צ'ופר לגולשים: איילת הירשמן עם 5 מתכונים
איילת הירשמן, עורכת מגזין האוכל "שף", הוציאה לאחרונה ספר חדש ומצוין. לכבוד המאורע הזמנו אותה להתארח ב"פורום חי", כדי שתחלוק איתנו כמה מתכונים וטיפים. לפניכם 5 מתכונים מהירים, פשוטים וממש מוצלחים מתוך הארוע
לימון מוסיף המון: פסטה ברוקט ולימון
מתכון פסטה לימונית שמכיל פירורי לחם, רוקט ולימון. הלימון משתתף בעיקר בסוף, בהגשה, כשפשוט סוחטים על המנה לימון בשל. באופן עקרוני כדי להימנע ממרירות, כדאי להקפיד לגרר לתוך המנות רק את חלקה הצהוב (או הירוק) של הקליפה ולהימנע מכל מגע עם החלק הלבן שמתחת, שהוא המריר.
החומרים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה כמו ספגטי או ספגטיני או לינגוויני
3-4 שיני שום קלופות
1 פלפלון אדום חריף
2 כוסות עלי רוקט
1/2 כוס שמן זית
1 כוס פירורי לחם (רצוי "פנקו", פירורי הלחם היפניים העבים)
מלח ופלפל שחור
1 לימון
1 חבילה (2 כוסות) עלי סלט צעירים (בייבי גרינס) או עלי רוקט
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה ומסננים. קוצצים דק את השום הפלפלון החריף והרוקט. מחממים במחבת עמוקה את שמן הזית ומזהיבים את השום והפלפל החריף - נזהרים לא לחרוך את השום. מוסיפים 1את פירורי הלחם ומטגנים כדקה-שתיים, תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה.
- מוסיפים את עלי הרוקט וממשיכים לטגן כדקה רק עד שהם קמלים קצת. מתבלים במלח ובפלפל שחור וסוחטים פנימה את הלימון. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את עלי הסלט. מערבבים, יוצקים עוד מיץ לימון ומגישים.
סוד הירקות הפשוטים: רטטוי, תבשיל ירקות פרובנסלי עם שמן זית
החומרים:
3 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה מיובש
2 בצלים
1/3 כוס שמן זית
4 שיני שום
4 פלפלים אדומים
5 זוקיני (קישוא ירוק כהה)
2 חצילים בינוניים
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
- צוררים בחוט את גבעולי פטרוזיליה, הטימין ועלה הדפנה. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ את הבצלים. מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים ואת צרור עשבי התיבול ומטגנים מעל להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות עד שהבצלים רכים ושקופים.
- בינתיים, קולפים וקוצצים דק את השום, חותכים לקוביות בגודל 4 ס"מ (אין צורך לקלוף) את הפלפלים הקישואים וחצילים. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים דקה-שתיים עד הזהבה. מוסיפים לסיר את הפלפלים, החצילים והקישואים, מלח ופלפל שחור ומטגנים מעל להבה גבוהה, כמה דקות. יוצקים פנימה 3/4 כוס מים ואת העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהירקות רכים אבל עדיין שומרים על צורתם, מוציאים את הירקות מהסיר בכף מחוררת, וממשיכים לבשל את הרוטב שנוצר בסיר מעל להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא הופך לרוטב סמיך, יוצקים על הירקות, מצננים ומאחסנים במקרר עד שבועיים. בהגשה אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום טרי קצוץ.
אוכל שילדים אוהבים: קציצות עוף ונענע
מתכון מנצח אצל רוב הילדים והמבוגרים. אפשר להחליף מחצית מכמות חזה העוף הטחון בהודו טחון.
החומרים:
1 כוס נענע קצוצה
500 גרם חזה עוף טחון
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית ומשהים לפחות שעה (עד לילה) במקרר.
- צרים מהעיסה כדורים בגודל משמש ומשטחים קצת. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הקציצות 4 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- אם רוצים להקפיא את הקציצות, מעבירים אותן לקופסה אטומה ומקפיאים מיד. מחממים אותן בטוסטר אובן, בחום בינוני, כשהן מכוסות ברדיד אלומיניום, 10 דקות.
גם לצמחונים מגיע: תבשיל טופו עם פטריות ברוטב טריאקי
מנת טופו עם פטריות ברוטב טריאקי, שיכולה לשמש גם כארוחה מלאה.
החומרים:
הירקות:
3 פטריות שיטאקי מיובשות
1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפיניון נקיות
1 קוביית טופו יציבה במשקל 300 גרם
1 צרור מנגולד (עלים בלבד, ללא הגבעולים הלבנים)
הרוטב:
פיסת שורש ג'ינג'ר קלוף באורך 5 ס"מ
1/4 כוס רוטב טריאקי מוכן
2 כפיות קורנפלור מומסות ב-1 כוס מים
שמן תירס או קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- שורים את הפטריות המיובשות במים חמימים כ-20 דקות. בינתיים, פורסים עבה את פטריות השמפיניון נקיות. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 3 ס"מ ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת הלחות. מייבשים את הקוביות במגבות נייר סופג נוספות. קוצצים דק את המנגולד.
- הרוטב: קוצצים דק את הג'ינג'ר ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הטריאקי ואת הקורנפלור שהומס במים ומערבבים היטב.
- התבשיל: מחממים במחבת גדולה ועמוקה, רצוי מטפלון, 1 כף שמן ומטגנים את קוביות הטופו מכל הצדדים, עד הזהבה (אם המחבת לא גדולה, ייתכן שתצטרכו לטגן בשניים-שלושה מחזורים). מוציאים את הקוביות מהמחבת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מחממים באותה מחבת 1 כף שמן נוספת, מסננים את פטריות השיטאקי ומוסיפים למחבת, מוסיפים גם את פרוסות פטריות השמפיניון ומטגנים 2 דקות על להבה גבוהה, עד הזהבה.
- מוסיפים למחבת את הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה על להבה בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את המנגולד ומבשלים 4-5 דקות מעל להבה גבוהה, תוך ערבוב. מחזירים את קוביות הטופו למחבת ומערבבים בעדינות, כך שיכוסו ברטוב. מעבירים לצלחות ומגישים.
קינוח פרווה: נשיקות מרנג עם פירות יער
מתכון לנשיקות מרנג שונות קצת, כי יש בתוכן גם פירות יער. אפשר להשתמש בפירות יער מוקפאים. רצוי להשתמש בקצף מיד, השהייה של קצף בטמפרטורת החדר איננה דבר מומלץ, הן מבחינת התוצר הסופי והן מבחינה היגיינית, מפני שהשהייה של מוצרי ביצים בטמפ' החדר עשויה לשמש בית גידול לחיידקים. עוד משהו עקרוני בענייני מרנג: הלחות היא האויבת הגדולה שלו ולכן שומרים בכלי אטום ללחות.
החומרים (12 מנות):
3 חלבונים
1/2 כוס
1/2 חצי חבילה (125 גרם) פירות יער מוקפאים, למשל פטל או אוכמניות (אין צורך להפשיר, אך כדאי להפרידם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום נמוך מאוד (120 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מקציפים את החלבונים בקערה נקייה במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה לגבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים כ-5 דקות, לקצף יציב מאוד.
- מוסיפים את פירות יער, מערבבים בתנועות קיפול ומניחים בכפות תלוליות מהקצף על התבנית.
- אופים שעתיים. מכבים את התנור ומשהים את הנשיקות בתוכו כשעה. שומרים במקפיא, עד חודשיים. הנשיקות מפשירות תוך כמה דקות.