שתף קטע נבחר

 

מיקרוסופט מצטרפת ליאהו! בפרויקט הספרים

ענקית התוכנה הודיעה כי בכוונתה להצטרף ל-Open Content Alliance, בה חברה גם יאהו!, על מנת לאפשר חיפוש מקוון בתכנים מודפסים

מיקרוסופט נכנסת לעסקי חיפוש הספרים ברשת: ענקית התוכנה הודיעה אתמול (ג') כי תנקוט בגישה שתכליתה הימנעות מסכסוכי זכויות יוצרים דומים לאלו שבהם נתקלה יריבתה, גוגל, את, באמצעות התמקדות בספרים, מחקרים וטקסטים אחרים שזמינים לשימוש ציבורי (Public Domain).

 

מיקרוסופט מתכוונת לעבוד בתחילה בשיתוף עם ה-Open Content Alliance, על מנת לאפשר חיפוש ב-150,000 יצירות טקסטואליות. גירסת נסיון של המוצר אמורה לצאת לשוק בשנה הבאה.

 

ה-OCA, שבין החברות בה נמצאת גם יאהו!, עובדת על העלאה לרשת של ספרים ותכנים מודפסים אחרים מבלי לעורר את חמתם של הסופרים והמוציאים לאור.

 

תכנים משותפים

 

בתחילת החודש הודיעה יאהו כי השיגה את תמיכתן של חברות ההוצאה לאור במיזם הספריה המקוונת שלה, שתכלול גירסאות דיגיטליות של ספרים, מאמרים אקדמיים, וידאו ואודיו. מרבית התכנים יהיו מוגנים תחת זכויות יוצרים, אך יופצו לאחר שההוצאות לאור והסופרים אישרו להשתמש בהם ללא תמורה.

 

כמה מהחברות השותפות בפרויקט הן אדובי, HP, ארכיון האינטרנט , אוניברסיטת קליפורניה, אוניברסיטת טורונטו ו-O'reilly Media.

 

למרות שיאהו תפעיל את מנוע החיפוש שבאתר, כל התכנים יהיו זמינים ל"אינדוקס" (כלומר, לסריקה ולהוספה למאגרי מידע) גם על ידי מנועי חיפוש אחרים, לרבות גוגל.

 

תביעות נגד גוגל

 

גוגל, מנוע החיפוש הפופולרי, בעולם נקט גישה שונה לגמרי, כשהודיע על פרויקט Google Print, במסגרתו יועלו לרשת מיליוני ספרים שנמצאים ברשותן של שלוש אוניברסיטאות - הארוורד, סטנפורד ומישיגן - אלא אם בעלי זכויות היוצרים יודיעו מראש אילו כותרים אין ברצונם לכלול בפרויקט.

 

על רקע זה הגישו גם התאחדות המו"לים האמריקניים, המייצגת חמישה מוציאים לאור, וגם אגודת הסופרים, בה חברים כ-8,000 כותבים, תביעות נגד ענקית החיפוש.

 

גוגל הגנה על צעדיה בטענה כי מדובר במאמץ הכרחי בהגשמת מטרתה: לאפשר לאנשים למצוא מידע - והתעקשה שמאמצי סריקת הטקסטים שלה מוגנים על ידי חוק שימוש הוגן, מאחר והמיזם יכלול מגבלות לגבי היקף התכנים שיהיו זמינים לקריאה בפועל.

 

מודל עסקי לא ברור

 

דניאל טידט, מנהלת ראשית של רכישת תכני חיפוש בחטיבת MSN של מיקרוסופט, אמרה כי החברה עובדת גם בשיתוף עם מוציאים לאור וספריות, כדי למצוא פתרון שיאפשר לבצע חיפוש בתכנים נוספים, לרבות אלו המוגנים בזכויות יוצרים. לדבריה, מיקרוסופט בוחנת כמה אפשרויות, ביניהן גביית תשלום עבור גישה לתכנים.

 

ענקית התוכנה הודיעה כי אין בכוונתה לשלב בתוצאות החיפוש הללו מודעות טקסט, אולם הזהירה כי טרם גיבשה סופית את המודל העסקי שלה בנוגע לחיפושי הספרים. "150,000 הספרים יהוו מבחן", אמרה טידט.

 

לדברי טידט, מיקרוסופט מתעניינת בנושא מאחר והיא עצמה נופלת לא פעם קורבן להפרת זכויות יוצרים, כמו במקרה של גירסאות לא חוקיות של מערכת ההפעלה Windows.

 

למרות שמיקרוסופט מודה כי בנושא זה היא נמצאת בפיגור לעומת גוגל, מבחינתה מדובר בצעד אסטרטגי, שיידרשו זמן וכסף על מנת להשלימו. "החברה לא תרוויח מזה כסף. זה הימור אסטרטגי שישפיע על שוק החיפוש כולו", אמרה טידט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Open Content Alliance. גם מיקרוסופט משתתפת
מומלצים