכך, ביום ראשון, יומיים לפני הלידה, נבדקה האישה במרפאתו הפרטית של רופא בכיר ב"שיבא" אולם גם הוא, לטענת המשפחה, לא גילה את המום. ביום שלישי השבוע הגיעה האישה עם צירים לבית-החולים וילדה בניתוח קיסרי, רק אז התברר לראשונה שהיא נשאה תאומות סיאמיות. לאחר הלידה אושפזה האם במחלקת נשים ולא במחלקת יולדות כדי שלא תשהה בסמוך ליולדות הטריות. האינקובטור שבו שהו התאומות בימים האחרונים, הוסתר לעיני המבקרים בפגייה עם וילון.

 

התביעה המשפטית בדרך

 

בני המשפחה סיפרו שלבני הזוג, הורים לארבעה בנים, נאמר לאורך כל ההיריון שיש להם תאומות בריאות ושההתרגשות במשפחה לקראת הלידה של הבנות היתה גדולה. ילדי בני הזוג, שהגדול מביניהם הוא בן 7, קיבלו מידע חלקי בלבד על הלידה, המשפחה נעזרת כעת באנשי מקצוע ופסיכולוגים כדי לטפל בהם ובילדיהם.

 

ב"מכבי שירותי בריאות" בודקים את התיק הרפואי של היולדת ואת הבדיקות והצילומים שנעשו לאשה ובמקביל הציעו כל סיוע למשפחה. בני המשפחה שכרו את שירותיו של עו"ד יעקב ויינרוט במטרה לבדוק אפשרות הגשת תביעת רשלנות רפואית נגד הרופאים שכשלו לכאורה באבחון המום החמור.

 

עם זאת, מבהיר הדובר מטעם ההורים: "המשפחה וההורים בכלל לא עוסקים בכך כעת. אם תהיה החלטה לתבוע היא בוודאי לא תתקבל בזמן הקרוב. כעת ההורים עסוקים בכאב שלהם ובילדיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
סוף לטרגדיה. מחלקת היולדות בשיבא
צילום: יריב כץ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים