שתף קטע נבחר

 

רשמית: מפלגת שרון - "קדימה" - יצאה לדרך

השר הירשזון, סגנית השרה אברהם ועו"ד ראב"ד רשמו הבוקר את המפלגה החדשה אצל רשם המפלגות. בצהריים התכנסו חברי הסיעה החדשה בקריה בתל אביב. עו"ד ראב"ד: "זהו יום היסטורי, בעל משמעות פוליטית חשובה למדינת ישראל". ובינתיים, מפלגת שרון החדשה מחפשת כוכבים נוספים. הליכוד, מנגד, מתכונן לפריימריז ויחתים את המועמדים על "אמנת הוגנות"

מפלגתו החדשה של ראש הממשלה, אריאל שרון, נרשמה הבוקר (יום ה') תחת השם "קדימה" אצל רשם המפלגות בירושלים. השר אברהם הירשזון, סגנית השר רוחמה אברהם ועו"ד יורם ראב"ד הגישו את הטפסים לרשם, עו"ד ירון קידר. ברשימה החדשה צויינו שמותיהם של 16 חברי כנסת, כולל ראש הממשלה. שמה של המפלגה יאושר רטרואקטיבית, כנראה, בישיבת הסיעה היום בצהרים בתל-אביב. ראב"ד אמר כי "זהו יום היסטורי, בעל משמעות פוליטית חשובה למדינת ישראל".

 


"זהו יום היסטורי". טקס החתימה. צילום: גיל יוחנן

 

ב-9:30 הבוקר התייצבו שלושה נציגי המפלגה החדשה, שר התיירות אברהם הירשזון, סגנית שר הפנים רוחמה אברהם ועורך הדין יורם ראב"ד במשרדי רשם המפלגות, בבנין כלל בירושלים. השלושה נכנסו למשרד ובידיהם טפסי הרישום והמחאה על סך 74,807 שקלים, עבור אגרת הרישום ודמי פרסום המפלגה ברשומות אם זאת אכן תאושר.

 

המתכנסים בנוסף לראש הממשלה: השרים אהוד אולמרט, גדעון עזרא, ציפי לבני, חיים רמון, מאיר שטרית ואברהם הירשזון, סגני השרים זאב בוים, רוחמה אברהם, מגלי והבה, אלי אפללו ויעקב אדרי והח"כים עומרי שרון, רוני בר-און, מרינה סולודקין ודוד טל.

 

עם תום ההליך הפורמלי של הגשת הטפסים, יבחן אותם רשם המפלגות ובתוך 14 יום היא צפויה להירשם ברשומות. אזרחי ישראלים רשאים להגיש ערעור על רישום המפלגה בתוך 30 יום.

ההתנגדות לרשם החברות אמורה להיות מוגשת בכתב בצירוף הנמקות מיום הפרסום ברשומות של ההודעה על הבקשה. הרשם יחליט אם לקבל את ההתנגדות או לדחותה. כל אזרח ישראלי בגיר שהוא תושב הארץ – רשאי להתנגד לרישום מפלגה. החלטת הרשם ניתנת לערעור ברשות לבית המשפט העליון, תוך שלושים יום מיום שניתנה. סירב הרשם לרשום מפלגה – יעביר את דבר הסירוב ונימוקיו לאישור בית המשפט העליון. לא סירב הרשם לרשום מפלגה – או שסירובו נדחה על ידי בית המשפט ירשום את המפלגה בפנקס המפלגות.

  

מו"מ לצירוף חמישה ח"כים נוספים

 

בתוך כך, מנהלת מפלגתו החדשה של אריאל שרון מנהלת משא ומתן לצירופם של חמישה חברי כנסת נוספים, בנוסף ל-14 שחברו אליו בימים האחרונים (כולל רמון), כך מסרו ל-ynet מקורביו של ראש הממשלה. "מדובר במשא ומתן איטי התובע סבלנות מרובה", אמרו אותם מקורבים. "להערכתנו, עם רישומה תמנה המפלגה החדשה כ-18 חברי כנסת. המצב טוב מאוד ועומד בכל הציפיות שלנו".

 

שרון, על פי מקורביו, בקיא ומעורב בפרטי המשא ומתן עם חמשת חברי הכנסת המועמדים להצטרף למפלגתו - שניים מהם ממפלגת העבודה, שניים נוספים מן הליכוד ואחד משינוי. 

 

ההנחה הרווחת אצל מקורבי שרון היא כי הרשימה הסופית של מועמדי המפלגה לכנסת תמנה בין 40 ל-45 חברים, מתוכם כעשרים המכהנים בכנסת הנוכחית. יתר חברי המפלגה יירתמו מבחוץ, וימנו בין היתר ראשי ערים ורשויות, אנשי האקדמיה ואישי ציבור אחרים.

 

ביומיים האחרונים עסק מנכ"ל המפלגה, אביגדור יצחקי, בהשלמת ההליכים הלוגיסטיים לקראת תחילת פעילות המפלגה - מאיתור מבנה המטה, דרך גיוס כוח האדם המקצועי שיפעיל אותו ועד לרכישת הניירת המשרדית. ההערכה היא שהעבודה הסדירה במטה שרון לקראת הבחירות הכלליות תחל כבר בשבוע הבא.

 

בתוך כך יכולה המפלגה לרשום לעצמה הצלחה ראשונה, לפחות מבחינת המיקום במשכן הכנסת, לאחר שנפלה בחלקה הזכות לחנוך את האגף החדש אשר בנייתו מושלמת בימים אלו. באגף הזה יקבלו חברי הסיעה את משרדיהם . עד להקמת מטה המפלגה, במושב בארות יצחק ליד לוד, ישמש המקום גם כמרכז פעילותה.

 

מתמודדי הליכוד יחתמו על "אמנת הוגנות"

 

במקביל, בצהריים יתכנס מרכז הליכוד כדי לאשר את מועדי הבחירות לראשות התנועה ולרשימה לכנסת. בעקבות לחצים שהפעילו השרים שאול מופז וסילבן שלום הוחלט בסופו של דבר לדחות את המועד בו יתקיים הסבב השני של הבחירות לראשות התנועה מה-22 בדצמבר ל-26 בחודש. מופז ושלום חוששים כי לוח המנים הקצר שנותר עד להתמודדות, לא יאפשר להם להתארגן כראוי על מנת להתמודד עם הארגון הקיים של בנימין נתניהו, עוזי לנדאו וישראל כץ. חלקם כבר החלו לנהל את הקמפיין מבעוד מועד, ואילו אחרים נהנים מתמיכה של קבוצות בעלות תשתית ארגונית רחבה. לבסוף, כאמור, התקבלה הצעת הפשרה של השר צחי הנגבי.

  

במהלך ישיבת המרכז, שיתכנס בגני התערוכה בתל אביב, ישא דברים רק יו"ר המרכז וממלא מקום יו"ר התנועה, השר צחי הנגבי. לאחר מכן יצביעו חברי המרכז על התאריכים המוסכמים לבחירות בתנועה, וייערך טקס חתימה של כל המועמדים על אמנה להתמודדות הוגנת. את הרעיון לחתום על האמנה יזם השר דני נווה, ובין היתר כתוב בה: "אנו מאוחדים סביב הצורך לקיים התמודדות הוגנת למען הליכוד. נקיים מערכת בחירות נקייה מהכפשות והשמצות אישיות, מתוך מחוייבות לשלב ידיים".

 

ובאשר לגישושים להרחבת הרשימה במפלגתו של אריאל שרון: חבר הכנסת דניאל בנלולו (ליכוד), ששמו הוזכר כמועמד לעבור למפלגתו החדשה של ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר עם שובו ממרוקו: "יש לי בית אחד, הוא הליכוד. אני לא שוכח מהיכן באתי. גדלתי וצמחתי בליכוד ואני לא מתכוון לעזוב אותו".


פורסם לראשונה 23/11/2005 23:24

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
המפלגה החדשה. יש כבר תעודה
צילום: גיל יוחנן
צילום: רויטרס
שרון. צועד קדימה?
צילום: רויטרס
צילום: צביקה טישלר
ארד. כולם מחכים לשם הרשמי
צילום: צביקה טישלר
צילום: יוסי רוט
רמון. מי המצטרף הבא?
צילום: יוסי רוט
צילום: סבסטיאן שיינר
הנגבי. אמנת הוגנות
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים