ארה"ב למצרים: כליאת מנהיג האופוזיציה תפגע ביחסים
מנהיג האופוזיציה במצרים נידון לחמש שנות מאסר לאחר שהורשע בזיוף מסמכי מפלגתו. בארצות הברית משגרת היום אזהרה חמורה: "הנושא הוא בעל חשיבות רבה בארה"ב. נור הוביל תהליך של פלורליזם במצרים ופתיחות לגבי שלטון החוק". במצרים חוששים מביטול הסיוע הביטחוני
ארצות הברית הזהירה הלילה (ו') את מצרים מפני נזק אפשרי ליחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות בעקבות כליאתו של מנהיג האופזיציה, איימן נור.
דובר במחלקת המדינה בארצות הברית אמר: "הנושא הוא בעל חשיבות רבה בארצות הברית. נור הוביל תהליך של פלורליזם במצרים ופתיחות לגבי שלטון החוק".
"הטיפול במקרה הזה והטיפול במקרים אחרים פוגעים בתהליך הרפורמה במצרים, בתהליך הפתיחות ובשלטון החוק, הדבר פוגע ביחסים בין שתי המדינות", הוסיף הדובר.
ממשל בוש קיווה, שמצרים כבת בריתה של ארצות הברית, תשאף לדמוקרטיזציה. הממשל האמריקאי ראה בברכה את האפשרות שמועמדים נוספים פרט למובארק יכלו להתמודד בבחירות האחורנות לנשיאות. אבל ההחלטה להרשיע את נור בזיוף מסמכים עוררה ביקורת קשה בארצות הברית.
נור התמודד בבחירות לנשיאות שנערכו בחודש ספטמבר, מול הנשיא חוסני מובארק. נור נכלא בחודש ינואר ושוחרר חודשיים לאחר מכן בעקבות לחץ אמריקאי. בחודש יוני החל משפטו והוא נעצר שוב בתחילת חודש דצמבר ובשבת שעברה נגזר עונשו. בשבת שעברה נידון נור לחמש שנות מאסר בבית משפט בקהיר, לאחר שהורשע בזיוף מסמכי מפלגתו.
במצרים חוששים שממשל בוש ישקול לבטל את הסיוע הביטחוני בסך 1.8 מיליארד דולר שמעבירה ארצות הברית למצרים. מצרים מקבלת את סיוע החוץ השלישי בגובהו מארצות הברית, אחרי ישראל ועיראק. הדובר לא רצה לפרט מה יהיו צעדיה של ארצות הברית כנגד מצרים. אך חברי קונגרס בארצות הברית אמרו בגלוי שהם מתכוונים לבקש מבוש להקפיא את הסיוע למצרים בעקבות כליאתו של נור.