המבקר בודק את החברה של בעלה של לימור לבנת
אתמול הודיע מבקר המדינה כי הוא בודק חשדות לשבעה "מקרים מהותיים" של שחיתות ציבורית. ממשרדו של המבקר לא נמסר מהם שבעת המקרים, אבל מאוחר יותר התברר: אחת מהן היא פרשת החברה של בעלה של שרת החינוך, שגרפה מיליוני דולרים על הקמת אתרי הנצחה דיגיטליים
בין 7 המקרים שנבדקים במשרדו של מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, נחקרת גם הפרשה שבמרכזה עומד אליחי הניג, בעלה של שרת החינוך לימור לבנת. כך פורסם אמש (ד') בערוץ 2. ממשרד מבקר המדינה אישרו את הדברים.
טרם התברר מהן הפרשות האחרות שאותן בודק המבקר.
לינדנשטראוס אמר אתמול כי משרדו חוקר שבעה "מקרים מהותיים" של שחיתות ציבורית, אשר חלקם פורסמו בכלי התקשורת וחלקם עדיין אינם ידועים לציבור. לינדשטראוס אמר, שהמקרים יפורסמו המקרים מיד בתום החקירה, בדו"חות נפרדים ובצירוף שמותיהם של המעורבים בפרשות.
בדיון בפני ועדת הכספים של הכנסת אמר המבקר כי "אין דבר חשוב יותר מהמאבק בשחיתות הציבורית, שעלולה לפורר את החברה הישראלית. היא מערערת את אמון הציבור בשליחי הציבור, מביאה אסון לדמוקרטיה ומחייבת פעילות ביד קשה. כי כך כך ניתן לעקור את התופעה הזו מהשורש".
כפי שפורסם בתחקיר "7 ימים" של ידיעות אחרונות, חברה פרטית שאחד מבעליה הוא אליחי הניג, בעלה של השרה לימור ליבנת, גרפה בשנים האחרונות מיליוני דולרים על הקמת אתרי הנצחה דיגיטליים לזכר הנופלים במערכות ישראל. עשרות רשויות הזמינו מ"מילניום" את מערכות ההנצחה, וזאת בעידודו של המרכז לשלטון מקומי, שעובד רק עם "מילניום" ואף פטר אותה מהצורך לעמוד במכרז.
התחקיר חשף, כי סיפורי החיים של הנופלים המופיעים באתרי ההנצחה האלה, הועתקו רובם ככולם מספר "יזכור" של משרד הביטחון, שהוא מאגר המידע הממלכתי. למשרד הביטחון לא ידוע שניתן אישור להשתמש במאגר השמות של הנופלים לצרכים מסחריים. עובדה זו לא הפריעה לרשויות הציבוריות לאפשר סחר בשמות הנופלים, ול"מילניום" לטעון שהיא גובה כסף על מידע ששייך לה, מכוח רכישה של חברת תוכנה קודמת שמכרה לה את הזכויות על סיפורי הבנים שנהרגו.
במקום לעבוד מול היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון, ולקבל ממנה חינם את שמות הנופלים וסיפורי חייהם, כפי שהתקבלו מהמשפחות השכולות ומחברים לנשק במשך השנים, בחרו עשרות עיריות וגופים אחרים לקנות את מערכת ההנצחה "גלעד לזכרם" של מילניום ולשלם על עמדת הנצחה עד רבבות דולרים.
לא רק זאת, אלא שמתברר כי המדינה גם לא הרוויחה מהתיווך בין העיריות לחברה הפרטית – וכנראה שאף הפסידה כסף. אפילו משרד הביטחון, שניסה להציע מערכת חלופית בשעתו לאחת העיריות, נהדף.
משרד החינוך מסר בתגובה, כי "לשרת החינוך לימור לבנת לא הגיעה כל ידיעה בנוגע לבדיקה המתנהלת אצל מבקר המדינה. מעולם לא הוגשו לידיה שאלות להתייחסות מטעם המבקר בנושא. אם יגיעו שאלות נגיב בהתאם".