שתף קטע נבחר

 

סקר: אלימות בעמונה? המתנחלים אשמים

יותר ממחצית מהציבור משוכנע שהאחראים העיקריים לאלימות בעמונה הם המתנחלים. 16 אחוזים תולים את האשמה בכוחות הביטחון ורק 4 אחוזים מניפים אצבע מאשימה לאולמרט. ולמרות זאת, כמעט מחצית סבורים שהרצון לרווח פוליטי הוא שהניע את אולמרט להחליט על הפינוי. תמונת המצב הפוליטית: קדימה יורדת בשני מנדטים ומובילה עם 42, העבודה יציבה עם 21, והליכוד מזנק ל-15

דווקא בשבוע שבו הוצגה לראשונה רשימת קדימה לכנסת, וממשלת אולמרט חצתה מבחן משמעותי ראשון של פירוק מבנים במאחז בלתי חוקי, צונחת המפלגה בשני מנדטים - כך עולה מסקר "ידיעות אחרונות" ומכון "דחף" המתפרסם הבוקר (יום ו'). אלא שהצניחה הזו לא מפריעה לקדימה בראשות אולמרט להמשיך ולהוביל בביטחה על פני יריבותיה עם 42 מנדטים.

 

מפלגת העבודה של פרץ, שומרת על כוחה בסקרים ומתייצבת על 21 מנדטים. הליכוד מזנק עם 2 מנדטים נוספים ונוגס כעת 15 מנדטים מהעוגה הפוליטית.

 

בניגוד לפוליטיקאים, שדרשו להקים ועדת חקירה לבדיקת האלימות הקשה שהפעילו שוטרים בעמונה, הציבור בוחר להטיל את האשם על המתנחלים. 57 אחוזים, לא פחות, סבורים שהמתנחלים הם האשמים בעימותים. 16% תולים את האשמה בצבא ובמשטרה. 10 אחוזים מתייחסים לשני הצדדים כנושאים באשם שווה, ואילו רק ארבעה אחוזים סבורים: אולמרט והממשלה אשמים.

 

העובדה הזו כמובן לא מפריעה לציבור לחשוב שמה שעמד מאחורי הרס הבתים בעמונה היה חישוב פוליטי קר. 49 אחוזים מהציבור, כמעט מחצית, סבורים שמה שהניע את אולמרט להורות על הפינוי היה רווח פוליטי. 43 אחוזים לעומת זאת סבורים שהיתה זו החלטת בג"ץ שאיפשרה את הפינוי.

 

הנשאלים בסקר הביעו סלחנות לחברי הכנסת שנכחו בעמונה והפריעו לכוחות הפינוי, אולי בשל הפציעות שספגו אחדים מהם - ח"כ אפי איתם וח"כ אריה אלדד. 51 אחוז סבורים שאין צורך לנקוט אמצעים נגד הח"כים שניסו למנוע את הפינוי. 45% סבורים ההיפך.

 

טרור החמאס יימשך

 

וכך מסתמנת חלוקת הכוחות הפוליטית בכנסת: קדימה עם 42 מנדטים, כאמור. העבודה עם 21 והליכוד עם 15. המפלגה הרביעית בגודלה בכנסת היא ש"ס, שנוגסת עשרה מנדטים מהעוגה הפוליטית ואחריה המפלגות הערביות עם שמונה. ישראל ביתנו מתחזקת לשישה מנדטים, ויהדות התורה מאבדת מנדט ועומדת על חמישה. מרצ-יחד גם היא מאבדת מנדט וזוכה בחמישה מושבים בכנסת הבאה. את הטבלה סוגרות האיחוד הלאומי עם חמישה מנדטים, והמפד"ל עם שלושה.

 


 

הפעם ביקש הסקר מהציבור גם ציונים לרשימת קדימה, שהוצגה השבוע, וליתר הרשימות הגדולות. 44 אחוזים מהציבור סבורים שרשימת המועמדים של קדימה לכנסת היא רשימה טובה. 21 אחוזים נותנים לה ציון בינוני ורק 18 אחוזים מדרגים אותה כרשימה גרועה. בהשוואה לרשימות הליכוד והעבודה מנצחת קדימה. 40 אחוזים סבורים כי היא הרשימה הטובה ביותר. זאת לעומת 25 אחוזים שסבורים כי רשימת העבודה היא המובילה, ורק 17 אחוזים שהצביעו על רשימת הליכוד.

 

ומה בנושא המדיני? 56 אחוזים מהציבור מייעצים לממשלה שלא לפעול לפי שעה בנושא נצחון החמאס, אלא להמתין ולראות כיצד החמאס ינהג. 23 אחוזים סבורים שיש להמשיך בהידברות עם הרשות הפלסטינית, ו-21 אחוזים קובעים שיש לנתק ממנה מגע.

 

מרבית הציבור (61%) מאמין שטרור החמאס יימשך, למרות נצחון התנועה. רק 37 אחוזים שומרים על אופטימיות ומאמינים שחמאס יתמתן. במקביל, רוב נשאלי הסקר מציעים לממשלה לעכב בינתיים אצלה את כספי המכסים של הרשות הפלסטינית (43%). 28 אחוזים מייצעים לממשלה להפסיק את העברת הכספים לחלוטין ו-27 אחוזים סבורים שיש להמשיך ולהעבירם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
המתנחלים אשמים? עמונה
צילום: גיל יוחנן
לא לנקוט צעדים. איתם
צילום: רפי בן חקון
צילום: גיל יוחנן
רשימה טובה. קדימה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים