עלו ברשת: כלבו אקדמי
אנציקלופדיה מופרכת, מדריכי אופיס ברשת, ישראלים בארה"ב, היהודים בסין, הכוכבים במודיעין, מריצים את אלוהים לראשות הממשלה ועוד סרטונים ואתרים יוצאי דופן
נרד הוא אתר חדש, מושקע למדי ומצוין לסטודנטים, שהוקם בשותפות עם אגודות סטודנטים מסוימות, ולצד השירותים הסטנדרטיים והמוכרים מציע גם כמה פיצ'רים מקוריים. אזור המסחר והקניות של האתר מתחייב למצוא את המחירים הזולים ברשת של כל פריט (אם כי יש שם פריטים שהם לא בדיוק סטודנטיאליים כמו מסכי פלזמה באלפים רבים של שקלים).
באזור מצא עבודה מאפשרת המערכת לבנות מסמך קורות חיים יעיל ולהפיצו ברשת.
האגודה שלי הוא אזור ממוקד קמפוס, המאפשר לכל אגודת סטודנטים ששותפה באתר למכור דרכו כרטיסים ושירותים אחרים. ניתן לרכוש ולמכור עבודות אקדמיות, להזעיק עזרה בשחזור ותיקון קבצי אופיס, ותחת הכותרת הכיתה שלי, לנהל קהילה קטנה, שחבריה משתפים עבודות ותכנים לטובת כולם.
התכנים באתר עדיין בשלבי גיבוש. נראה שהמפעילים רוצים בעיקר לעשות לגולשים שלהם שמח, ולכן מאפשרים לכל גולש או אגודה להעלות לגלריות שבאתר תמונות ממסיבות ואירועים, ולצד אלה מציעים חינם כל מיני קשקושים מצחיקים וחינמיים: סרטונים, משחקים ורינגטונים.
האתר עושה רושם טוב, אם כי שמו לא ממש מחמיא לקהל היעד, ונראה שנולד כדאחקה מתגרה על שמו של יורם, האתר הוותיק והמוביל בתחום.
סאטירה: אנציקלופדיה בשין-קוף-ריש
ואם חשבתם שמיזמים חשובים כמו וויקיפדיה זוכים רק לעידוד, הנה אתר ענק ומושקע, שנועד בעיקר לנגח את התפיסה של אנציקלופדיית קוד פתוח, ועושה את זה באופן הכי אפקטיבי שאפשר. האנ-ציקלופדיה (uncyclopedia) הוא מאגר גדול של ערכים, שעיצובו ומבנהו זהה כמעט לגמרי לזה של וויקיפדיה (פרט ללוגו המרושע, שמקרקס ולועג לרוח הוויקיפדית).
ההבדל היחיד בין שני האתרים הוא שבאנ-ציקלופדיה כל ההסברים לערכים שקריים, מופרכים ומוטעים במכוון, ונועדו לשעשע את הקורא. בעינינו זה נראה יותר כמו בדיחה אכזרית על פרויקט חברתי חשוב, אבל מילא, שיהיה. (שלח: גדעון נח).
ללמוד אופיס ברשת
אם אתם עדיין זקוקים לחיזוקים, תשובות או מדריכים זמינים ופשוטים בכל הנוגע לתוכנות מבית מיקרוסופט - הנה מקבץ חשוב של מדריכים ממוקדים. את המדריכים הללו יצרו סטודנטים מאוניברסיטת בר אילן במסגרת פרויקט איתן, שפועל במטרה להפוך למקור מידע מקיף וידידותי ראשון בעברית לכל מי שמעוניין להכיר לעומק את התוכנות שמיקרוסופט הצליחה להפוך להכרחיות בחיינו: אקסל, Media Player, ויז'ואל בייסיק, Access, פאואר פוינט ואפילו אאוטלוק.
רוב המדריכים מתייחסים לגירסאות XP של התוכנות הללו. הם איכותיים וידידותיים, ומפעילי הפרויקט ראויים לכל שבח. הנה הרשימה המלאה, שמרו אותה למקרה הצורך (ותודה לנועה בן שבת):
- מדריך האקסל
- מדריך ה-C#
- מדריך ה-Media Player
- מדריך .NET
- מדריך ויז'ואל בייסיק
- מדריך Access
- מדריך פאואר פוינט
- מדריך אאוטלוק
תרגום: כתוביות בעברית
התלבטנו אם להביא בפניכם מעל הבמה הזו את עצם קיומו של האתר הזה. בסופו של דבר החלטנו שאם אנחנו נתעלם מאתרים כאלה, זה לא אומר שהם ייעלמו פתאום, או יהפכו ללגיטימיים. לפיכך, אנחנו נספק רק את המידע היבש, ואתם תשקלו את ההיבטים המשמעותיים יותר, כמו מוסר ורוח החוק.
ולהלן העובדות: טורק הוא אתר ישראלי המספק כתוביות בעברית לסרטים ולסדרות טלוויזיה. האתר מתהדר בצוות מתרגמים ברמה גבוהה, וכעלה תאנה מזהיר שהכתוביות נועדו לשימוש פרטי או לימודי בלבד. לצד כל מקבץ כתוביות מתורגם ניתן להגיב על האיכות והשירות. במלאי גם כתוביות לסרטים חדשים (הארי פוטר וגביע האש) וסדרות רבות שחלקן טרם הגיעו אלינו.
עצומה: תודה לאיטליה
יוזמה פרטית וחביבה של נתי ואייל הציבה ברשת את עם ישראל אומר תודה. זהו אתר קטנטן, המבקש להחתים כמה שיותר ישראלים על עצומה המודה ל-15 אלף תושבי רומא, שיצאו לרחובות להפגין נגד הצהרתו של נשיא איראן בדבר הצורך למחוק את ישראל מהמפה. את העצומה יגישו היזמים לשגריר האיטלקי, ואף ישלחו אותה לכלי התקשורת באיטליה. בינתיים חתומים בה רק כמה מאות ישראלים.
ישראלים באמריקה 1: חיים בתפוח הגדול
כמחווה לאחותו, המתמודדת כבר כמה שנים עם קשיי המעבר לניו יורק, פיתח ניר את סאבלט, אתר קהילתי ללא כוונות רווח למען ישראלים החיים בתפוח הגדול או שמתכוונים להגיע לשם למטרות עבודה, לימודים או מגורי קבע. האתר מאפשר לגולשים לפרסם חינם מודעות לחיפוש דירות, מציג מאגר קטן של דירות להשכרה, וגם שוק פשפשים לפריטים מיד שנייה. לצד אלה מציג האתר מקבץ המלצות על אירועי בידור ומופעים. בקרוב יופיעו שם גם מדריכים לחיפוש מקום עבודה ומידע לסטודנטים.
ישראלים באמריקה 2: שופינג כחול לבן
מיכל גוטליב-פרידור, לשעבר כתבת בערוץ 1, עברה לפני כחמש שנים להתגורר בארה"ב עם בעלה איש ההייטק, ובנה בן השנתיים. ואז, בעודה יושבת בניכר, עלה במוחה רעיון. היא הגיעה למסקנה שישראלים שמתגוררים בארה"ב מחפשים דרך לשמור על תחושת השייכות לארץ גם באמצעות מוצרים ישראלים שאי אפשר להשיג באמריקה, בעיקר מוצרים לילדים. לשם כך הקימה את מועדון 972 אתר מסחרי גדול, המציע עשרות מוצרים מתוצרת הארץ בקטיגוריות שונות, המוכנים למשלוח בארה"ב. בקטלוג: ספרים, משחקי קופסה ללימוד עברית, ציוד בסיסי לתינוק ולאמא, מתנות ופריטים לחגים.
אסטרונומיה: רואים כוכבים
במכבים, ליד מודיעין, פועל מצפה כוכבים קטן בשם ברקת, המאפשר לחובבי אסטרונומיה ותלמידים לראות כוכבים גם בלי להרחיק עד לפלנטריום בתל אביב או למרכז האסטרונומי במצפה רמון.
האתר של המצפה מציע מידע בסיסי על מערכת השמש, הגלקסיות והחלל, ובקרוב יאפשר לגולשים לשלוט ברובוטים של מצפה הכוכבים באמצעות הרשת.
תפוצות: החממה הסינית
קהילה יהודית מפותחת התקיימה ושגשגה בערים המרכזיות של סין במשך כ-100 שנים. בשנות ה-50 של המאה הקודמת התפזרו חברי הקהילה ברחבי העולם, וכמה מהם הגיעו גם למדינת היהודים. בארץ פועל איגוד של יהודים יוצאי סין, שמחלק מדי שנה כ-150 מלגות לסטודנטים יהודים ממוצא סיני.
המפעל האחרון והמרשים של חברי האיגוד הוא תיעוד מקוון של יהדות סין. האתר המשובח הזה מביא מידע רב על שגרת חייה של כל קהילה בערים הגדולות, ומאפייניה העיקריים. האתר מציע לבני הקהילה גם מעין שירות לחיפוש קרובים.
הצחוקיה
וכמו תמיד, עוד מקבץ של כתובות חביבות וקשקושי רשת ששלחו למענכם קוראי המדור בתקווה שיפתחו לכם את השבוע בסבבה.
סכיזופרניה - לרוב, קטעי פספוסים של בעלי חיים לא עושים לנו את זה, בעיקר בגלל החמלה, אבל שימו לב לקטע המפתיע הבא: כלב חביב וידידותי בדרך כלל תוקף את כף רגלו השמאלית כמו הייתה חתול או כלב זר, מסיבות שרק הפסיכולוג שלו יכול להבין. (שלח: מישל דורושינסקי).
גירסת כסת"ח - זה משהו שהתחיל בחדר הפרטי של אחד משני הגיקים המופיעים בקטע, ואיכשהו מתגלגל ברשת להנאת הגולשים - גירסת הקאבר הפרטית לשיר של אל ינקוביץ' (המוכר גם כ-Weird Al). הורס (שלח: מישל דורושינסקי).
תן כיתוב - מה אני אומר הוא מאגר של תמונות מצחיקות או מגוחכות, שמאפשר לכל חכמולוג לייצר לה מעין כיתוב או כותרת, ולהביא אותה בשנינה. הכיתובים של הגולשים מדורגים על פי איכותם, כך שכל קופירייטר יכול לבדוק את ערכו על פי טעם הקהל. למרות המראה האוניברסלי, האתר פותח בארץ בידי שני ישראלים.
הצביעו אלוהים - אין תקופה טובה מזו להציג את האפשרויות העצומות שממתינות ברשת למועמדים ולמפלגות, ואת העובדה שקמפיין אינטרנטי יכול להכיל מרכיבי מדיה רבים מאוד, ובכך להציג ערך מוסף אמיתי על כל שלט חוצות או תשדיר טלוויזיוני.
הקמפיין הזה הוא רק דוגמה: משרד הפרסום 'פוגל אינטראקטיב' החליט להריץ את אלוהים לראשות הממשלה (ובינינו, נראה שאין מועמד טוב ממנו), ויצר סרטון מקסים וסופר מושקע, שמתאים רק לאינטרנט. לא סתם הסרטון הזה זכה בפרס הראשון ב'פרפר הזהב'. (שלחו: נועה בן שבת ודן דקל).
עמוד קלאסי - הנה אוצר אמיתי לחובבי המוזיקה הקלאסית - עמוד רשת אחד פשוט, המקבץ עשרות מיצירותיו של בטהובן, ומאפשר להאזין לכולן (אם כי לא להורידן) בקבצי MIDI. (שלח: גבריאל קרדה).
תמונת הרוק - הקולאז' היפהפה הזה נוצר למעשה ככתב חידה גדול. מאחורי הסיטואציות המוזרות והקינג קונגים המופיעים בו מסתתרים שמות של כ-70 להקות והרכבי רוק מוכרים ביותר.
חושבים שאתם אלופים בטריוויה של הרוק? קדימה, ספרו לנו כמה הרכבים זיהיתם. (שלח: דן דקל).
עטים נובעים - שימו לב לאתר הפרטי והמושקע הזה - מאגר מידע מפורט ומרשים על עטים נובעים קלאסיים, שאת רובם כבר לא מייצרים. האתר מציג את כל הדגמים של כל היצרנים הנחשבים (ווטרמן, מונטבלאן, פליקאן, פארקר ועוד), ומקדיש עמוד לכל דגם - כולל פירוט מרכיביו ותולדותיו. לצד אלה מביא האתר מידע על הדיו, הקליגרפיה האופיינית לדגמים והמחירים. (שלח: גדעון נח).
הערה: ייתכן קושי בגלישה לחלק מהאתרים בשל עומס הגולשים.