שתף קטע נבחר

 

דיאטה: ספירת קלוריות – אאוט, הגבלת טעמים - אין

נמאס לכם מהדיאטות הקונבנציונליות שמתישות אתכם בספירת קלוריות ופחמימות? מומחה אמריקני טוען שדווקא הטעמים הרבים בכל ארוחה מעודדת את הגוף לטרוף. בשיטה החדשה הוא ממליץ להגביל את כמות הטעמים בכל יום לטעם אחד עקרי מוביל

תשכחו מספירת קלוריות: הדבר הבא בטרנד הדיאטות הוא הגבלת טעמים. כך לפחות טוען ד"ר דיוויד כץ, ראש החטיבה למחקר מניעתי באוניברסיטת ייל היוקרתית שבארה"ב. בספר חדש שהוציא לאור, טוען כץ כי אכילת מזונות בערב רב של טעמים מגבירה תיאבון ומעודדת את הגוף לבלוס כמויות גדולות יותר.

 

"המזון שאנו אוכלים הוא קקופוניה משוגעת של טעמים", אמר כץ במסיבת עיתונאים בשיקגו. במקום טוען כץ שיש להעדיף ארוחות בטעם אחד מוביל. באופן זה מציע כץ לערוך "יום תפוח עץ", או "יום שומשום" ואפילו יום שלם שמוקדש – שימו לב: לשוקולד.

 

נשמע לכם משעמם? לאו דווקא. לפי תוכנית הדיאטה המוצעת, יום אננס למשל כולל מיץ אננס ודגנים על הבוקר, סלט עוף עם אננס וקרקרים לצהריים, חסילונים באננס, סלט אפונה לארוחת ערב וטבעות אננס בקרמל כקינוח.

 

תוכנית דיאטת הטעמים של כץ כוללת גם 30 דקות יומיות של פעילות גופנית מתונה. הדיאטה בנויה גם, כמו ברוב הדיאטות, על מה שמומלץ תמיד – הרבה ירקות, שילוב של פירות, חיטה מלאה, דגים ועוף במקום בשר בקר, הגבלת שומן, וחטיפים בריאים.

 

כץ בן ה-42, בדק את תוכנית הדיאטה שלו על 20 מתנדבים במשך 12 שבועות. לדבריו, הנחקרים השילו מעליהם כ-7 ק"ג בממוצע.

 

התיאוריה העומדת מאחורי ספרו של כץ "דיאטת נקודות הטעם" מבוססת על תופעה הקרויה שובע חושי. מונח זה מתאר את הדרך שבה אנו חשים פחות בטעם המזון, כשכמויות גדולות ממנו נאכלות. הוספה של טעמים חדשים מחמירה את התהליך, וגורמת לנו לאכול עוד ועוד כדי להנות מהטעם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
האוכל שאנו אוכלים. קקופוניה של טעמים
צילום: שי רוזנצוויג
ד"ר רק שאלה
מומלצים