שתף קטע נבחר

ניתוח דימום מוחי: סיכויי הצלחה נמוכים ביותר

המשמעויות הרפואיות אינן אופטימיות: הסיכוי להציל חייו של מי שעובר ניתוח לעצירת דימום מוחי - קטן ביותר. וגם אם יתאושש - החזרה לחיים הקודמים כמעט בלתי אפשרית

כ-10 אחוז מכלל מקרי הארועים המוחיים מסתיימים בדימום תוך מוחי. המדובר באירוע מסכן חיים, בעל אחוזי תמותה גבוהים במיוחד. ראש הממשלה אריאל שרון מצוי היה בסיכון כפול ומכופל: הוא עבר ארוע מוחי חולף לפני כשלושה שבועות, ובתוך כך הוא טופל בתרופות לדילול הדם, המגבירות את סכנת הדימום התוך מוחי.

 

במרכז הרפואי הדסה בירושלים ינסו הנוירוכירורגים – מנתחי מוח, לנקז את הדמם שפרץ, ולאטום את כלי הדם המדממים, אלא שסיכויי ההצלחה מניתוחים שכאלה הם נמוכים ביותר.

 

דמם תוך מוחי לאחר שבץ נגרם, ברוב המקרים, בשל קריעת כלי דם במוח. הסיבה לכך היא שכלי הדם עובר שינויים המעוותים את צורתו עד שהוא הופך למבנה הקרוי בשפה הרפואית אנאוריזמה. כלי דם כזה אינו גמיש דיו ונוטה להיקרע בקלות.

 

לעתים לאחר קריעת כלי דם שכזה, מצליחה מערכת הקרישה של הגוף ליצור אטימה באמצעות קריש דם, אלא שהתרופות מדללות הדם בהן טופל ראש הממשלה (ובהן קלקסאן), מעכבות את מערכת קרישת הדם, ויוצרות דימומים תוך מוחיים.

 

הסכנה בדימום תוך מוחי היא גדולה: מעבר לאובדן הדם המסיבי, גורם הדמם ללחץ על איזורים חיוניים במוח, ובהם מרכז הנשימה. בשל מצב זה מחובר החולה למכונות הנשמה ומובהל לחדר הניתוח בנסיון חירום אחרון לעצור את הדימום.

 

אלא שגם אם מצליח הניתוח, החזרה לאורח החיים הקודם היא קשה עד בלתי אפשרית. חלק מהמטופלים ששרדו את האירוע הקשה נותרים משותקים, אחרים מחוברים למכונות הנשמה ואמצעי תמיכה אחרים עד שארית ימיהם.

 

בשעת כתיבת שורות אלו נמצא ראש הממשלה אריאל שרון בחדר הניתוח, אליו הוזעקו מיטב המומחים. פרופ' שמואל שפירא, מנהל המרכז הרפואי הדסה, מסר כי הדימום המוחי בו לקה ראש הממשלה הוא מסיבי. על פי דיווחי סוכנויות הידיעות, חובר ראש הממשלה למכונות החייאה, והוא אינו מצוי בהכרה.

 

כל הדיווחים:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אריאל שרון מפונה לבית החולים הערב
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים