שתף קטע נבחר
 

אפשר גם בסתיו - מתכוני יוגורט לתקופת המעבר

יוגורט נתפס משום-מה כאוכל קיצי. טעות. מיוגורט אפשר וכדאי ליהנות כל השנה. את הצזיקי אפשר לשמור לקיץ, אבל רוטב יוגורט, קלמנטינות וטימין שהולך מעולה עם ארטישוק מבושל, כדאי להכין ממש עכשיו בעונה

פעם, ביום חורפי אחד, כזה שלא בא לך לצאת מהשמיכה, יצאנו לצפון, כמה משוגעים-לאוכל כדי לחפש גבינות. כבר בהתחלה, כשהגענו לבת-שלמה שליד זכרון-יעקב, במחלבה הקטנה של שוורצמן, טעמנו יוגורט כבשים צונן, טעים ושמן, וכבר שם, אצל שוורצמן, הבנו שהטיול נגמר, המטרה הושגה, וחזרנו עם השלל לתל-אביב.

 

יוגורט נתפס משום-מה כאוכל קיצי. טעות. מיוגורט אפשר וכדאי ליהנות כל השנה. מתכוני מרקים ומשקאות מיוגורט אפשר אולי לשמור לקיץ, אך חבל לפספט את הלבנה בשמן-זית או את השילוב של יוגורט, קלמנטינות וארטישוק שיש עכשיו בעונה. אפשר גם להגיש יוגורט חם, אבל חשוב מאוד להקפיד שלא להרתיח את היוגורט, אחרת הוא 'נשבר'. עדיף, אם אפשר, להשיג יוגורט כבשים, אך גם יוגורט מחלב בקר יכול לחולל נפלאות, ברטבים, במרקים או סתם ככה.

 

 

חצילים מטוגנים עם יוגורט, שום וריחן

 

החומרים:

15 פרוסות חצילים מטוגנים

2 גביעי יוגורט

4 כפות שום כתוש

4 כפות ריחן טרי קצוץ גס

מלח

פלפל שחור טרי גרוס

50 גרם צנוברים קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את היוגורט, השום, הריחן, שמן הזית והפלפל השחור.
  2. מניחים בתחתית קערת-הגשה מעט מהרוטב, ומסדרים לסירוגין את הרוטב והחצילים, מפזרים מעל את הצנוברים, ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

 

רוטב עגבניות, פלפל חריף ויוגורט

 

נהדר עם דגים מאודים או ירקות מבושלים.

 

המרכיבים:

50 גרם חמאה

נ כף שמן זית

1 בצל ירוק, החלק הלבן בלבד

2 שיני שום כתושות

1 פלפל חריף יבש, קצוץ

1/2 ק"ג עגבניות טריות, מקולפות, ללא גרעינים ומרוסקות

1/4 כוס יין אדום יבש

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

1 גביע יוגורט

נענע קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים בחמאה וכשמן זית את הבצל הירוק, כדקה. מוסיפים למחבת את השום והפלפל החריף, ומאדים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, יין, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות.
  2. מוסיפים את היוגורט, ומערבבים היטב (לא מרתיחים). מוסיפים נענע קצוצה ומסירים מהאש.

 

 

מרק תרד עם יוגורט

 

מתכון פרסי.

 

החומרים:

750 גרם תרד טרי

3 כפות שמן זית

3 בצלים ירוקים, החלק הלבן בלבד, פרוסים דק

2 ליטר מים

1/2 כוס אורז פרסי

מלח

פלפל שחור

2 כוסות יוגורט (עדיף יוגורט כבשים)

2 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  1. רוחצים את התרד, מסירים את הגבעול וקוצצים, מאדים את הבצל (החלק הלבן של בצל ירוק) בשמן זית, בסיר כבד, כ-3 דקות, מוסיפים את התרד ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים והאורז, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז רך אך לא רך מדי.
  3. מערבבים את היוגורט והשום. מוסיפים למרק (ומקפידים שלא ירתח), ומסירים מהאש. מתקנים תיבול ומגישים עם פלחי לימון.

 

 

לבנה עם שום וקצח

 

החומרים:

5 כוסות יוגורט

1/2 1  כפיות מלח

4 שיני שום כתושות

1 כפית קצח (להשיג בחנויות התבלינים)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את היוגורט, המלח, השום והקצח. יוצקים את תערובת היוגורט לתוך מסננת מרופדת בבד מוסלין, וקושרים את קצות הבד. תולים מעל הקערה או הכיור למשך 24 שעות או עד שרוב הנוזלים יופרשו.
  2. אפשר להגיש את הלבנה כמו שהיא, או ליצור כדורים קטנים ולשמור בצנצנת עם שמן זית.

 

 

רוטב יוגורט, קלמנטינות וטימין

 

מגישים עם ארטישוק או אספרגוס מאודה.

 

החומרים:

3 ביצים

1 כוס שמן זית 

1/2 כוס שמן תירס

 3 גביעי יוגורט

מיץ מ-2 קלמנטינות

מיץ מחצי לימון

קליפה מגוררת של 2 תפוזים

1 כף טימין טרי קצוץ

מלח

פלפל שחור טחון, טרי

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הביצים במעבד מזון, מוסיפים באיטיות את שמן הזית ושמן התירס (כמו בהכנת מיונז), וממשיכים לערבב עד  
  2. שהתערובת חלקה. מוסיפים את היוגורט, מיץ הקלמנטינות ומיץ הלימון, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את גרירת התפוז, הטימין, המלח, הפלפל והסוכר, ומעבירים לצנצנת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
גם בחורף. יוגורט
צילום: אביגיל עוזי
צילום: מריאן הול
מתים על יוגורט. חצילים
צילום: מריאן הול
מומלצים