שתף קטע נבחר

פקיסטן: החורף יכפיל את מספר קורבנות הרעש

האו"ם וארגוני הסיוע הבינלאומיים זועקים לעזרה: אם העולם לא יתגייס במהרה לסייע לנפגעי רעש האדמה בפקיסטן, ל-80 אלף הקורבנות שנמנו עד כה יתווספו כמספר הזה קורבנות נוספים. השלגים כבר החלו לרדת בעמקים הגבוהים של קשמיר, ו-380 אלף איש צריכים מקום מחסה מיידי. ההבטחות לתרומות זורמות - אבל הכספים עצמם מטפטפים לאיטם

שישה שבועות אחרי רעש האדמה החזק בקשמיר הפקיסטנית והאו"ם וארגוני הסיוע הבינלאומיים מנהלים מירוץ נגד הזמן כדי למנוע אסון הומניטרי בקנה מידה ענק.

 

החורף בפתח, ובקשמיר המשמעות היא טמפרטורות קיפאון ושלגים עזים. שלג כבד ראשון כבר ירד בעמקים הגבוהים שספגו את עיקר הנזק ברעש האדמה. ארגוני הסיוע חוששים שהתגובה האיטית של הקהיליה הבינלאומית לאסון ולקריאותיהם הרמות לעזרה, הופך את האפשרות של אסון הומניטרי נוסף למציאותית יותר מתמיד.

 


פעוטה במחנה של האו"ם במוזפרבד (צילום: רויטרס)

 

כ-80 אלף בני אדם נספו ברעש האדמה שפקד את האזור בתחילת אוקטובר. ארגוני הסיוע טוענים שכ-80 אלף איש נוספים עלולים למות אם לא יזכו למענה בזמן הקרוב. "לצערנו, עם מאות אלפי בני אדם שעדיין אינם יכולים לקבל תנאי מחיה בסיסיים והחורף שמתקרב, האפשרות הזו אינה נשללת", אמרו גורמים בארגון הסיוע הבריטי אוקספם.

 

העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" הקדיש לאסון את כתבת השער שלו היום (ה'). בכתבה מצוטט בכיר באו"ם שטוען שבעמקים הגבוהים של קשמיר הפקיסטנית ישנם כ-380 אלף איש הזקוקים לקורת גג כלשהי בתוך שלושת השבועות הקרובים - יותר מכפול ביחס לגובה האומדנים שהיו ידועים עד כה.

 


חנות מאולתרת בעיירה צ'אנרי (צילום: רויטרס)

 

עוד טוענים באו"ם שלמרות ההבטחות המתוקשרות, כספי התרומות המיידיות מטפטפים למרכזי הסיוע באיטיות. עד כה קיבלה קרן הסיוע של האו"ם רק כ-150 מיליון דולר והתחייבות ל-65 מיליון דולר, מתוך 550 המיליון שהיא הציבה כיעד - פחות מ-40 אחוז. לשם השוואה, ההתחייבות לנפגעי הצונמי במזרח אסיה בדצמבר שעבר כמעט הושלמה.

 

במקביל, הקהיליה הבינלאומית נענתה אמנם לקריאתה של פקיסטן לתרומה של כ-5 מיליארד דולר, אך לדברי ראשי ארגוני הסיוע, רוב הכסף הובטח כסיוע לטווח ארוך, ולפיכך לא יוכל לשמש לרכישת ציוד הדרוש באופן מיידי - אוהלים, שמיכות, מזון ומים, תרופות, ציוד בישול ודלק לחימום.

 

"אנו צריכים עוד כסף וצריכים אותו עכשיו", אמר דובר סוכנות הסיוע של האו"ם. "אנו עדיין בשלב של הצלת חיים ולא בשלב השיקום, והפעילות שלנו תלויה בתזרים מזומנים". מנהל הפעילות בשטח מטעם האו"ם, אנדרו מקלאוד הוסיף: "אנו צריכים לחלק בין 800 לאלף מקומות מחסה בכל יום, וכ-40 אלף אוהלים בתוך שבועיים כדי להגן על האנשים הללו מפני החורף". מאמצי הסיוע ספגו מכה כשהתברר לאחרונה ש-370 אלף אוהלים שכבר חולקו לניצולים אינם מתאימים לתנאי מזג האוויר באזור הקפוא.

 


ילד במחנה הפליטים במוזפרבד (צילום: רויטרס)

 

באו"ם הביעו מורת רוח קשה מהעובדה שקצב התרומות והסיוע כה איטי. "הייתי במפגש של המדינות התורמות אחרי הצונמי וזה היה כמו מכירה פומבית", סיפר לעיתון בכיר במטה האו"ם בז'נווה. "המדינות ממש התחרו זו בזו בגובה התרומות שהתחייבו להעביר. לשם השוואה, הייתי גם במפגש המדינות התורמות בפקיסטן באוקטובר והיה שם מאוד רגוע. היו הרבה נאומי תנחומים והבטחות לכסף אבל מעט מאוד מזומן".

 

גורמים באו"ם ובארגוני הסיוע טוענים שהסיבה לכך טמונה כנראה בשילוב של חוסר סיקור תקשורתי והתרוקנות של הקופות. הם טוענים שהריחוק וקשיי הגישה לאזור האסון הקטינו מאוד את רמת הסיקור שלו בתקשורת. כמו כן הם ציינו את העובדה שלאחר שנה בה שלחו המדינות יד לעומק הכיס לטובת נפגעי הצונמי, הקופות שלהם פשוט התרוקנו.

 

בכל מקרה, אמרו המומחים, ככל הנראה לא מדובר כאן בנטיה אנטי-מוסלמית. בארגון אוקספם ציינו לשם המחשה שערב הסעודית תרמה עד כה רק 3.2 מיליון דולר מתוך 140 שהבטיחה, ולעומת זאת התורמת הגדולה ביותר היא ארצות הברית עם 102 מיליון דולר שהוזרמו ועוד 53 שהובטחו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
האו"ם: כ-2.3 מיליון יזדקקו לסיוע במזון בחורף
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
כ-3.5 מיליון נותרו ללא קורת גג
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
פקיסטן הודו קשמיר
צילום: רויטרס
מומלצים