שתף קטע נבחר

 

בעלי אולמי "ורסאי" נשלחו לשנתיים וחצי בכלא

בית המשפט גזר את העונש על אברהם עדי ואפרים אדיב. אורי ניסים, שותף נוסף, ירצה את עונשו בעבודות שירות. 23 בני אדם נהרגו באסון בחתונתם של קרן ויוסף דרור לפני כארבע שנים. אפרים אדיב: "נערער, אנחנו קורבנות בדיוק כמו המשפחות". אם החתן: "אני מקווה שיוגש עירעור על גזר הדין. אביה של אחת ההרוגות: "מדובר בדגי רקק שהתנהגו כמו שלושת הקופים – 'לא ראינו, לא שמענו, לא ידענו"

שופט בית משפט שלום חיים לי-רן גזר הבוקר (א') שלושים חודשי מאסר בפועל על אברהם עדי ואפריים אדיב, שניים מבעלי אולמי "ורסאי", שהורשעו באוקטובר שעבר בגרימת מותם ברשלנות של 23 בני אדם ובחבלה ברשלנות של 356 אנשים נוספים. הנאשם השלישי, אורי ניסים, נידון לארבעה חודשי מאסר אותם הוא ירצה בעבודות שירות. השופט לי-רן לא הטיל על השלושה קנס כספי.

 

השלושה הודיעו הבוקר שבכוונתם לערער על גזר הדין לבית המשפט המחוזי והשופט פסק על עיכוב ביצוע גזר הדין למשך 45 ימים על מנת שיוכלו להגיש את העירעור. 

הדרמה בבית המשפט. צילום: ירון ברנר 

 

התובעים במשפט, עו"ד עירית אבולעפיה ועו"ד רועי בראונר, אמרו לאחר מתן גזר הדין כי "אין ספק שלמרות שמדובר בעונש חסר תקדים, זהו עונש ראוי בהתחשב בחומרת רשלנותם של הנאשמים ובמימדי האסון כפי שבאו לידי ביטוי בהכרעת הדין". 

 


23 נהרגו באולם החתונות. צילום: זום 77

   

אפרים אדיב אמר בתום המשפט כי "אנחנו קורבנות בדיוק כמו המשפחות. זה משפט ציבורי ושפטו אותנו במקום לשפוט את הצווארון הלבן".

 

דוד דרור, (79), סבו של החתן אסף דרור אמר ל-ynet: "זה כואב, כאב לב. הילדים שלנו לא יחזרו. מי יביא אותם? אשתי (אשתו השנייה) נפטרה לפני חצי שנה אחרי שכל החוליות שלה קרסו בגלל הנפילה בחתונה של קרן ואסף. שלומי, הבן שלי, איבד חצי מהמשפחה שלו. הוא בחיים לא יתאושש. מי שהיה צריך לראות ילדים ונכדים כבר לא יראה. הכסף לא יחזיר את הנכדים שלנו, את האיברים שלנו. ראיתי הרבה דברים בחיים שלי – דבר כזה עוד לא יצא לי לראות".

 

אליס דרור, אמו של אסף, שנפצעה גם היא באסון ורסאי אמרה הבוקר: "אחרי חצי שנה חזרתי לעבודה והייתי צריכה להתמודד בצורה נפשית עם כל חבריי לעבודה שהזמנתי, שנפלו ונפצעו בחתונה של אסף. בפרקליטות שמעו את העדויות שלנו אבל הם זרקו אותן בצד כי אף אחד מהמשפחות שלהם לא נהרג. אני מקווה שהם יערערו על גזר הדין".

  

אברהם כהן, אביה של שונית כהן (21) שנהרגה באסון ורסאי, הגיע הבוקר לדיון ויצא נסער לאחר הקראת גזר הדין: "מדובר בדגי רקק. אותו שקע שהם ראו והזניחו – הם עשו זאת רק בשביל לעשות כסף. אבל בתביעה האזרחית הם ייתנו הרבה מאוד כסף מהכיס שלהם. לכל אורך המשפט הם התנהגו כמו שלושת הקופים – 'לא ראינו, לא שמענו, לא ידענו'. גם אם יקבלו חמש שנים זה לא יעזור. אני הייתי מצפה שהמדינה תלמד שבכל פתיחת סמסטר של סטודנטים להנדסה בטכניון יביאו אותם למקום האסון וכך יתחילו את הלימודים. למה אני צריך לגדל ילדים במדינת ישראל בפחד, ולשאול בכל מקום – 'זה פל-קל'?".

 

בדיון הקודם, שהתקיים לפני חודשיים, צעק אפרים אדיב, מבעלי אולם "ורסאי", לעברה של אורלי טובול, שבתה חנית (15) נהרגה באסון ורסאי, ש'הם קורבנות בדיוק כמו משפחות אסון ורסאי'. אורלי, שהייתה נסערת, הצליחה להשתלט על עצמה. היום היא אמרה: "זה מבזה שהוא (אדיב) אפילו לא יודע איך קוראים לי או לבת שלי. בשביל להירגע ממה שאמר לפני חודשיים הייתי חייבת להיכנס היום לדיון".

 

יצויין כי למרות פומביות הדיון הוציא הבוקר השופט את העיתונאים מהאולם בשל גודלו הקטן ולא הסכים לעבור אולם אחר.

  

האסון: במהלך הריקודים בחתונה

  

השלושה הורשעו בגרימת מוות ברשלנות של 23 מאורחיהם של אסף וקרן דרור שנישאו באולמי ורסאי בחודש מאי 2001.  ב-24.05.01 במהלך חתונתם של קרן ואסף דרור באולמי ורסאי, קרסה רצפת האולם ואורחי החתונה נפלו מגובה של שלוש קומות. האסון הביא למותם של 23 מאורחי החתונה ולפציעתם של 356 אורחים נוספים. הכלה, קרן נפצעה באורח קשה גם היא. מיד לאחר החלמתה עזבו היא ואסף את הארץ. השניים מתגוררים בארה"ב ומאז לא הגיעו ארצה אפילו לביקור.

 

אביו של אסף דרור, ציון דרור אמר לפני מתן גזר הדין: "אני מקווה שיהיה טוב ושהם יקבלו את העונש המקסימלי, שגם הוא לדעתי לא מספיק".

 

בעקבות האסון הוקמה ועדת חקירה בראשות השופט בדימוס ורדי זיילר. הוועדה קבעה כי רצפת הפל-קל ממנה היתה בנויה הרצפה, אסורה לשימוש. מיד לאחר מכן הגישה פרקליטות המחוז כתב אישום לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד ממציא שיטת הפל-קל, אלי רון, מהנדס האולם, אורי פסח, קבלן הבניין, יעקב אדיב וארבעת בעלי האולם.

 

זמן קצר לאחר הגשת כתב האישום הוחלט על פיצולו, כך שבעלי האולם יואשמו בגרימת מוות ברשלנות ומשפטם יתנהל בבית משפט השלום בבירה, בעוד ששלושת האחרים יואשמו בהריגה ומשפטם ימשיך להתנהל בבית המשפט המחוזי.

 

בפסק הדין שהרשיע את בעלי האולם כתב השופט חיים לי-רן, כי שלושתם הבחינו בשקע שהופיע ברחבת הריקודים לפני החתונה ולכן היו צריכים לפנות למהנדס ולא לטפל בשקע בעצמם, כפי שעשו. באשר לדוד עדי, קבע השופט לי-רן כי הוא הועסק כשכיר באולמי ורסאי ובעקבות כך זיכה אותו מהעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.

 

"הנזק הכלכלי והנפשי הוא עונש בפני עצמו"

 

לפני כחודשיים התקיים בפני השופט לי-רן הדיון בטיעונים לעונשם של השלושה. הם טענו כי הם קורבנות של האסון בדיוק כמו המשפחות, וכי בעקבותיו נגרם להם נזק כלכלי ונפשי חמור, וזה כשלעצמו עונש כבד מאוד.

 

אך התובע מטעם הפרקליטות טען שהשלושה התעלמו מהסימנים שהופיעו והורשעו בגרימת מותם ברשלנות של 23 מאורחי החתונה. בנוסף, הוא טען כי בעקבות המקרה ירדו קרן ואסף מהארץ והם אינם מסוגלים להמשיך ולחיות בישראל ולהסתכל למשפחות ההרוגים והפצועים בעיניים ולפיכך יש לגזור עליהם עונש מאסר ממושך וקנס כבד.

 

במקביל הגישו 127 ממשפחות ההרוגים והפצועים באסון תביעה אזרחית לבית המשפט המחוזי בדרישה לפיצוי כספי של מאות מיליוני שקלים. בימים אלה מינה שופט בית המשפט המחוזי שדן בתביעה, בועז אוקון, מומחים שיבדקו את הפצועים ויגישו את חוות דעתם לבית המשפט.

 

משפטם של אלי רון, אורי פסח ויעקב אדיב ממשיך להתנהל בבית המשפט המחוזי. במקביל הגישה פרקליטות המחוז ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים על החלטתו של השופט לי-רן לזכות את דוד עדי מהעבירות שיוחסו לו בכתב האישום.


פורסם לראשונה 05/11/2005 23:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אפרים אדיב הבוקר בבית המשפט
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
אברהם עדי. שנתיים וחצי בפנים
צילום: ירון ברנר
צילום: זום 77
אורי נסים. עבודות שירות
צילום: זום 77
צילום: דודו בכר, ידיעות אחרונות
אלי רון. המשפט עדיין מתנהל
צילום: דודו בכר, ידיעות אחרונות
צילום זום 77
הכלה, קרן דרור. ירדו לארה"ב
צילום זום 77
מומלצים