דיווח: ישראל וסוריה ידונו בירדן בשפעת העופות
מדינות ערב מסוכסכות עם ישראל, אבל בצל הסכנה הבריאותית הגדולה שמאיימת על האזור, כנראה שאפשר לשים את הריבים מאחור. לפי דיווח בעיתונים הערביים "א-שרק אל-אווסט" ו"אל ביאן", נציגי המדינות, בהן סוריה ועיראק, ייפגשו מחר וידונו בדרכים להילחם בשפעת העופות. משרד החקלאות: "תהיה פגישה בירדן, אבל בלי נציגים ממדינות נוספות"
מתאחדים בצל הסכנה: גורמים מישראל, סוריה, עיראק, ירדן והרשות הפלסטינית ייפגשו מחר (יום ה') בגשר שייח חוסיין בין ישראל וירדן, במסגרת המאמצים העולמיים להילחם בשפעת העופות. כך גילה שר החקלאות הירדני, מזאחם אל-מוחסין, במהלך פגישה שקיים אתמול עם יושב ראש הפרלמנט הירדני וחברי פרלמנט נוספים.
העיתונים הערביים "א-שרק אל-אווסט" ו"אל ביאן", שדיווחו על כך הבוקר, ציינו כי ירדן רואה בכך "פגישת תיאום טכנית" כדי להתמודד עם המחלה וכי היא קראה שלא לעשות פוליטיזציה של הנושא. השר אל-מוחסין סירב למסור פרטים נוספים על הפגישה, ואמר כי מדינות שכנות ישתתפו בה, על-מנת ללמוד את צעדי המנע מפני המחלה.
דוברת משרד החקלאות אמרה בתגובה כי "נציגי המשרד ייפגשו מחר עם נציגים ירדנים, כפי שסוכם מראש, אבל זה בהחלט לא מפגש שיהיו בו נציגים ממדינות אחרות באזור. בפגישה יחליפו נציגי המדינות ידע מקצועי, נלמד על ההיערכות של הירדנים לשפעת העופות והם ילמדו על ההיערכות שלנו, יכול להיות שהנציגים הישראלים יתעדכנו לגבי ההיערכות של מדינות אחרות, שכנות, שאיתן ירדן נמצאת בקשר ולישראל אין קשר איתן". ואילו במשרד הבריאות אמרו כי לא ידוע להם על מפגש משותף כזה.
רק אתמול בצהרים
הגדירו שרי החוץ של האיחוד האירופי את התפשטות שפעת העופות כ"איום עולמי". הדיון כונס שעות ספורות לאחר שמקרים חדשים של שפעת העופות התגלו ברומניה, אחד מהם סמוך לגבול עם אוקראינה. החדשות הרעות הן שכמה מהעופות הנגועים היו עופות בר. באירופה חוששים מפני התפשטות מהירה של הנגיף באמצעות הדבקה של עופות בר.
בירדן: צניחה במחירי העופות למאכל
שפעת העופות שגורמת לדאגה רבה ברחבי האיחוד האירופי מורגשת כעת גם בעולם הערבי, שם צונחים בימים האחרונים מחירי העופות בשווקים, בניגוד גמור למגמה הכללית בכל שנה, שבה עולה הביקוש ואיתו המחיר בכל חודש רמאדן. העיתון "א-שרק אל-אווסט" דיווח בשבת שמחירי העופות החיים והקפואים צנחו בירדן בכ-15%. בשעה שמחירי העופות למאכל צונחים, מחיר ציפורי הנוי דווקא מאמיר בשל איסור הייבוא.
תושבים רבים סיפרו לעיתון שצימצמו את צריכת העופות, למרות שאינם שולטים במידע אודות המחלה. חאלד אל-ריפאעי, פקיד ממשל ירדני, אמר שאינו ממליץ לאזרחים להסתכן באכילת עופות מיובאים ומוטב לאכול מהעופות המקומיים בעת הצורך.
ממשלת ירדן אף הבטיחה לספק את כל החיסונים והצרכים הדרושים ובכלל זה גם הובלת חולים באמבולנסים לבתי החולים. האחראי לטיפול במחלה מטעם הממלכה, חאלד אבו רמאן, הסביר שאמנם עדיין אין חיסון של ממש לבני האדם, אולם המצב בירדן איננו מדאיג ולפיכך יש לנקוט לפי שעה אמצעי זהירות ולפקח על תנועת העופות.
בחנויות לממכר ציפורי נוי, מספרים על עלייה במחירן, בשל איסור הייבוא. בעל חנות לציפורים ולדגים, חוסאם ברכאת, סיפר שכמויות הציפורים בשווקים הולכות ומצטמצמות, והביקוש רק הולך וגובר. לפי ברכאת, רבים דורשים לקנות ציפורים קנריות, ציפורי אהבה ועוד. מחירן עלה מ-12 דינר לכ-20 דינר (כ-130 שקלים). מחירו של תוכי שאינו מדבר ואינו מאומן יכול לעלות עד 250 דינר (יותר מ-1,600), לעומת 150 דינר בימים כתיקונם.
גם עיראק החליטה לעשות מעשה ומנעה את ייבוא הציפורים, העופות והביצים לשטחה אחרי גילוי הנגיף בשכנה - טורקיה. בהודעה שפירסמה ממשלת עיראק נקרא כל מי שברשותו עופות מתים להודיע לרשויות הבריאות במחוזו.
במצרים הלכו צעד נוסף קדימה ואסרו לייבא נוצות. שר החקלאות המצרי, המהנדס אחמד אל-לית'י, הורה להפסיק את ייבוא הנוצות ומוצרי העופות וזאת בניסיון למנוע את כניסת השפעת לתחומה של מצרים, כך דיווח הבוקר העיתון המצרי, "אל-אהראם". לפי העיתון מצרים מייבאת בכל שנה כ-50 טונות של חומרים אלה.