ח"כ איתם: לא האמנתי שאפצע משוטר יהודי
חברי הכנסת של האיחוד הלאומי עמדו כחומת מגן מול פרשי המשטרה במאחז הבלתי חוקי עמונה. ח"כ אפי איתם נפגע במצחו ופונה על אלונקה שהוא פצוע באורח בינוני. ח"כ אריה אלדד נחבל בידו והתעלף
"30 שנה נלחמתי בשדות הקרב ומעולם לא האמנתי שאפצע משוטר יהודי בזמן שאני ממלא את חובתי כחבר כנסת", כך אמר היום (ד') ח"כ אפי איתם כשיצא מבדיקת הסי.טי בבית החולים הדסה עין כרם. מצבו של איתם מוגדר בינוני. הוא אושפז במחלקה כירורגית ב' בקומה השביעית בבית החולים - הקומה בה מאושפז שרון.
ח"כ אפי איתם ואריה אלדד נפצעו הבוקר בעת פינוי המאחז הבלתי חוקי עמונה. ח"כ אריה אלדד נחבל בידו והתעלף, אך נותר בעמונה. ח"כ אפי איתם נפגע באורח קל-בינוני ודימם בראשו. הוא פונה לבית החולים "הדסה עין כרם", שם עבר בדיקת סי-טי. עד כה נפגעו עשרות מתנחלים ושוטרים במאבק האלים סביב פינוי המאחז. חלקם פונו לבתי החולים בירושלים.
אפי איתם מטופל בשטח (צילום: גיל יוחנן)
עוזרו של איתם, אבי לרנר, דיווח שהוא סובל מסחרחורות וקיבל חמצן. כוחות משטרה נכנסו למאחז בנחרצות, והחלו לפרוץ את המחסום שהקימו המתנחלים. הם היכו את המתפרעים באלות והשתמשו בפרשים. מנגד, המתנחלים יידו אבנים לעבר הכוחות בעקבות השימוש בפרשים.
בלב המהומה שנוצרה במקום ניצבו חברי כנסת מהאיחוד הלאומי - אפי איתם, בני אלון, אריה אלדד, אורי אריאל בשורה אחת מול השוטרים כחומת מגן. המתנחלים המשיכו כל העת לשיר "עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה". חברי הכנסת מהאיחוד הלאומי אמרו מוקדם יותר בתגובה להחלטת בג"ץ לאשר את הפינוי כי "בג"ץ נותן יד לקמפיין הבחירות של אולמרט, שמטרתו ללבות שנאה ולחרחר מלחמת אחים, תוך דחיית כל ניסיון של פשרה להידברות".
ח"כ עוזי לנדאו (הליכוד) אמר: "אהוד אולמרט מבקש עימות בכל מחיר. סירובו לקבל כל הצעת פשרה של אנשי יש"ע מעידה כי בפנינו לא מאבק על שלטון החוק, אלא תרגיל הטעייה פוליטי שנועד להסיט את תשומת הלב של הציבור ולהסיר את אחריותו של אולמרט מניצחון הטרור בראשות החמאס. הוא מתקשה ללחום בטרור, לכן הוא הופך את המתנחלים לאויב".
יו"ר סיעת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, אומרת שבג"ץ סימן את הגבול לבריונות, האלימות וההפקרות של המאחזים הבלתי-חוקיים. "בג"ץ אמר שאלימות לא משתלמת למרות הניסיון של חנן פורת והשופט רובינשטיין להחזיר אותה לימי סבסטיה העליזים".
יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי, שהגיע לדיון בבג"ץ אמר: "החליטו לצאת פה במאבק חוצץ נגד המתנחלים אחרת אין לזה הסבר. זו החלטה קשה".
חבר הכנסת לשעבר, חנן פורת, הגיע בשעת ליל לביתו של השופט התורן אליקים רובינשטיין והגיש את העתירה השנייה, שנדחתה ברוב של שתי שופטות מול דעת יחיד של השופט רובינשטיין, "יישר כוח לשופט רובינשטיין שהציל ולו במשהו את כבוד בית המשפט. היינו סבורים שהצעה כה הגיונית שבה אנו נוטלים על עצמנו לפנות את המבנים, תתקבל. זה לא לעמוד לדין, במקום המשפט - שמה הרשע. הם כולם שפוטים של מערכת פוליטית שרוצה לראות דם. המערכת כולה שפוטה. יבוא יום ויימצא חשבון עם כל מי שרצו מסיבות אלקטורליות לראות דם".