סקר במגזר: מכה למפלגות הערביות
סקירת העיתונות הערבית בסוף השבוע: המפלגות הערביות צונחות בסקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה ונמצאות בסכנה ממשית לא לעבור את אחוז החסימה. ואילו העבודה ומרצ מקבלות כשלושה וחצי מנדטים מהמגזר. אחרי מאבק משפטי בן 11 שנה, עאדל קעדאן הצליח לרכוש בסופו של דבר חלקת קרקע ממושב קציר. ואילו בנוגע למצבו של שרון, ציטט "א-סינארה" מקור רפואי בכיר בהדסה שאמר: "הרופאים החליטו להשאיר את שרון בחיים כדי לאפשר לממשלה לסדר ולייצב את ענייניה"
צונחים בסקרים: סקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה בראשותו של הפרופ' אבי דגני אמור להדאיג מאוד את הרשימות הערביות לכנסת ה-17. לפי ממצאי הסקר, שלוש המפלגות, חד"ש, בל"ד ורע"מ נמצאות בסכנה ממשית לפיה לא יעברו את אחוז החסימה ואחוז ההשתתפות בבחירות, אם יתאמתו הממצאים, צפוי להיות נמוך.
מהסקר, שנערך כשבוע בקרב 400 נשאלים מכל חלקי הארץ, עולה כי אחוז ההשתתפות בבחירות צפוי להיות נמוך – כ-60% בלבד. עוד עולה כי מפלגת העבודה בראשותו של עמיר פרץ צפויה לזכות ב-2-3 מושבים בשל קולות המצביעים הערבים ואילו מרצ צפויה לקבל חצי מנדט מקולות אלה.
נראה כי מי שישלמו את המחיר יהיו המפלגות הערביות להן צופה הסקר תוצאות קשות. חד"ש-תע"ל קיבלה בסקר 2.8 מנדטים, בל"ד 2.7 ואילו רע"מ צוללת ל-1.8 מנדטים בלבד. 52% מהנשאלים אמרו כי הם יישארו איתנים בדעתם עד להצבעה בבחירות.
אשר להשתתפות, 13% מהנשאלים אמרו כי הם לא מתכוונים להצביע בבחירות, 3% אמרו כי בכוונתם לשים פתק לבן ואילו 33% אמרו כי טרם החליטו למי להצביע.
בהקשר זה אמר לעיתון המופתי של ירושלים, השייח עכרמה סברי, כי אין לפי חוקי הדת איסור להצביע עבור המפלגות הציוניות. "העמדה ברורה ואין להוציא על כך פסקי הלכה חדשים", אמר.
סאות אל-חק ואל-חוריה
עאדל קעדאן מבקה אל גרביה רשם השבוע מיני היסטוריה כאשר רכש בסופו של דבר חלקת קרקע ממושב קציר בואדי ערה. זאת אחרי 11 שנים של מאבק משפטי נגד מנהל מקרקעי ישראל מצד אחד ונגד מושב קציר מצד שני על כך שסירבו לאורך כל תקופה זו להעניק לו חלקת קרקע לבנייה.
העיסוק בתיק זה ערך כעשרים דיונים משפטיים שהאחרון שבהם נערך בשנת 2004 בבית המשפט העליון. מנהל מקרקעי ישראל הודיע לפני כמה ימים על הסכמתו למכור את חלקת הקרקע למשפחת קעדאן והמגעים בעניין זה עם המשפחה נמשכו עוד מספר ימים.
בראיון שהעניק לעיתון אמר קעדאן: "אחרי 11 שנים של סבל ומאבק בהם התחלתי כשהייתי בן 39, השגתי את חלקת הקרקע. כשהתחלתי היו לי שתי בנות ועתה אני בן 50 עם ארבע בנות. אני שמח משום שזכיתי במה שמגיע לי בסופו של דבר ולמדתי דברים רבים בנושא הזה שלא ידעתי לפני כן".
א-סינארה
מצבו של שרון: מקור רפואי בכיר בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים אמר לעיתון כי רופאי בית החולים החליטו להשאיר את ראש הממשלה, אריאל שרון, בין החיים וזאת כדי לאפשר לממשלה לסדר ולייצב את ענייניה.
אותו מקור אמר עוד לעיתון כי הממשלה וממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, יעמלו בתקופת זמן קצרה כדי לתאם את ענייני ההלוויה ולארגן את ענייני המדינה ואף לשכנע את הציבור כי תקופתו של אריאל שרון הסתיימה.
אותו מקור ציין עוד כי מצבו של שרון מסובך מאוד וגם אם יחיה (דבר בלתי סביר) הרי שהוא יהיה משותק באופן ניכר וכי הוא לא יוכל לבצע כמעט שום דבר. "מוטב לו שיעזוב את החיים", אמר אותו גורם.
שוב תוקף את המשטר בדמשק: סגן נשיא סוריה לשעבר, עבד אל-חלים חדאם, שב ותקף את סוריה. בראיון מיוחד שהעניק לעיתון קרא חדאם למנות ועדת חקירה ערבית ובינלאומית כדי לחקור את השחיתות בסוריה.
לאחר הראיון המדובר שהעניק חדאם לרשת אל-ערביה קראו חברי הפרלמנט הסורי למנות ועדת חקירה ולהעמיד את חדאם לדין על מעשיו. בתגובה לכך אמר חדאם בראיון לעיתון: "יש לשפוט את מי שהסב נזק לסוריה ופגע בעם שלה ובאינטרסים שלה ובעם שלה. יש לשפוט את בשאר אסד אשר קיבל שורה של החלטות (שגויות) ולא את חדאם אשר הזהיר מפני ההגעה למצב הזה".
בעקבות אותו ראיון מדובר האשימו גורמים בסוריה כי "חדאם הוא מראשי המושחתים במדינה והונו האישי שלו ושל משפחתו נאמד בכ-1.1 מיליארד דולרים, שאת חציים קיבל מראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי כאשר זה העניק לו נכסי נדל"ן וכסף מזומן".
כשנשאל על כך השיב חדאם למראיין: "אני מקווה בשבילך שתבקר בסוריה כדי שתראה במו עינייך את המצב שם. יש לי בית בפאריס מזה 20 שנה ויש לי שלושה ילדים שעובדים שם כעשרים שנה. אני מגיע לפאריס בכל שנה כדי לבלות את חופשתי בין ילדיי, וכך גם הגעתי כדי לעבור בה טיפול רפואי. אני שואל מי הם אלה שמחזיקים בארמונות בדובאי ובפאריס? לך לסוריה ותראה את האנשים שמדברים שם על שחיתות וכיצד הם חיים.
"אני עורך דין משנת 1951 ובמשך 55 שנים עבדתי בשורה של תפקידים. אני מסתכל על אלה אשר באו אל המפלגה או אל התפקידים והיו ראויים לרחמים וכיצד הם הפכו להיות בעלי ארמונות ווילות. לא הייתי בתפקיד ממשלתי שהיו בו כספים. כל חיי הייתי ביחסי חוץ או במדיניות חוץ. אני קורא לכל בכיר סורי כלשהו שיציג תיק נגדי או נגד ילדיי שיש לו קשר עם הממשלה, עם חברות ממשלתיות או עם חברות בחו"ל שיש להן קשר לנדל"ן, לנכסים או לעבודה בסוריה. אני קורא למנות ועדת חקירה ערבית ובינלאומית לבדיקת השחיתות בסוריה משנת 1970 ועד היום".
כשנשאל האם בכוונתו לשוב לסוריה הוא השיב כי הוא מקווה שהדבר יקרה בקרוב.