שתף קטע נבחר
 

פמלה למען התרנגולות

מה עושה הדוגמנית והשחקנית פמלה אנדרסון בעבור התרנגולות? מדוע הפילים ברוסיה הולכים בזיג-זג? מי ינשים את החיות בזמן שריפה בבית? איך מתמודדים עם אוגרת דכאונית וחתולה חובבת ספרים? כל התשובות במדור החדש

המגה-בייב, פמלה אנדרסון (לשעבר כוכבת הסדרה "משמר המפרץ" וסופרת לעת מצוא) מוצאת זמן בשנים האחרונות לא רק כדי להתערטל על גבי שערים של מגזינים ולהופיע בסדרות קומיות, אלא גם מקדישה אנרגיות רבות לטובת פעילות למען בעלי החיים. ארגוני החיות זקוקים לכל סלבריטאי על מנת להפיץ את משנתם ואנדרסון מנצלת את כוחה כסמל סקס, כדי להגביר את המודעות נגד התאכזרות בבעלי חיים.

 

המאבק האחרון של ארגוני החיות בשיתוף פעולה עם אנדרסון, מתנהל מול רשת המזון המהיר, "קנטקי פרייד צ'יקן" ומתמקד בשיפור תנאי המחייה והשחיטה של העופות במפעלי החברה. בסרטון הוידאו  שהועלה באתר  PETA (אחד הארגונים הגדולים בעולם הנלחמים למען זכויות בעלי חיים), ניתן לראות את הצפיפות האיומה בחוות הגידול ובבתי השחיטה של החברה. לאחרונה דווח באמצעי התקשורת בארה"ב, כי "קנטקי פרייד צ'יקן" שוחטת יותר מ-850 מליון תרנגולות בשנה ולמרות המלצות חוזרות ונשנות של ארגונים עולמיים למען בעלי חיים, החברה מסרבת לשפר את יחסה לעופות. הפגנות מחאה כבר החלו בימים האחרונים מול סניפי החברה ברחבי העולם.

 

בנוסף לסרטון, קשה לעצור את פמלה הזועמת, ששלחה מכתבים נזעמים למושל קנטאקי בארה"ב בשם ארגון PETA, בדרישה להשמיד את הפסל של קולונל סאנדרס, אחד מסמליה הבולטים של המדינה, בטענה כי הוא מהווה תזכורת יומית להתאכזרות בתרנגולות. אנדרסון זועמת על סאנדרס, הוגה המתכון הסודי של החברה, שהפך אותה במרוצת השנים לאחת מחברות המזון המהיר המצליחות בעולם על חשבון החיות. האם המאבק יצליח? עוד חזון למועד.

 

אין קץ לשכרות

 

גל הקור ברוסיה גבה בשבוע האחרון קורבנות בנפש. כשהטמפרטורה נוגעת באיזור ה-40 מעלות מתחת לאפס, תושבים רבים נשארים בבתיהם ומנסים לחמם את עצמם לדעת. כיצד מתמודדים בעלי החיים בקור העז? רדיאטור בכלובים? סוודר וצעיף לדובים? חס ושלום.

 

המטפלים בגן החיות לא בוחלים בשום אמצעי על מנת לשמור על חום גופם של בעלי החיים ומעניקים להם שוטים ואפילו דליים של וודקה, בחינם אין כסף. גם למנהלי הקרקס הנודד שהגיע לעיירה העתיקה יארוסלבל ליד מוסקבה, לא היתה ברירה והם נאלצו לספק לשלישיית הפילים ההודית וודקה מהולה במים בטרם יקפאו למוות. הדבר לא הטיב עם אינדרה, פילה בת 39, שלגמה כמויות גדולות של וודקה והחלה מאבדת שליטה תוך גרימת נזק לרדיאטורים בכלוב שלה. לאחר שנקשרה על מנת למנוע נזק נוסף, תושבים שצפו בנעשה דיווחו כי הפילה התנדנדה בדיוק כמו הומלס מצוי ששתה יותר מדי.

 

בעוד שגאוות הוודקה הרוסית מתפשטת בכל גן חיות שמתכנן לפעול גם בתום גל הקור, מסתבר כי ישנם מקומות בהם מעדיפים להעניק לבעלי החיים ניחוח של אירופה בדמות יין צרפתי זול, שלוש פעמים ביום, על פי הוראת הוטרינר. צחוק, צחוק, אבל זו מסורת עתיקת יומין להעניק וודקה לבעלי חיים בתנאי קור קיצוניים, רק שהפעם נראה כי הגזימו עם הכמויות. . מעניין מי המטפל האמיץ שיהיה מוכן להתמודד ביום שאחרי הקור, עם חמרמורת המונית של פילים, כלבי ים ודובים.

 

תנו לחיות לנשום

 

יותר מ-40,000 כלבים וחתולים מתים מדי שנה עקב שאיפת עשן בשריפות הפורצות בבתים בארה"ב, כך דווח באתר האינטרנט של נורת'-ג'רזי. אם אתם מגדלים כלב או חתול בניו ג'רזי, אתם יכולים להיות רגועים במידה ותפרוץ בדירתכם שריפה. הטרנד החדש בקרב אוהבי החיות, הוא לתרום לתחנות כיבוי האש מסיכות חמצן מיוחדות לבעלי חיים, המותאמות בעיקר לכלבים, חתולים ושאר חיות קטנות.

 

המסיכות מיוצרות בשלושה גדלים ומותאמות לחתולים או לחיות קטנות כמו ארנב או חזיר ים, מסיכות בינוניות המיועדות לכלבים קטנים כמו פודל או קוקר ספנייל ומסיכות לכלבים גדולים כמו דני ענק או רוטוויילר. בדרך כלל, להבדיל מאנשים, בעלי חיים בזמן שריפה נוהגים לחפש אחר מקום מסתור בבית, במקום להמלט, דבר שמגביר את סיכויהם לשאוף עשן. היוזמה החדשה כבר מכה גלים ברחבי ארה"ב וקשה שלא לתהות מתי תואיל נציבות כיבוי אש והצלה, לאמץ זאת בחום גם בארץ.

 

אוגר דכאונות

 

עונות השנה משפיעות על כל אדם באופן שונה. אם גם אתם מחכים שהחורף יעבור במהרה ומעדיפים להתכרבל מתחת לפוך עד יעבור זעם, אתם לא היחידים. טינקרבל, אוגרת סורית מאוהיו, לא מצליחה להתגבר על דכאון החורף שפקד אותה. "היא ישנה יותר ובקושי מתעוררת כדי לרוץ בתוך הגלגל בכלוב", סיפרה בעלת האוגרת לעיתון סטודנטים באוהיו.

 

במחקר שנערך בשנת 2004 באוניברסיטה באוהיו, נמצא כי אוגרים בוגרים שנחשפו לזמנים קצרים של אור, שנועד לחקות אור שמש אופייני לחורף, גילו סימפטומים של דכאון המשוייך לתקופת החורף, בדומה לבני האדם. מטרת המחקר נועדה לבחון את ההשערה כי אורכו של היום, אכן משפיע על התנהגויות ומגביר בהן סימני חרדה ודכאון. במקרים מסויימים, האוגרים הדכאוניים מטופלים באותן תרופות המיועדות לבני האדם.

 

אז בפעם הבאה שתראו את האוגר שלכם דופק את הראש בכלוב בגלל המצב החורפי, האירו את הבית, תנו לו כדור פרוזאק ושלבו זאת בצפייה מרוכזת בסדרה "בטיפול". סביר להניח שהוא כבר יגלה סימנים של אופטימיות שעירה.

 

חיות בין הספרים

 

ברוב הספריות הציבוריות נוטים לגדל ספרים על המדפים ונתקלים בספרניות בנות 150 שנוזפות בכל מי שמסרב לדבר חלש. באורגון, ארה"ב, יש חיים אחרים בספריה המקומית. אגי, חתולה מבוייתת, חיה מזה שמונה שנים במבנה ומעניקה מצב רוח טוב להורים ולילדים המבקרים במקום. אגי החתולה אינה לבדה בממלכת הספרים. היא חולקת את התהילה עם שני אוגרים בשם אות'לו והמלט. לכאורה הכל שליו ונטול דרמות מיותרות, אלא שבתחילת דצמבר, מועצת העירייה החליטה במפתיע לאסור גידול חיות שאינן משרתות את טובת הכלל במבני ציבור, וזאת לאחר שהועלה חשש כי החיות גורמות לאלרגיה בקרב המבקרים במקום.

 

השמועה התפשטה במהירות. תושבי העיר ווילמינה פצחו בפעולת מחאה והחלו להחתים אוהבי חיות כנגד החלטת העירייה. לאחר כחודש וחצי של דיונים קדחתניים ומאות חתימות שהתווספו לעצומה, הוחלט כי החתולה אגי תוכל להשאר בחיק הספרים, אך האוגרים יאלצו למצוא לעצמם בית חדש.

 

כשהועלה החשש לגבי עלויות אחזקת החתולה, הסתבר כי חברת הביטוח של העירייה, במחווה של רצון טוב, כללה את העלות הכספית בכיסוי הפוליסה. "אני חושבת שאגי החתולה, המשוטטת סביב הספריה, שייכת לכאן", אמרה מנהלת המוסד הציבורי. "יש לי תחושה שהיא מכירה את הספרים יותר טוב מאיתנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהבת חיות. פמלה אנדרסון.
בפעם הבאה רק "תה ירוק". פיל פיכח
מומלצים