שתף קטע נבחר
 

הודו השיקה תוכנית למלחמה בעוני

בטקס חגיגי שהתקיים בכפר במחוז שבו התאבדו אלפי חוואים בשל חובות כבדים השיק ראש ממשלת הודו בסוף השבוע תוכנית שאפתנית להבטחת עבודה לעניים באזורים הכפריים במדינה

הודו השיקה רשמית בסוף השבוע תוכנית שאפתנית למלחמה בעוני באזורים הכפריים באמצעות הבטחת 100 ימי עבודה בתשלום בשנה למשפחות שהפריחה הכלכלית העירונית הותירה מאחור.

 

התוכנית הושקה בכפר נידח במחוז אנאנטאפור מוכה הבצורת במדינה הדרומית אנדהרה פרדש, שבה התאבדו אלפי חוואים בשנתיים האחרונות לאחר שלא הצליחו לעמוד בעול החובות הכבדים. בטקס ההשקה חילק ראש ממשלת הודו, מנמוהאן סינג, כרטיסי עבודה לחמישה מתושבי הכפר.

 

"חוק הבטחת העבודה יהיה ציון דרך בהיסטוריה שלנו, ויסייע בחיסול העוני במדינה", אמר סינג בטקס השקת התוכנית. יותר משליש מאוכלוסייתה של הודו, המונה יותר ממיליארד נפש, חיים מפחות מדולר ליום. לדברי סינג, "המוקד העיקרי של התוכנית הם העניים שבעניים". הממשלה מסרה עוד כי תשומת לב מיוחדת תוקדש לנשים.

 

לפי הערכות הממשלה, התוכנית למלחמה בעוני תעלה לממשלה כ-9 מיליארד דולר בשנה כאשר תיושם בכל 600 המחוזות במדינה. לדברי סינג, "יש להקים מערכת מעקב יציבה...אנו חייבים להשקיע את כל המאמצים כדי לוודא שההטבות יגיעו לעניים במידה הרבה ביותר האפשרית".

 

התוכנית היא חלק ממאמציה של הממשלה לתמוך בעניים באזורים הכפריים, מאמצים שסייעו לה לתפוס את השלטון ב-2004, ולממש את הבטחותיה לבצע רפורמות "עם פנים אנושיות". הממשלות האזוריות יממנו 10% מהתוכנית. הממשלה מתכננת לפרוש את התוכנית בתחילה ב-200 האזורים העניים ביותר בהודו, ובהמשך בכל המדינה.

 

במסגרת התוכנית יקבלו משפחות באזורים כפריים סיכוי להרוויח את שכר המינימום הקבוע בחוק תמורת 100 ימי עבודה כל שנה במסגרת פרוייקטים לשיפור התשתיות באזורים אלו, ביניהם נטיעת עצים וסלילת דרכים. אם לא תהיה עבודה, יקבלו המשפחות קצבת אבטלה.

 

מבקרי התוכנית טוענים כי היא יקרה מדי, ותוהים האם לממשלה יש את האמצעים לממן אותה. עלותה של התוכנית מוערכת בטווח של בין 4 מיליארד ל-25 מיליארד דולר. כלכלנים אומרים כי התוכנית עלולה להגדיל את הגירעון הפיסקלי הגדול כבר היום, לגרום לעליית הריבית ולפגוע בשוק אגרות החוב והמניות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
הודו: נלחמים בעוני באזורים הכפריים
צילום: איי אף פי
מומלצים