שתף קטע נבחר

 

כשאתה אומר "לא", למה אתה מתכוון?

כה אמר מופז בטרם החליט לעזוב את הליכוד ולהתמקם במפלגת קדימה: "בית לא עוזבים", "לא צריך בהכרח להצטרף אל שרון", "החבירה של שרון לאנשי שמאל מסוכנת". אז אמר. איך זה נגמר בסוף? כולם יודעים

  • "הפיצול מחליש והפילוג הפוליטי מבלבל את האנשים בישראל. זו אינה הדרך הנכונה. אם יש קשיים צריך לפתור אותם ולשדר תקווה. אני לא בטוח שלמפלגה ששרון מקים יהיה אופק מדיני ושלטוני לאורך שנים רבות" (שאול מופז, 2.12.2005)

 

הפוליטיקה הישראלית כבר לימדה אותנו אינספור פעמים בעבר מה משמעות האימרה "אחד בפה ואחד בלב". אבל נדמה שבחודש האחרון, כאשר שוק ההעברות במגרש הפוליטי פורח, נקבעים שיאים חדשים, אשר אחד מהם נרשם היום (א'), עם הצטרפותו של שאול מופז למפלגת קדימה. דווקא שר הביטחון, אחד ממבקריו החריפים ביותר של ראש הממשלה בתקופה האחרונה, חובר כעת אל אריאל שרון ולתומכיו הוא יצטרך להסביר מה נשתנה הבוקר הזה מכל הלילות.

 

 

לפני ימים אחדים בלבד יצא מופז במתקפה חריפה נגד ראש הממשלה. בשיחות סגורות שקיים עם אנשיו האשים מופז את ראש הממשלה בלא פחות מאשר עירוב בלתי נסבל של הצבא ומערכת הביטחון בקמפיין פוליטי. מופז אף האשים את שרון בעשיית תרגיל לא ראוי ואף אמר עליו: "בישיבת הקבינט הביטחוני האחרונה נעשה מעשה חסר תקדים בחומרתו, שהייתי מגדיר אותו כתרגיל מסריח. אינני זוכר תקדים שבו הפך ראש הממשלה את אנשי מערכת הביטחון לשחקנים על המגרש הפוליטי".

 

שעות אחדות לפני הודעת הפרישה של צחי הנגבי מהליכוד בשבוע שעבר, נפוצו שמועות במערכת הפוליטית כי גם שאול מופז עשוי ללכת בדרכו. במטהו של מופז מיהרו לדחות מכל וכל את השמועות והודיעו כי הוא מתכוון להתמודד על ראשות הליכוד עד הסוף, אבל את מה ששר הביטחון הודיע הבוקר אתם כבר יודעים.


מופז בסיור-שוק ביום שישי. מה השתנה מאז? (צילום: ירון ברנר)

 

בסוף השבוע, במהלך מפגש עם פעילים בתום סיור בשוק התקווה, חיזק מופז את התחושה כי לא יעזוב את הליכוד ואף סיפר כי סירב להצעתו של ראש הממשלה להיות מספר 2 ברשימת קדימה לכנסת. "שרון הציע לי להיות סגן ראש הממשלה ושר הביטחון - עמדתי במבחן הכי קשה", אמר. "מוקדם עוד להספיד את הליכוד. אם נתניהו ייבחר, חברים יעזבו ואנחנו נתרסק. אני האלטרנטיבה. בית לא עוזבים".

 

מופז הדגיש לאחרונה פעמים רבות כי חשוב לו להישאר בליכוד כדי לשמור על המפלגה מפני גורמים קיצוניים. "החיבור של הפייגלינים לתנועה עושה לה הרבה נזק", אמר. "אחד הדברים הראשונים שאעשה - לבדוק כיצד ניתן באופן חוקי להוציא את הפייגלינים מתוך התנועה ולשמור על האידיאולוגיה האמיתית של הליכוד, שזה ימין מתון שמכוון למרכז המפה הפוליטית של מדינת ישראל".

 

  • "אני החלטתי שאני נשאר בליכוד וזהו. אם שרון רוצה לשנות את הכיוון שלו ולהקים מפלגה חדשה, זה לא אומר שבהכרח צריך להצטרף אליו. אני מאמין בדרך. היום, כשאני צריך לבחור, בין הדרך לאיש, בחרתי בדרך" (שאול מופז 3.12.2005)

 

מופז החל מוקדם יותר החודש לשלוח חיצים אל עבר ראש הממשלה ובמפגש עם סטודנטים בדרום אמר: "החבירה של ראש הממשלה, אריאל שרון, לשורה של אנשי שמאל התומכים בהסכמי אוסלו ובחזרה לקווי 67' היא מסוכנת. הם עלולים לגרור את שרון למחוזות מסוכנים ביותר מבחינה מדינית וביטחונית. אני משוכנע שמצביעי הליכוד יחזרו לליכוד, ביתם הלאומי, ולדרכו המדינית, החברתית והביטחונית".

 

מופז המשיך ותקף את מפלגתו של שרון, בדברים אשר עליהם בוודאי יצטער בתקופה הקרובה. "היום, קשה לדעת מה זאת תנועת 'קדימה', חלק מהליכוד הולך לתנועה הזאת, ומגיעים לשם דליה איציק, חיים רמון, שמעון פרס. הם נותנים את התווית של אוסלו לתנועה הזאת, ואני נגד תוכנית אוסלו. אני חושב שהיא עשתה נזקים גדולים למדינת ישראל. לדעתי אין למפלגה אופק מדיני ויכולת להישאר במרכז המפה בישראל".

 

בפתיחת הקמפיין לראשות הליכוד, פנה מופז למתמודדים האחרים וקרא להם להתאחד מאחוריו: "אני רוצה לומר לנתניהו ולסילבן ולכל שאר המתמודדים - בואו ותתאחדו מאחורי מנהיגותי. לכל אחד מכם יש תפקיד, ויחדיו נוביל לניצחון. שרון ופרץ מתפללים שאנחנו נפסיד מנדטים, שהליכוד תהפוך למפלגה הרביעית והקטנה מבין המפלגות המובילות ושלא נוכל להשפיע על הנעשה, אבל אני לא אתן לזה לקרות. כל יום שעובר ואנחנו משקיעים בהתמודדות הפנימית לא מסייעת לנו לנצח בבחירות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
שאול מופז
צילום: אלי אלגרט
צילום: רויטרס
אריאל שרון
צילום: רויטרס
מומלצים