חמישה משחקי תפקידים ברשת - להורדה חינם
כולנו יודעים שמשחקי תפקידים המוניים הם סיפור גדול בימינו. כולנו שומעים על משחקים חדשים בז'אנר הזה, שמבטיחים גדולות ונצורות. אבל לכולם יש בעיה אחת בולטת - הם דורשים תשלום וכרטיס אשראי בינלאומי. להלן חמישה משחקי רשת ללא תשלום
משחקי תפקידים רבי משתתפים מעוררים הרבה עניין, אך לכולם יש בעיה אחת בולטת - הם דורשים תשלום וכרטיס אשראי בינלאומי. והרי אנחנו בישראל לא ממש אוהבים לשלם על משחקים. זו לא סיבה מספקת לוותר לחלוטין על אחד הז`אנרים הכי בולטים כרגע. אין צורך להוריד משחקים באופן פיראטי - אפשר לשחק במשחקי תפקידים המוניים חינמיים!
המשחקים החינמיים, כפי שאפשר לנחש, פחות מושקעים, פחות מלהיבים ופחות מעוצבים מאחיהם בתשלום. אבל למה לדקדק בקטנות, כשאפשר לחסוך 70 שקל כל חודש, להוריד את המשחק מהאתר הרשמי שלו וישר להתחיל לשחק? עשרות משחקים חינמיים מהסוג הזה מצויים בשוק, בדרגות שונות של איכות, מתוכם בחרנו חמישה בולטים ומצליחים, ששווה לנסות. לחלק מהם יש אפילו קהילה ישראלית ענפה וגדולה, שתשמח לקבל שחקנים חדשים בין כנפיה. אז אל תחכו, כנסו כבר היום לעולם המדליק והממכר של משחקי MMORPG, ותבינו על מה כולם מדברים!
Maple Story
בואו להכנס לעולם של הקטקטים! אלו אינם בדיוק הקטקטים, אבל זה מה שהדמויות של Maple Story הכי מזכירות לי. בניגוד לרוב המשחקים מהסוג שבו אנו עוסקים כיום, Maple Story לא מציג עולם תלת-ממדי שבו ניתן לנוע לכל מקום.
במקום זה, העולם שלו הוא דו-ממדי, והדמות שלנו יכולה רק לנוע ימינה או שמאלה, ולקפוץ למטה ולמעלה בין פלטפורמות בעזרת חבלים וסולמות. אנחנו עדיין נילחם בשלל יצורי-יער, החל מחלזונות קטנים ופטריות מצחיקות וכלה במפלצות איומות ונוראיות, אבל נעשה את זה בדו-ממד, באופן שמזכיר מאוד את משחקי Mario Bros. הותיקים (רק עם נשק).
כמו שאר המשחקים מסוג זה, גם ב-Maple Story אפשר וצריך להתקדם עם הדמות בשלבים ולבחור בין מקצועות שונים. כאן מדובר בארבעה מקצועות יסודיים: לוחם, קשת, קוסם וגנב, שבהמשך הולכים ומתמקצעים ונחלקים להמון מקצועות-משנה.
כרגיל,
יש כאן המון ציוד מגוון שאפשר לקנות בחנות תמורת החפצים שתאספו מהמפלצות שתהרגו, אבל אם תרצו לקצר תהליכים תוכלו גם "לטעון" את החשבון שלכם בכסף אמיתי באתר המשחק ולהסב אותו לכסף-משחק. בין החפצים המגניבים שתוכלו לקנות נמצאים "חיות-המחמד", שהם בעצם בכלל לא חיות אלא בובות-פרווה שהחיו אותן בעזרת מים מיוחדים.
Maple Story מאוד פשוט להבנה ולשליטה. כפתור אחד משמש לקפיצה, כפתור אחד להתקפה, וכפתור אחד לאיסוף חפצים מהרצפה. לחיצה כפולה על דמויות ממוחשבות תפתח חלון צ`אט, שעשוי להסתיים בקווסט. אבל לא חייבים לבצע אותם - אפשר פשוט להמשיך ולקפץ מפלטפורמה לפלטפורמה ולחסל כל יצור שמופיע על המסך. כדי לגוון את החוויה המשחק גדוש בהומור ובחן, כמו למשל הבעות הפליאה שכל היצורים עוטים לאחר כל מכה שהם מקבלים, כאילו הם לא מבינים מה אתם רוצים מהם.
יתרון נוסף ודי גדול של Maple Story - הוא פופולרי מאוד בקרב ישראלים, כך שתוכלו למצוא הרבה מאוד חברים למשחק בארץ. המשחק יחסית חדש ומושקע, עם גרפיקה פשוטה אבל צבעונית וכייפית, אתר חביב והסברים באנגלית ברמה טובה - ולא בתרגום קלוקל כמו במשחקים חינמיים אחרים. שווה בהחלט!
Dofus
בשונה מרוב שאר המשחקים מהז`אנר, Dofus הוא משחק של קרבות טקטיים. כאשר מתחיל קרב נפתח מסך חדש המחולק למשבצות, דמות השחקן וחבריו עומדים בצד אחד, והאויבים מפוזרים בצד השני.
כל דמות מקבלת מספר "נקודות פעולה", אותן היא יכולה להוציא על התקפות, שימוש בחפצים, וכן הלאה, ומספר "נקודות תנועה" שמאפשרות לה לנוע בין המשבצות. המשתתפים מבצעים את תורם בזה אחר זה, ויש די זמן לחשוב, לתכנן, ולנוע באופן טקטי חכם.
Dofus הוא ממש לא משחק חיתוך-ושיסוף קלאסי, והוא שם דגש רב על קרבות. עם זאת, שאר המשחק קצת סובל מחוסר תשומת לב, כך ששיטת המלאכה (ליצירת חפצים חדשים) די בסיסית, ואין הרבה מה לעשות בעולם מלבד ביצוע קווסטים ולחימה ביצורים.
בעולם של Dofus יש 11 אלים, ובהתאם גם 11 מקצועות, שמתמחים כל אחד בסוג אחר של קסם: מרפאים, קוסמי אש ותעוזה, תעלולים וטריקים, שליטה ביצורים, שליטה בזמן, וכן הלאה. כל אחד מהמקצועות מקבל בקרבות כישרונות ייחודיים לו, מה שמאוד מעודד את השחקן ליצור מספר דמויות ולחקור את המשחק מכל צדדיו. המשחק מוצג בגרפיקה איזומטרית צבעונית למדי, אבל הדמויות די קטנות וזה קצת מבאס. לפחות האנימציות החמודות ומגוון היצורים הרחב מפצים על כך מעט.
Runescape
יש הרבה דברים טובים לומר על Runescape - הוא אחד המשחקים הותיקים בתחום, יש בו קהל רב של אנשים שכבר שקועים בו עמוק, והעולם שלו מפותח ומלא בדברים לעשות.
אלא שלעומת המשחקים החדשים, שמתהדרים כולם בגרפיקה צבעונית ועיצוב מאנגה מגניב, Runescape פשוט מכוער - גרפיקה פוליגונית שהיתה מיושנת אפילו כשהמשחק יצא. אם תסתכלו מעבר לקנקן, תגלו אוצר גלום: Runescape מציע חווית משחק עמוקה יותר מרוב המשחקים האחרים ברשימה, בזכות עולם דינמי לחלוטין, שמאפשר לכם לפעול כמעט עם כל חפץ, במגוון דרכים. אפשר לכרות עצים, לדוג דגים, לבשל עשרות מאכלים, להכין חפצים רבים, וכן הלאה.
אין כאן מקצועות, וכל אחד יכול ללמוד להיות חרש נשקים מעולה או טבח מהמעלה הראשונה - אך רק אם ישקיע הרבה מאוד זמן בשיפור המיומנויות שלו.
הסחר בעולם של Runescape מפותח למדי, עם המוני שחקנים שאוספים, יוצרים ומוכרים, במטרה לנצל את המשאבים הרבים שהסביבה נותנת. זוהי נקודת המשיכה העיקרית של המשחק, מאחר והקרבות אינם מלהיבים במיוחד. כמעט שאין מהלכים מיוחדים, ואפשר רק לבחור בין אופני לחימה - הנפה מהירה, חסימות, תנועות ארוכות וכו` - שמשפיעים על הנפות החרב האוטומטיות. בזכות כמות החפצים הגדולה בעולם יכול השחקן למצוא אוסף עשיר של בגדים וכלי נשק, וכך לפחות לעצב את דמותו כראות עיניו.
Priston Tale
Priston Tale
הוא אחד המשחקים ההמוניים היותר-מושקעים בחבורה החינמית. בעצם, הוא גם לא לגמרי חינמי, אלא רק עד דרגה 40 - ואז כבר צריך להתחיל לשלם. אך עד שתגיעו לדרגה 40 יש לכם הרבה זמן להסתובב בעולם עצום-הממדים של המשחק, אחד הגדולים ביותר בין החינמיים.
הוא מלא ביצורים מוזרים ומסוכנים, עצים ופרחים, סכנות והרפתקאות. בתחילת המשחק תצטרכו לבחור בין שני הגזעים המאכלסים את העולם: ה- Morion הקסומים וה- Tempskron הטכנולוגיים.
לכל גזע יש ארבעה מקצועות כללים שאפשר לבחור ביניהם, ואלו יכולים להתפתח למקצועות ספציפיים יותר בהמשך. בכל מקרה, הדמות שתצרו תלווה במהלך עשרת השלבים הראשונים על ידי מעין יצור מעופף, שיעזור לכם, יעיר הערות, יספק טיפים ועצות ויארח לכם לחברה.
בניגוד למשחקים חינמיים רבים, Priston Tale הוא תלת-ממדי לחלוטין, כמו המשחקים בתשלום. הגרפיקה שלו מיושנת למדי, בעיקר מחוץ לערים, אבל הערים עצמן יפות וצבעוניות. המנוע הגרפי תומך במגוון של אפקטים, ובלא מעט דמויות על המסך בבת-אחת.
הלחימה קצת יותר מתוחכמת מלחיצה על כפתור, כי אתם יכולים להשתמש במגוון מיומנויות וקסמים שעומדים לרשותכם. יש כאן גם הרבה מאוד סוגי חפצים, קווסטים, אפשרויות מסחר ויצירה של כלי נשק חדשים.
אPriston Tale זכה בזמנו לפופולריות רבה מאוד בקרב חובבי הז`אנר בישראל, אבל נראה שכיום, בעקבות הצורך בתשלום לאחר דרגה 40, המשחק איבד קצת מהזוהר שלו. עדיין, מכיוון שהוא מושקע למדי ודומה יותר בסגנונו למשחקי ה-MMORPG המובילים בעולם מאשר רוב המשחקים החינמיים, כדאי לנסות אותו.
Gunbound
קחו את Worms, תחליפו את התולעים בטנקים, ותשימו אותם בחלל - קיבלתם את Gunbound, משחק ממכר של קרבות טקטיים בדו-מימד. השחקן יוצר לעצמו טנק, מצייד אותו בסוגי יריות ותוספות, ויוצא לסדרת קרבות נגד שחקנים אחרים, בשלל עולמות ורקעים.
רוב הקרבות אורכים מספר דקות, כאשר המטרה היא להביס את היריבים ולשלהב את הקהל הווירטואלי הצופה כביכול בתחרות. המנצח זוכה בכמה מטבעות זהב נוצצים ואולי אפילו בפרסים מיוחדים, אם מצא חן בעיני הקהל במיוחד.
עם הזהב ניתן לקנות "אוואטרים" - אלו הן תוספות קטנות לדמות האוואטר (תמונת המשתמש) של השחקן, אשר רובן מוסיפות לו נקודות לתכונות של הטנק; חלקן קוסמטיות בלבד. גלריית האוואטרים ענפה מאוד ומתחדשת כל העת, כך שתמיד יש דברים חדשים להוציא עליהם את הזהב הנצבר. אפשרות אחרת היא לקנות את האווטארים באמצעות כסף אמיתי אשר מומר לכסף משחק, וישנם אפילו כמה אוואטרים שניתנים לרכישה רק על ידי כסף אמיתי. למכורים בלבד.
לפני כל קרב נפגשים המתחרים בחדר ההכנה, בו הם יכולים לשנות את מאפייני הקרב – לחימה בקבוצות, עם מגבלת זמן, בסוג שונה של אזור רקע, וכן הלאה. מגוון הסגנונות הרחב מבטיח שכל אחד יוכל להתאים את הקרבות לטעמו, או להתנסות באתגרים חדשים. דבר נוסף שמוסיף לעניין בקרבות ב-Gunbound הוא ה-Moon Disk, אשר חוזה איזה מבין שמונת הירחים של הפלנטה לונד יאיר על שדה הקרב במהלך התור הקרוב.
לכל ירח יש השפעה שונה, כך שהסביבה משתנה כל העת ודורשת מהשחקן להתמודד לא רק עם יריביו, אלא גם עם אתגרים פתאומיים. כיאה למשחק תחרותי כל כך, יש ב-Gunbound מערכת גילדות ודירוגים, שמראה לשחקן את המקום שלו בתוך הגילדה, ושל הגילדה עצמה לעומת גילדות אחרות. יש אפילו מספר אירועי תחרות ואליפויות עולמיות לאורך השנה.
נכתב על ידי ערן אבירם ויובל בירב. הכתבה פורסמה במקור באתר vgames.co.il