מש' הבריאות להורים: החליפו בקבוקי חלב כל שנה
בעקבות בהלת בקבוקי התינוקות, מפרסם הערב (א') משרד הבריאות הנחיות להורים: החליפו הבקבוק לפחות פעם בשנה
משרד הבריאות מחדד את המלצותיו לגבי השימוש בבקבוקי פלסטיק לתינוקות שמכילים את החומר ביספינול A החשוד כמשבש של הפעילות ההורמונלית בגוף וממליץ להחליף את הבקבוקים לתינוקות לאחר שנה. ההמלצה מתווספת להמלצה הקיימת לא להשתמש בבקבוקים בלויים, שרוטים או סדוקים.
ההנחיות החדשות יצאו גם בעקבות כתבת אולפן שישי בחדשות ערוץ 2 שסקרה ממצאים של מחקרים שנעשו בחיות מעבדה וגילו שיבושים בפעילות הורמונלית של עכברים שנחשפו לחומר.
החומר ביספינול A פועל כ"מרכך פלסטיק" ונמצא במגוון מוצרים לתינוקות בהם בקבוקים, מוצצים ונשכנים והוא מרכיב מרכזי בתעשיית הפוליקרבונט, שהוא החומר שממנו מיוצרים מוצרי פלסטיק רבים לתינוקות. ביספינול A הוא כימיקל שסונטז בשנות ה- 30 וניתן כתרופה לנשים.
בהנחייה המעודכנת שהוציא היום משרד הבריאות נאמר: "משרד הבריאות מבקש ליידע את הציבור כי השימוש בבקבוקי פלסטיק לתינוקות אינו מזיק לבריאות כאשר הבקבוקים שלמים ללא קרעים, סדקים, שריטות ואינם בלויים. כמו כן, לגבי מוצצים ונשכנים לתינוקות, העלולים גם הם להכיל מרככי פלסטיק, לא מומלץ להשתמש בהם כאשר הם שרוטים קרועים או בלויים. משרד הבריאות ממליץ לא להשתמש בבקבוקים אלו למעלה משנה".
עוד צויין כי משרד הבריאות עוקב אחר ההמלצות בעולם ויחד עם מכון התקנים פועל לנסח תקן ישראלי.
"שימוש של יותר משנה בבקבוק, לא בהכרח מזיק"
"ההמלצה ניתנה כדי לעשות סדר בציבור ולא להשאיר את נושא החלפת הבקבוק לשיקול דעתה של כל אמא", מסביר פרופ' יונה אמיתי, מנהל המחלקה לאם לילד ולמתבגר במשרד הבריאות ומומחה לטוקסיקולוגיה. לדבריו ההגבלה לתקופה של שנה נעשתה "מטעמי זהירות יתר ולא כי יש איזשהו מידע ששימוש של יותר משנה מזיק".
פרופסור אמיתי הסביר שהוא מסתמך על מחקר נורבגי שמצא שגם בבקבוקים שעברו מאות שימושים זליגת הביספינול A היא פחות מהתקן האירופאי.
לדברי פרופ' אמיתי בעקבות פנייה של משרד הבריאות החלה לפני חודשיים עבודה של מכון התקנים הישראלי בנושא כאשר מומחים של משרד הבריאות שותפים לקבלת ההחלטה.
פרופסור אמיתי הסביר שעבודת הוועדה אינה כוללת שימוש בכלי אוכל לילדים העשויים פלסטיק, שעלולים גם הם להכיל פוליקרבונט.
בקבוק חלב. להחליף פעם בשנה
צילום: סי די בנק
מומלצים