שתף קטע נבחר

 

עתירה: די להעדפת יוצאי צבא במעונות

ארגון עדאלה דורש לבטל את קריטריון השירות הצבאי כמדד לקבלת נקודות זכות בהרשמה למעונות באוניברסיטת חיפה: "מדובר בהעדפה פסולה של יהודים". האוניברסיטה: זו לא אפליה

ארגון "עדאלה" עתר לבית המשפט המחוזי בחיפה, בשמן של שלוש סטודנטיות ערביות מהצפון נגד אוניברסיטת חיפה שבה הן לומדות. הארגון תובע כי האוניברסיטה תבטל את קריטריון השירות הצבאי כמדד לקבלת נקודות זכות בהרשמה למעונות הסטודנטים באוניברסיטה.

 

העתירה הוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה. בעתירה טוענים אנשי עדאלה כי "הקריטריון של השירות הצבאי אינו מהווה קנה מידה לצרכי הסטודנט במעונות, ועל כן אינו רלבנטי בקביעת הזכאות למגורים במעונות. הענקת הניקוד בעבור קריטריון זה מהווה העדפה כפולה ופסולה, זאת לאור העובדה כי חוק קליטת חיילים משוחררים ממצה את כל הפריבילגיות המגיעות לחיילים המשוחררים בשל השירות הצבאי".

 

כדי שסטודנט יוכל לקבל דיור במעונות הסטודנטים באוניברסיטת חיפה עליו לצבור 61 נקודות בשורה של פרמטרים כלכליים ואחרים. מועמד אשר שירת בצבא, או מועמדת אשר מאחוריה שנות שירות לאומי, זכאים ל-20 נקודות, ואילו סטודנט שמשרת במילואים מקבל חמש נקודות נוספות.

 

"קריטריון השירות הצבאי", טוענים בעדאלה, "מפחית את סיכוייו של סטודנט ערבי להתקבל למעונות מחד, ומעלה את סיכוייו של הסטודנט היהודי מאידך", אומרים. בארגון עשו חישוב כי נקודות הזכות בגין שירות צבאי ושירות מילואים עולות לסך 40 אחוז מהניקוד הנדרש.

 

חנין נעמנה, תושבת עראבה, היא סטודנטית שנה שנייה ללימודי משפטים באוניברסיטת חיפה. בשנה שעברה הגיעה ל-61 נקודות והתגוררה במעונות אולם השנה, מאחר ואינה יכולה להמשיך ולעבוד במקביל ללימודיה, ירד הניקוד ממנו היא נהנית ל-53 נקודות בלבד. "ברור שסטודנט או סטודנטים יהודיים שעשו שירות צבאי מקבלים באופן אוטומטי ניקוד הרבה יותר גבוה ממני, וזה לא משנה בכלל אם המצב הכלכלי שלי יותר קשה משלהם", אמרה נעמנה. "אלה נתוני פתיחה לא הוגנים משום שאין לי דרך להתמודד עם הניקוד הגבוה שמקבל סטודנט יהודי באופן טבעי".

 

נעמנה הגישה בקשה לדיור מעונות בחודש יולי השנה, אולם בקשתה נדחתה. במסגרת העתירה מבקשים בעדאלה צו מניעה זמני שישריין שלושה מקומות לסטודנטיות התובעות עד להכרעה סופית בתביעה.

 

האוניברסיטה: שום אפליה

 

מאוניברסיטת חיפה נמסר כי אחוז הסטודנטים בני המיעוטים במעונות לא נפגע, "ועולה בצורה משמעותית על חלקם היחסי מכלל הסטודנטים באוניברסיטה".

 

לפי האוניברסיטה, "הקבלה למעונות הינה על בסיס קריטריונים אקדמיים (הישגיות ומצוינות אקדמית) וסוציו-אקונומיים (מצב כלכלי, אזור מגורים) וכן נתונים מיוחדים כמו נכות, משפחה חד-הורית, מספר נפשות במשפחה, שירות צבאי וכו'. הקריטריון של שירות צבאי או לאומי מבוסס על שיקול כלכלי, שכן בתקופת השירות הצבאי הסטודנט לא יכול להשתכר.

 

"לדאבוננו, אנו נאלצים לדחות פניות של סטודנטים מכל המגזרים בשל הביקוש הגבוה, שהוא מעל יכולת ההיצע. האוניברסיטה עושה מאמצים ופועלת במספר כיוונים להגדלת מספר המיטות לכל הסטודנטים. לאור האמור לעיל", מסרה דוברת האוניברסיטה נחמה וינטמן, "אין כל בסיס לטענה לאפליה של סטודנטים ערבים בקבלה למעונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניבריסטת חיפה
צילום: לע"מ
צילום: אביגיל עוזי
(אילוסטרציה)
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים