שתף קטע נבחר
 

ה"סטודנטית למדעי הדת" היא נערת ליווי

אתר Truedater מרכז ביקורות על חברים באתרי היכרויות ואמור לשמש מקור אמין עבור עשרות מיליוני משתמשים. גם בארץ יש ניצן ראשון לכך - אתר "גוסיפ"

פגשת מישהו באתר היכרויות, החלפתם ביניכם הודעות משעשעות, ראיתם תמונות, עברתם לטלפון, היתה כימיה, הגיע הזמן להיפגש. קבעתם שהוא יעבור במכוניתו במקום מפגש מסוים ויאסוף אותך לפאב. את מחכה, עוברות מכוניות, אף אחת לא עוצרת לידך. כשאת שולחת אליו אימייל, לאחר שחזרת הביתה מעוצבנת, הוא משיב לקונית: "את לא לטעמי". אז למה בעצם שלא תזהירי נשים אחרות מפני הטיפוס הנאלח הזה?

 

כמו במציאות שמחוץ למחשב, גם באתרי ההיכרויות מסתובבים לפעמים טיפוסים - גברים ונשים - דוחים, נצלנים, או סתם שקרנים. "מוזס123", שכתב בכרטיס שלו שהוא מרוויח מעל

הממוצע והוא גבר "נדיב ומתחשב", הוא בעצם קמצן שיצפה ממך לשלם בעד הקפוצ'ינו שלך בדייט הראשון. "אינגה", כפי שהעיד מישהו שיצא איתה, היא לא "סטודנטית למדעי הדת משוודיה", אלא נערת ליווי, שתסחט ממך כסף כ"שכר לימוד".

 

האתר האמריקני Truedater.com אמור לשמש מקור לדיווחי אמת עבור עשרות מיליוני האמריקנים שרשומים באתרי ההיכרויות. הרישום לאתר חינם, ואפשר למצוא בו "הלשנות" על חברים מאתרי ההיכרויות הבינלאומיים הגדולים, כמו AmericanSingles.com ,Match.com, JDate.com ו-Yahoo Personals.

 

מפרסמים תמונות מהבר-מצווה

 

לפי ידיעה שהתפרסמה ב"אטלנטה ג'ורנל-קונסטיטיושן", את האתר הקים לפני כשנה מארק גלר, הייטקיסט רווק מעמק הסיליקון בקליפורניה, ששמע כל הזמן סיפורי זוועה על אנשים שפירסמו בכרטיסים שלהם תמונות מהבר-מצווה בערך, או השילו באורח-קסם 20 קילו ממשקלם לכבוד הרישום בכרטיס.

 

למרבה הפלא, כמחצית הביקורות באתר הן חיוביות. "אנחנו לא שואלים אם הוא מתנהג יפה בפגישות עיוורות או לא", מבהיר ג'יימי דיאמונד, יחצן האתר. "אנחנו מנסים לברר את העובדות - האם הם רשמו פרטים נכונים בכרטיסים שלהם?"

 

כמה עצות לקריאה נבונה של כרטיסים באתרי היכרויות 

 

המוטו של האתר הוא "עוּבדות ובדיות בהיכרויות אונליין". אפשר לקרוא בו ביקורות על אחרים, וגם לכתוב ביקורות. בדף הפתיחה יש כמה עצות טובות לקריאה נבונה של כרטיסים באתרי היכרויות. הכותבים מציינים שם, בתחילת הדברים, ש"רוב האנשים באתרי ההיכרויות כנים ובעלי כוונות טובות, אבל יש גם אנשים המבקשים להוליך שולל".

 

בין הטיפים: התחומים המועדים לפורענות, בהם יש הכי הרבה שקרים, או יפוי האמת, הם: משקל, הופעה חיצונית (שימוש בתמונות ישנות) וגיל. תחומים בעייתיים אחרים הם גובה, רמת הכנסה ומעמד אישי. באתר ממליצים: "אם האדם פרסם רק תמונה אחת או שתיים, והן נראות מטושטשות, ישנות, או 'כאילו זו התמונה המוצלחת היחידה שלהם' - כדאי להיזהר". המלצה נוספת היא לקרוא את הטקסטים החופשיים בכרטיס: האם האדם מפרסם על עצמו פרטים, או שהוא מסתורי מדי, או נראה מעורפל בכוונה. עוד ממליצים לבדוק אם יש למישהו כמה כרטיסים באותו אתר, או באתרי היכרויות שונים, עם גילים שונים, או עם תמונות שבהן נראים אנשים שונים לחלוטין. כדאי גם לשאול חברים וחברות שמשתמשים באתרי היכרויות אם נתקלו בכינוי המסויים הזה - ולהחליף סיפורי קרבות, כמו באתר gosip הישראלי.

 

כמובן, בעלי Truedate.com ממליצים לחפש מידע באתר שלהם, על ידי שימוש בכינוי של המועמד הפוטנציאלי ובכתובת אתר ההיכרויות בו התפרסם הכרטיס שלהם. והם מבקשים גם ממי שנתקל בפגישה עיוורת בשקרן כזה, שהמראה שלו שונה דרמטית ממה שכתוב בכרטיס שלו - להלשין עליו באתר, כדי לחסוך מאחרים זמן יקר ועוגמת נפש. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
במה בדיוק אמרת שהתואר שלך?
צילום: סי די בנק
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים