שתף קטע נבחר
 

אולמרט: נשקול לייקר שכר הלימוד באוניברסיטאות

זאת, במסגרת התוכנית למלחמה בעוני. מנגד נשקלת הגדלת היקף ההטבות והמלגות לאוכלוסיות נזקקות. עקץ את נתניהו ש"נבחר לעמוד בראש מפלגת אופוזיציה קטנה: 2005 היתה טובה מאוד למשק, אבל אי אפשר היה להגיע להישגים אלמלא הממשלה פתחה אופקים מדיניים חדשים"

"אחת האפשרויות הנשקלות במסגרת בתוכנית למלחמה בעוני היא לייקר את שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה ומנגד להגדיל את היקף ההטבות והמלגות לאוכלוסיות נזקקות". כך אמר היום (ג') שר האוצר, אהוד אולמרט, ביום עיון של אגף התקציבים באוצר.

 

אולמרט הדגיש כי הדבר יאפשר למקד את עיקר הסיוע לאלה שבאמת נזקקים במקום לתת סבסוד אוניברסלי לכולם.

 

אולמרט הדגיש כי הנושא החברתי יעמוד בראש סדרי העדיפויות של האוצר בשנים הקרובות ובמסגרת התוכנית למלחמה בעוני, שדיון עליה התקיים ביום ראשון האחרון בנוכחות ראש הממשלה, ימוקד המאמץ בתחום החינוך, ובמיוחד בגיל הרך.

 

שר האוצר ציין כי השנה צפויה להסתיים בגירעון שינוע סביב 2%. לדבריו מדובר על איתות חשוב גם פנימה וגם לקהילה הבינלאומית המורה על הצלחת שמירת המדיניות הפיסיקלית שהיא יעד גירעון של 3% וגידול מקסימלי בתוצר של 1%.

 

אולמרט הדגיש כי גם בשנים הקרובות בכוונתו להמשיך ברפורמות המבניות שנעשו ובהפרטות, ובכלל זה בכוונתו לבצע את ההפרטה של בתי הזיקוק. כמו כן בכוונתו לקדם את תיאגוד בתי החולים. "אני חושב שזו היתה אחת הטעויות הגדולות של המערכת שלנו שלא המשיכה את המהלך שבו התחלנו בתחילת שנות ה-90. תיאגוד בתי החולים הוא תנאי חיוני ליעול מערכת האישפוז המהווה את עיקר העומס בהוצאה הלאומית בבריאות. זה נושא שנעסוק בו במרץ רב בקדנציה הבאה לאחר הבחירות", אמר אולמרט. 

 

שר האוצר הסביר שאין כוונה ברוב המקרים להפרטה, אלא לכך שבתי החולים יפעלו כתאגידים באופן עצמאי, על בסיס של תחרות, קרוב לוודאי במסגרת אזורים מוגדרים.

 

בנוגע למדיניות החברתית ציין אולמרט עוד: "אין ספק שכשאנחנו בודקים את מצב החברה, אנו מגלים תופעות שאי אפשר לתת להם להתפתח. אני מוכן להיפגש עם אנשי עסקים רבים שמגיעים לארץ, גם אם זה מאוחר בלילה, כי אני חושב שזה חלק בלתי נפרד ממה שצריכה לעשות הנהגה כלכלית. כשאני יושב איתם ונשאל על ידם שאלות, הנושא שהכי מטריד אותם הוא בעיית העוני במדינה. לא מעטים מהם מעוררים את השאלה - האם מדינה כמו ישראל תהיה מסוגלת לעמוד לאורך זמן בפוטנציאל התסיסה שהמצוקה הזו מאיימת לקיים".

 

לסיום, עקץ אולמרט את יריבו הפוליטי ושר האוצר לשעבר בנימין נתניהו ש"נבחר לעמוד בראש מפלגת אופוזיציה קטנה". לדבריו, שנת 2005 היתה טובה מאוד למשק, אבל אי אפשר היה להגיע להישגים אלמלא הממשלה פתחה אופקים מדיניים חדשים. וזאת בניגוד לעמדתו של שר האוצר לשעבר בנימין נתניהו.

 

אולמרט אמר כי הגידול במספר התיירים שהגיעו לארץ והגידול בהשקעות הזרים בארץ אינו משום נס כלכלי. "אני לא משלה את עצמי שמישהו היה משקיע בבנק לאומי במציאות מדינית אחרת. אולי זה לא פלא שנתניהו רצה לחלק את המניות של בנק לאומי לציבור, כי הוא לא האמין שבמדיניות שהוא מאמין בה אפשר למשוך משקיעים לארץ".

  

פורז: זוהי הצעה מסוכנת

 

בתגובה לדברי אולמרט, מסר יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אברהם פורז (שינוי): "סטודנטים ומשלמי המיסים צריכים להיזהר מפעולותיו של אולמרט ומפלגת קדימה. זוהי הצעה מסוכנת. הגיע הזמן להפסיק לפגוע בציבור הסטודנטים שמשרתים בצבא ובמילואים, והגיע הזמן לחייב את בחורי הישיבות שלומדים חינם ולא משלמים שכר לימוד. הסטודנטים בקושי מממנים את שכר הלימוד ואת הוצאות המחיה ואין כל סיבה להתנכל להם. כאשר הייתה בממשלה ואפילו מתוך האופוזיציה שינוי פעלה להורדת שכר הלימוד באוניברסיטאות ורצוי שהמגמה הזו תימשך". 

  

הסטודנטים: לא ניתן לכך יד

 

יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, בועז טופורובסקי, מסר בתגובה לדברים: "אולמרט הוא שר אוצר שלא יודע את תפקידו. העלאת שכר הלימוד רק תגדיל את הפערים במדינת ישראל ותגרום לכך שמי שיכול להרשות לעצמו – יקבל השכלה ומי שלא אז לא.

"זאת בדיוק המדיניות הקפיטליסטית שאנו הסטודנטים לא ניתן לה יד. הדרך לצמצום העוני הוא אספקת השכלה גבוהה לכלל האוכלוסייה, תוך קיום מסקנות וועדת וינוגרט ומתן הלוואות על ידי המדינה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולמרט. לא לסבסוד אוניברסלי
צילום: רויטרס
מומלצים