שתף קטע נבחר
 

פלירטוטים בפינת הקפה

אם עברנו את האוניברסיטה ויצאנו עם תואר, אבל בלי טבעת על האצבע - יכול להיות שהישועה תבוא דווקא ממקום העבודה

יש זוגות שהתאהבו כבר בתיכון, והם נשואים באושר עד עצם היום הזה. אחרים מצאו את בני הזוג שלהם במסגרת השירות הצבאי. ויש כאלה שפגשו את אהבת חייהם על הדשא, או בקפיטריה, של הקמפוס. אבל אם עברנו את האוניברסיטה ויצאנו עם תואר, אבל בלי טבעת על האצבע - יכול להיות שהישועה תצמח לנו דווקא ממקום העבודה.

 

לאחר גיל הצבא והאוניברסיטה, המשרד הוא המקום העיקרי בו אנחנו יכולים לפגוש אנשים אחרים בצורה מסודרת. בעבודה יש לנו אפשרות להתרועע עם מבחר בני אדם ולהכיר אותם היטב, תודות לחשיפה יומיומית אליהם. במקרים רבים, אלה יהיו אנשים קרובים לנו מבחינת המיקום הגיאוגרפי ומבחינת רמת ההשכלה, ואולי גם מבחינת הרקע התרבותי. עבודה על פרויקטים משותפים, לפעמים אל תוך הלילה, מניבה שפע הזדמנות להתחכך זה בזה. פגישות של סיעור מוחות, כשהעיניים נוצצות והאדרנלין שוצף, יכולות להציג אפילו קולגות אפרוריים למדי, שלא היינו מעיפים בהם מבט שני בתור לסופרמרקט, כאטרקטיביים להפליא.

 

מסקר שערך אתר CareerBuilder.com עולה, כי 56% מהעובדים מודים שיצאו בעבר עם מישהו מהעבודה, ו-31% ניהלו רומן במקום העבודה יותר מפעמיים. לפי הסקר, זה קורה בדרך כלל כשעובדים יחד על פרויקט, או אחרי שמחתימים את הכרטיס בתום יום העבודה. 22% מהרומנים האלה פורחים בזמן עבודה משותפת, ו-15% צצים בזכות שעות נוספות. עוד 13% מסיפורי האהבה נולדו בשעות שאחרי העבודה, בבר או בבית קפה אליו הולכים יחד העובדים.

 

מקצועות מועדים לרומנטיקה

 

עבודה בעיתון, למשל (ידע אישי חינם), מזמנת הרבה מאוד אפשרויות להכיר אנשים בצורה די אינטימית. עיתונאים, אלא אם כן הם כתבת ספורט ומבקר התיאטרון, הם בדרך כלל אנשים בעלי רקע תרבותי ותחומי עניין דומים. בעיתונות, הכתובה והמשודרת, יש הרבה ימים שנמשכים אל תוך הלילה, כשעובדים על כתבה שצריך להגיש בדחיפות, או על סגירת מוסף, או נשארים בתורנות בדסק החדשות. לא מעט זוגות של עיתונאים נוצרו בצורה כזאת (חלקם, יש להודות, בין אנשים שהיו נשואים, התגרשו למען האהבה החדשה והתחתנו בשנית, או בשלישית). בנוסף, במקרים רבים הסיטואציה של ראיון דומה לפגישה עיוורת: שני הצדדים מבקשים

להרשים, לפעמים מתנהלות שיחות מאוד אינטימיות ומעמיקות, ואם נוצר קליק, זה יכול להוביל לאהבה גדולה. בין המקרים הידועים: עיתונאית לענייני מוזיקה שהתחתנה עם מלחין ידוע, והכתבת הצבאית שהתחתנה עם הקצין המאוד בכיר.

 

לפי סקר שערך אתר Vault.com, המתמחה בקריירה, יש מקצועות המועדים לרומנטיקה. תעשיית התקשורת אכן מככבת במקום הראשון, יחד עם תעשיית הבידור (פחות או יותר מאותן סיבות, ואפשר להוסיף לכך גם את ה"צורך" להתנשק עם שחקנים ושחקניות עמיתים). גם משרדי פרסום וייעוץ נחשבים מקומות אוהדים לרומנים בעבודה. לעומת זאת, במוסדות פיננסים ובחברות טכנולוגיות האווירה פחות מזמינה התאהבויות (שלא לדבר על פסי ייצור, או מפעלי מריטת עופות).

 

רוב העובדים, 75% מהם, מאמינים שצריך להרשות להם לצאת עם כל מי שהם רוצים, עולה מהסקר של Vault. עם זאת, כמעט מחצית מהעובדים שמנהלים רומן במקום העבודה שומרים על כך בסוד. לחברות רבות בארצות הברית יש מדיניות נגד יחסים אינטימיים בין העובדים, ובמשרדים מסוימים, חרושת השמועות מספיקה כדי להוציא את הזוג המאוהב מהארון. לפי סקר שערך Vault בקרב מעסיקים, כ-64% אמרו שאסור למנהלים לצאת עם כפופים להם. טאבו אחר הוא התרועעות עם הבן/בת של הבוס, וכן רומנים בין עובדים בני אותו מין.

 

לרומן בעבודה יש יתרונות: פרויקטים ממושכים ושעות נוספות מעולם לא היו מהנים יותר, ותמיד יש אוזן אוהדת אחרי יום קשה. אבל לפעמים, היתרונות הופכים לחסרונות. בתוך אווירה של פלירטוטים, קשה יותר להימנע מדברים שעלולים להתפרש כהטרדה מינית - שלא לדבר על הפגיעה בפריון העבודה, על קנאה וחשד לפרוטקציה. מה עושים עם החופשות, ומה קורה כשיש צורך לפטר את אחד מבני הזוג. ועוד לא אמרנו כלום על מה שקורה אחרי שרומן כזה מסתיים באופן צורם וצריך להמשיך ולעבוד עם האקס. למעשה, לפי סקר של CareerBuilder.com, אחד מכל 10 עובדים עוזבים את העבודה בגלל רומן שלא עלה יפה. אז אם העבודה שלכם חשובה לכם מאוד, אולי כדאי להימנע מרומן בעבודה, או לפחות להקפיד לגמור אותו יפה, כשהיחסים עולים על שרטון.

 

בעוד שיש חוקים נגד הטרדה מינית, אין חוק נגד יחסי אהבה בין העובדים. מהסקר שפירסמה חברת Vault עלה, ש-58% מהעובדים בארצות הברית היו מעורבים ברומן במקום העבודה - לעומת 46% שנתיים קודם לכן. מריק רוסין, פרופסור למשפטים מאוניברסיטת ניו-יורק בפלאשינג, מעריך בכתבה של חדשות ABC שבשנים האחרונות, רבע מהחברות בארצות הברית הנהיגו מדיניות לגבי יחסים בהסכמה בין עמיתים לעבודה.

 

להחתים על "חוזה אהבה"

 

רוב מנהלי כוח האדם יגידו שרומנים במקום העבודה עלולים להזיק, אבל בדרך כלל אין מדיניות מפורשת - מחשש שזה ייתפס כחדירה לחייהם הפרטיים של העובדים. מארק ווגנר, עורך-דין לענייני תעסוקה, אומר בראיון לעיתון "סולט לייק טריביון": "זה רעיון טוב למעסיקים להנהיג מדיניות, שלכל הפחות אוסרת על עובדים לצאת עם הכפופים אליהם". לדבריו, אפשר להעביר את אחד העובדים המאוהבים למחלקה אחרת, או לבקש מבני הזוג לחתום על "חוזה אהבה". חוזה זה, הידוע גם כ"חוזה יחסים בהסכמה", נולד בשנות ה-90, כדרך להגן על חברות מפני תביעות של הטרדה מינית. בחוזה אהבה, שני עובדים שמנהלים רומן מצהירים שהיחסים שלהם מתנהלים בהסכמה, ומסכימים לפעול לפי מדיניות החברה לגבי הטרדה מינית וניגוד עניינים.

 

בשנה שעברה התפרסם המקרה של נשיא ומנכ"ל "בואינג" לשעבר, הארי סטונסיפר, שפוטר בעקבות רומן עם קולגה, שאפילו לא היתה כפופה אליו ישירות. סטונסיפר לא פוטר בגלל שניהל רומן מחוץ לנישואים, אלא מפני שהעמיד את בואינג במצב מביך (לפי הדיווחים, הוא שלח לאהובתו אימיילים מאוד מפורטים, שעלולים היו להתפרסם).

 

אבל ישנו, כמובן, גם הסיפור של ביל גייטס, יו"ר מיקרוסופט: הוא הכיר את מלינדה, שהפכה להיות אשתו, כשהיתה מנהלת פרויקט בחברה שלו. הם חיים בעושר, ואולי גם באושר, עד עצם היום הזה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
שפע הזדמנויות להתחכך זה בזה
צילום: סי די בנק
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים