סקר: 33 מנדטים לשרון, 26 לעבודה, 12 לליכוד
שינוי מצטמקת ל-6 מנדטים. 55%: שרון צדק כשפרש והקים מפלגה חדשה. ובליכוד: נתניהו מוביל בפער ניכר
שרון דורס את הליכוד. זו השורה התחתונה מהסקרים המתפרסמים הבוקר (יום ג'), יום לאחר פרישתו המתוקשרת של ראש הממשלה מהמפלגה שלקח חלק פעיל בהקמה לפני 28 שנים וצאתו לדרך עצמאית, עם עוד 13 ח"כים לפחות.
מפץ פוליטי - כל הדיווחים והפרשנויות
הבוקר יתחדש בכנסת ה"בליץ" בדרך לפיזורה, בניסיון להקדים את צו הנשיא. הצעות החוק של האופוזיציה בנושא, שאושרו אתמול ברוב מוחץ בקריאה טרומית, עשויות לעבור כבר היום גם בקריאה שלישית, ואז המליאה תפוזר והממשלה תהפוך ממשלת מעבר.
המועד המסתמן לבחירות הוא ה-28 במרס. לפי הסקר של ד"ר מינה צמח ומכון "דחף", שנערך עבור "ידיעות אחרונות", אילו היו הבחירות נערכות היום, הייתה ל"מפלגת שרון" עדנה עם 33 מנדטים. הבאה בתור אחריה הייתה העבודה בראשות עמיר פרץ, עם 26 מנדטים. הליכוד מצטמק ל-12 מנדטים בלבד, רק שניים יותר מש"ס.
גם שינוי של טומי לפיד ניזוקה קשות ממפלגת המרכז החדשה של שרון, וגורפת 6 מנדטים בלבד. יהדות התורה (דגל תורה ואגודת ישראל) - 5 עד 6 מנדטים, ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן - 5, מרצ-יחד - 5, האיחוד הלאומי - 5 והמפד"ל - 3 עד 4 מנדטים. המפלגות הערביות זוכות יחד ל-9 מנדטים, לפי אותו סקר.
את המכה הקשה מכולן סופגת כאמור מפלגת הליכוד, ששרידיה בכנסת - 26 ח"כים לפי שעה - משקיעים כעת מאמצים כבירים כדי למנוע זליגה של חברים נוספים לעבר סיעת "האחריות הלאומית" החדשה. מחרתיים יתכנס המרכז כדי לקבוע את הנהלים לבחירת היו"ר החדש ורשימת המועמדים לכנסת.
לפי סקר "דחף", 51% מקרב תומכי הליכוד רוצים לראות בראשות המפלגה את בנימין נתניהו, לעומת 23% מקרב כלל הציבור. שאול מופז, שהפתיע אמש את מקורבי ראש הממשלה כשהודיע כי יישאר בליכוד ויתמודד על הנהגתו, נהנה מ-15% תמיכה בליכוד ומ-19% בציבור הכללי; סילבן שלום - 15% בליכוד, 11% בכלל הציבור; עוזי לנדאו - 5% בליכוד, 10% בכלל הציבור. ישראל כץ ומשה פייגלין זוכים לאחוזי תמיכה ספורים רק בכלל הציבור.
באופן כללי, הציבור מקבל באהדה את ה"מפץ" הפוליטי ומבין את מהלכיו של אריאל שרון: 55% ממשתתפי הסקר סבורים שנהג נכון כשהחליט לפרוש מן הליכוד, לעומת 25% שמשוכנעים כי שגה. 20% לא השיבו על השאלה, במה שעשוי אולי להעיד על הבלבול הרב ששורר כעת בקרב הציבור. הסקר נערך אמש בקרב 702 מרואיינים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. טעות הדגימה המירבית עומדת על 8% לכל צד.