הנחש בלע את התנין - והתפקע
פיתון בורמזי שנתקל בתנין פצוע בפארק הלאומי של פלורידה שילם מחיר כבד על גרגרנותו: התנין, שככל הנראה המשיך להיאבק על חייו בעודו בבטנו, קרע את גופו לשניים. עכשיו חוששים מדענים לגורלם של בעלי חיים אחרים בפארק
תנינים ונחשי פיתון נלחמו זה בזה הרבה לפני שהאברגליידס בפלורידה הפכו לפארק לאומי. אבל בקרב האחרון בין תנין ופיתון, שאירע בשבוע שעבר, התוצאות היו מרות לשני הצדדים. הפיתון, שאורכו הגיע לארבעה מטרים, ניסה לתקוף את התנין, שככל הנראה כבר היה פצוע. בעזרת הלוע הפעור לרווחה והגוף הגמיש הוא הצליח לבלוע את התנין בשלמותו, אבל משהו בכל זאת השתבש, וגופו של הנחש נקרע, כשזנב התנין מבצבץ מתוכו.
התוצאות הקשות תועדו על-ידי טייס הליקופטר שטס באיזור, וגורמות דאגה רבה למדענים. "בשלוש השנים האחרונות נרשמו באברגליידס ארבעה מקרים של קרבות ענקים בין פיתון בורמזי לתנין. זה עימות שכמעט ולא קורה בטבע", אומר פרופ' פרנק מזוטי מאוניברסיטת פלורידה.
לדבריו, ב-20 השנים האחרונות תפחה אוכלוסיית הפיתונים, שהגיעו לשמורה כשבעליהם לא רצו אותם עוד כחיות מחמד. הנחשים האסיאניים שגשגו במזג האוויר החם והלח, ועכשיו הם מהווים סכנה אמיתית לכל בעלי החיים באברגליידס. "ברור לגמרי שאם הם יכולים להרוג תנין, הם יכולים להרוג גם בעלי חיים אחרים – זוחלים שונים, נמיות, סנאים וציפורים שונות", אומר מזוטי. "התקווה היתה שהתנינים יוכלו לדלל את אוכלוסיית הפיתונים הבורמזים, אבל העימות האחרון מצביע על כך שיש ביניהם שוויון כוחות", הוא מסביר.
"אם לפיתון יש אחיזה טובה בתנין לפני שהתנין תופס אותו – הוא יכול לנצח". לדעתו, התנין היה פצוע עוד לפני תחילת הקרב, אבל היה בחיים כשנבלע בבטנו של הנחש. "ייתכן מאוד שהוא גרם לשריטות עמוקות בבטן הנחש לפני שזה הספיק לעכל אותו, וזה מה שגרם לגופו להיקרע".
ומה לגבי הסכנה לבני אדם? "פיתון גדול, שאורכו בין שלושה לשישה מטרים, יכול בהחלט להוות סכנה לבני אדם, בעיקר ילדים", אומר הביולוג ג'ו וסילבסקי, המתמחה בחקר תנינים. "אבל אני לא חושב שמדובר בסכנה מיידית שמצדיקה זריעת פחד בקרב המבקרים".