שתף קטע נבחר

 

תהיה משטרה עירונית, ומה עם תקציב?

התוכנית להקים משטרה עירונית אושרה בוועדה למלחמה באלימות. ב-2006 צפוי להתחיל ניסיון בשש רשויות מקומיות. אבל משרד הפנים דורש 700 מיליון שקל להפעלת התוכנית בשלוש השנים הראשונות. בין השאר, עלות כל שוטר נאמדת ב-250 אלף שקלים בשנה

ועדת השרים למלחמה באלימות אישרה היום (ב') את מודל השיטור המקובל במערב של משטרה עירונית. על-פי התוכנית, שעליה המליצו שר הפנים והשר לבטחון פנים, יחל פיילוט ראשון ב-2006 בשש רשויות מקומיות ובהמשך יוקמו משטרות עירוניות ("מרכזי שיטור עירוניים") נוספות.

 

אבל סימן שאלה גדול מרחף מעל לתקציב של התוכנית הנאמד בכ-700 מיליון שקלים לשלוש השנים הראשונות. ממסמך של האגף למינהל השלטון המקומי במשרד הפנים שהוצג לעיון השרים והגיע לידי ynet עולה כי במשטרות העירוניות ישרתו 1,800 שוטרים, 1,800 פקחים וכן 600 כלי רכב משטרתיים ו-80 תחנות משטרה עירוניות. עלותו הכוללת של שוטר אחד תהיה 250,000 שקלים בשנה ועלותו של פקח תעמוד על 100,000 שקלים בשנה. 

 

צוות בדיקה מיוחד שהוקם לפני חודשים אחדים, שבראשו עמד ראש עיריית באר-שבע ומפכ"ל המשטרה לשעבר, רב-ניצב (בדימוס) יעקב טרנר, הוא שהמליץ על המודל הזה כדי להילחם בפשיעה הגוברת. שוטרים ופקחים של הרשויות המקומיות יאיישו את המשטרה העירונית.

 

הצוות בחן מספר מודלים שכבר מיושמים בתל-אביב, ראשון לציון, רעננה, הרצליה, באר-שבע ואשדוד. על-פי המודל המוצע, בכל רשות מקומית תוקם יחידת משטרה עירונית, בה יפעלו מספר שוטרים ופקחים שיפעלו לתגבור הנוכחות המשטרתית ברחובות הערים. על אף ששוטרי היחידות יעבדו בכפיפות מקצועית לקצין המשטרה הבכיר בישוב, השוטרים ישוייכו מוניציפלית לרשות המקומית עצמה, יקבלו ממנה את שכרם וימלאו תפקידם בתחומי הרשות בלבד.

 

בין תפקידי מרכזי השיטור מציינת המלצת הוועדה: "העברת הנוכחות של גורמי אכיפת החוק לרשויות המקומיות, בכל שעות היממה, לצורך הרתעה, מניעה ואכיפת החוק". סמכות הפקחים העירוניים תורחב והם יוכלו לאכוף את החוק בתחומי הפשיעה הנוגעים לאיכות חיי התושבים. בין השאר תינתן לפקחים סמכות לעכב חשוד וסמכות לדרוש מחשוד להתלוות עם הפקח לתחנת המשטרה.

 

פינס: עוד סמכויות ותקציב לרשויות

 

ראש אגף הבטחון במרכז השלטון המקומי, שרון עזריאל, שהיה חבר בצוות הבדיקה, אמר שיחידות המשטרה העירוניות ימלאו את החלל שנוצר בערים בעקבות התמקדות המשטרה בעיקר בבטחון הפנים, ופחות בפשיעה. "ברוב מדינות העולם יש 5 ל-7 שוטרים לכל אלף תושבים. בישראל יש פחות מ-2. המשטרות העירוניות יעבו משמעותית את השיטור והפיקוח בתוך הערים. זו הדרך הטובה ביותר למגר את האלימות".

 

תוקם ועדת תיאום בין-משרדית בראשותו של מנכ"ל משרד הפנים, אוסקר אבורזק, ובהשתתפות נציגי משרדי הממשלה הרלוונטיים במטרה לבחון את יישום התוכנית ואת תקצובה.  

 

שר הפנים, אופיר פז-פינס, אמר: "עם הקמת המשטרות העירוניות נראה יותר שוטרים ופקחים שיספקו שירותי חוק וסדר בתחומי הרשויות המקומיות. המשטרות העירוניות מייצגות תפיסה שרואה את שירותי החוק והסדר כחלק ממכלול השירותים המוניציפליים שהרשות צריכה לספק לאזרחיה ולכן ראוי להעביר לה חלק מהאחריות בנושא, יחד עם תקצוב ראוי". שר הפנים הבהיר כי היחידות המשולבות יפעלו בפיקוח ובהנחיית המשטרה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גילי נחושתן
אבטחה במועדונים
צילום גילי נחושתן
צילום: חגי אהרון
עוד שוטרים
צילום: חגי אהרון
צילום: תומריקו
סיבוב לילה במועדונים
צילום: תומריקו
מומלצים