שתף קטע נבחר

 

מקורבי אולמרט: "הימין הקיצוני הוא חמאס יהודי"

בעת ש-15 מפצועי העימותים בעמונה עדיין מאושפזים, במערכת הפוליטית כבר מסתכלים קדימה. בסביבת אולמרט מקצינים את ההתבטאויות כלפי הימין הקיצוני, דוחים את הטענות כי הפינוי נועד לסייע במערכת הבחירות ורומזים כי ייתכן שבעתיד הקרוב נראה פינויים נוספים. ב"שלום עכשיו" ממתינים לתשובת המדינה על עתירות לפינוי שני מאחזים נוספים, ומתכננים את העתירות הבאות. 57 אחוזים מהציבור: המתנחלים אשמים במראות

שעות אחדות לאחר שהסתיימו האירועים הקשים בעמונה, ולאחר שממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, האשים את המתנחלים ואת ההנהגה שלהם בתכנון אירוע אלים במיוחד, החריפו מקורביו אמש (ד') את ההתבטאויות נגד אנשי הימין. בשיחה עם ynet, השוו גורמים בסביבתו של אולמרט את הימין הקיצוני ל"חמאס יהודי". לדברי הגורמים, "דוברי הימין הקיצוני, הוא החמאס היהודי, מנסים לעשות באמצעות האירועים בעמונה דה-לגיטימציה לאהוד אולמרט".

 

 

בסביבתו של אהוד אולמרט דחו אמש את הטענות לפיהן אירועי אתמול מסייעים לקדימה, ורמזו כי לא מן הנמנע שבעתיד הלא רחוק יבוצעו פינויים נוספים

של מאחזים בלתי חוקיים. "יש שני מאחזים בלתי חוקיים נוספים שלגביהם יש החלטה משפטית לפנותם: מאחז 725 וגבעת סקאלי. מה שלא חוקי - לא חוקי, ולא צריך שום הנחיה נוספת. צריך לפנות. זה לא קשור לבחירות ולא לשום דבר אחר. אם יש החלטה לפנות, אז צריך לעשות את זה, גם אם זה לא עוזר לקמפיין. עדיף היה שיהיה עכשיו שקט, אבל החלטה זו החלטה", אמרו המקורבים.

 

לפי שעה נראה שהציבור עם אולמרט. סקר "ידיעות אחרונות" ומכון "דחף" שנערך אתמול מגלה כי 57 אחוזים מהציבור סבורים שהמתנחלים, הם האשמים במראות הקשים מעמונה. 16 אחוזים סבורים כי האשם מצוי בצבא ובמשטרה, ו-10% ענו כי שניהם אשמים באותה המידה. 17 אחוזים השיבו כי אינם יודעים במי האשם.

 

גורמים בכירים במטה הבחירות של קדימה תקפו בחריפות גם את יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, ואמרו: "מכולם, לא שמענו פוליטיקאי אחד: את ממשיך דרכו של אריק שרון, את האיש שהולך חזק נגד החמאס". הבכירים במטה קדימה הוסיפו: "לא שמענו היום שום דבר מנתניהו. לא אם הוא בעד מה שקרה, ולא אם הוא נגד".

 

אולמרט עצמו אמר אתמול אחר הצהריים כי "אלה שהתנגדו לכוחות הביטחון פעלו באלימות לשמה. זו תופעה שלא ניתן להמשיך איתה ולקבלה. כשזורקים בלוקים על ראשי חיילים ושוטרים, ברור שנחצה גבול, וזה מגיע לממדים שלא ראינו בעבר. היתה פעילות מתוכננת ומאורגנת של המתנחלים במטרות פוליטיות. מדינת ישראל לא תסבול זאת".

 

בארבעת בתי החולים בירושלים ובבית החולים שיבא בתל השומר מאושפזים עדיין 15 מתוך 219 שוטרים ופעילי ימין שנפצעו במהלך פינוי המאחז הבלתי חוקי עמונה. מצבו של אחד הפצועים, נער שהשתתף במאבק, השתפר והוא כעת מוגדר בינוני. מצבם של שאר הפצועים במצב קל.

 

שלום עכשיו: "יש לנו עוד מאחזים על הכוונת"

 

בתנועת "שלום עכשיו" ממתינים בימים אלה לתשובת המדינה בעתירה שהגישו לבג"ץ לפני כחמישה חודשים בדרישה לאכוף את צווי ההריסה שהוצאו גם נגד המאחזים חרשה, הסמוך לטלמון, ומאחז היובל, הנמצא ליד עלי. במאחז היובל קיימים 17 מבני קבע, שנגד כולם הוצאו צווי הריסה כבר לפני שלוש שנים. גם נגד ששת מבני הקבע בחרשה הוצאו צווים שמעולם לא מומשו.

 

כידוע, פינוי עמונה בא במידה רבה בעקבות פעילותה של "שלום עכשיו": בתשובה לעתירה שהגישה התנועה, הודיעה המדינה כי בכוונתה לפנות את המאחז - ומשם כבר התגלגלו הדברים עד לתמונות הפינוי שנראו אתמול. מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, אמר אמש ל-ynet, כי תנועתו עוקבת כעת בדריכות אחר פעולות הממשלה: "אם הממשלה לא תפנה מאחזים מיוזמתה, יש לנו כבר כמה על הכוונת שגם בהם נטפל ונעתור: מיגרון, גבעת אסף, נתיב האבות, אביגיל ועוד".

 

רכז ההתנחלויות של שלום עכשיו, דרור אטקס, ממשיך גם בימים אלה לצלם ולאסוף עדויות במאחזים בלתי חוקיים - ואלה ישמשו את התשתית לעתירות הבאות. אבל גם אופנהיימר יודע כי על פי דו"ח ששון, ישנם 105 מאחזים בלתי חוקיים שעל המדינה לפנות, וכי בג"ץ לא יוכל לדון ב-105 עתירות, שכל אחת מהן עשויה להימשך חודשים ואף למעלה מכך.

 

"אני חושב שלהשתמש בכלים המשפטיים זה עניין מוגבל. אם רוצים לפתור את בעיית המאחזים מהשורש, זו רק החלטה של הממשלה ולא של בג"ץ", אמר

אטקס, "אבל כל עוד הממשלה לא עושה זאת, נמשיך לפנות לבג"ץ. זה בכלל לא תפקיד של שלום עכשיו אלא של המדינה לאכוף את החוק ואיננו שמחים שעלינו להעמיד את בג"צ בסיטואציות כה בעייתיות. מאידך גיסא, המערכת המשפטית היא היחידה שלמעשה מהווה כלי אפקטיבי שהוכיח שביכולתו לגרום לממשלה לפנות מאחזים".

 

והאם פינוי כמה מבני קבע מגבעות נידחות שווה את התמונות הקשות שהיו היום בפינוי? אופנהיימר סבור שאין מנוס: "אני מצטער על האלימות שהייתה שם היום, מכל הצדדים. אך זוהי תוצאה של הזנחה של שנים את שלטון החוק בשטחים על ידי הממשלות. מחנכים נוער שלם להיות נוער פרעות, והאירועים של היום הם תולדה של הזנחת שלטון החוק. צריך לפתור את הבעיה הזו אחת ולתמיד".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור-בית אור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
"מה שלא חוקי - צריך לפנות"
צילום: איי פי
צילום: גיל יוחנן
"מה שלא חוקי - צריך לפנות"
צילום: גיל יוחנן
אופנהיימר. "עוד מאחזים על הכוונת"
מומלצים