דובדבנים: פצצות בריאות קטנות ואדומות
הם טעימים ובעיקר בריאים. דובדבנים מספקים לגוף אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום ושפע ויטמינים. בריא לאכול
כשאתם נהנים מסלסילת דובדבנים טריים, תשמחו לדעת שלבד מהטעם הנפלא פרי זה מספק לכם גם הרבה אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, ויטמינים A ו-C, חומצות שומן (אומגה) המשמשות לאיזון הורמונלי ולהרגעת מערכת העצבים, ונוגדי חמצון המגינים מפני סרטן ומחלות לב. והדובדבן שבקצפת: כל זה במחיר קלורי סביר של כ-70 קלוריות ל-100 גרם (כ-10 דובדבנים).
איך בוחרים: הדובדבנים הרווחים בשוק הם הדובדבנים המתוקים. ככל שהדובדבן כהה יותר, טעמו מתוק יותר. בחרו בדובדבנים כהים ומבריקים ושימו לב שקליפתם תהיה חלקה וללא פגיעות. סימן נוסף לדובדבן בריא הוא הגבעול. הגבעולים צריכים להיות ירוקים, גמישים ובשרניים. הקפידו לבחור דובדבנים בעלי גבעול: הגבעול עוזר לשמירת הטריות.
איך מאחסנים: דובדבנים מתוקים יחזיקו מעמד במקרר כשבוע. מניחים בכלי בשכבה אחת ומכסים בניילון נצמד למניעת התייבשות וספיגת ריחות. דובדבנים לבנים יישמרו פחות זמן. הם פגיעים יותר ובמשך הזמן יפתחו נקודות חומות.
איך מקפיאים: הדובדבנים מחזיקים מעמד במקפיא אפילו שנה. לפני ההקפאה שוטפים ומייבשים אותם היטב, מסירים את הגבעול, ומגלענים באמצעות מכשיר מיוחד, קש או אפילו צ'ופסטיקס (מחדירים את קצה המקל לדובדבן ו"יורים" את הגלעין החוצה מהצד השני). מפזרים את הדובדבנים בשכבה אחת בכלי מרופד בנייר אפייה ומקפיאים ללא כיסוי. לאחר שהפירות קפאו מעבירים אותם לשקית פלסטיק עבה וממשיכים לאחסן במקפיא.
מה עושים איתם: כדי ליהנות מערכם התזונתי מומלץ לאכול דובדבנים כשהם טריים. לטווח הארוך אפשר להכין מהם ליקרים, ריבות ורטבים מתוקים, המתאימים למנות בשריות ולאורז. טיפ לאפייה עם דובדבנים: כדי
לשמור על צבע הדובדבנים באפייה, החליפו חלק מהחלב שמופיע במתכון בשמנת חמוצה או בריוויון.
מתכון בריא לסיום: רוטב דובדבנים נהדר עם גלידה דיאטתית: מרתיחים בסיר 2 כוסות דובדבנים מגולענים, 1/4 כוס מים ו-1/3 כוס סוכר (או כמות זהה של ממתיק מלאכותי). מערבבים בקערית כפית קורנפלור עם 1/4 כוס מים ומוסיפים לסיר. מבשלים עד שמסמיך. מוסיפים 2 כפיות מיץ לימון וכפית קוניאק, מערבבים, מצננים ומגישים.