המפות של גוגל נקלעו לסכסוך בין סין לטאיוואן
ממשלת סין מחתה לאחר שהאזכור של טאיוואן כ"מחוז של סין" הוסר מהמפות המקוונות בעקבות תלונה
Google Maps, שירות המפות המקוון של גוגל, נקלע לסכסוך ארוך השנים בין סין לטאיוואן.
עד לאחרונה, כונתה טאיוואן בשירות המפות "מחוז של סין", לשביעות רצונה של סין ובניגוד לעמדה של ממשלת טאיוואן, שרואה באי מדינה עצמאית בעקבות סיום מלחמת האזרחים עם סין לפני יותר מחצי מאה.
זמן קצר לאחר שמשרד החוץ הטאיוואני הגיש תלונה רשמית, נעלם האזכור הבעייתי מהמפה של טאיוואן בגוגל בשבוע שעבר. השינוי גרר ביקורת בסין והיה מי שאף הציע להחרים את שירותי החברה במדינה, על פי התקשורת הסין.
השינוי שבוצע אינו משקף עמדה פוליטית של גוגל בנושא, אמרה דוברת החברה, דבי פרוסט. לדבריה, גוגל ביקשה להגדיל את מפות האיזור כדי להקל על הגולשים לצפות בהן, ולכן הסירה את כל הטקסט שהופיע בצד שמאל של דף האינטרנט. עם השינוי הוסרו גם אזכורים למדינות אחרות במפות, לפי פרוסט.
על אף שממשלת סין מאוכזבת מהשינוי שבוצע, היא מבינה כעת שהדבר נעשה כחלק משדרוג תוכנה לאחר שדנה בנושא עם גוגל, מסר דובר הקונסול הסיני בסן פרנסיסקו, "אנו סבורים כי חשוב להכיר בכך שטאיוואן היא חלק מסין", הוא אמר.
היחסים הטובים עם סין חשובים לגוגל במיוחד, כמו גם לשתי המתחרות העיקריות, יאהו! ומיקרוסופט. זאת, מאחר ולמדינה קהל הגולשים הגדול ביותר מחוץ לארה"ב. פעילי זכויות אדם וחופש ביטוי ביקרו בעבר את שלוש החברות בשל נכונותן לציית לחוקי סין הרומסים את זכויות האדם על מנת לקדם את האינטרסים המסחריים שלהן.
הסכסוכים בנושא אזכור של מדינות בגוגל מצביע על הגידול העצום בפופולריות של שירות המפות, שהושק השנה. מוקדם יותר החודש פורסם, כי נשיא הודו, ד"ר עבדול כלאם, חושש כי תמונות הלוויין בשירות Google Earth יסייעו לטרוריסטים לאתר יעדים פוטנציאליים לתקיפה במדינה. ממשלות דרום קוריאה ותאילנד, כמו גם חברי פרלמנט בהולנד, הביעו בעבר חששות דומים.
המפות של גוגל. סיבה חדשה למחלוקת הישנה
מומלצים