שתף קטע נבחר

 

השגריר הדני באלג'יריה: אם תחרימו אותנו מה תאכלו?

הנה דרך נהדרת לארגן לעצמך כאב ראש (במקרה הטוב): על רקע המהומות האלימות סביב איורי מוחמד והחרם על מוצרים דניים שהוכרז ברחבי המזרח התיכון, העניק שגריר דנמרק באלג'יריה ראיון לעיתון "א-שורוק" ואמר את המשפט הבא: "המוסלמים אינם מייצרים, אז מה הם יאכלו אם הם יחרימו את התוצרת שלנו?".

 

הראיון דווקא התחיל על מי מנוחות. השגריר הדני התייחס לשורה של נושאים סביב הפרשה, והגן על החלטתו של ראש ממשלת דנמרק אנדרס פוג רסמוסן שלא להתנצל בפני מדינות ערב בפרשה. "ראש הממשלה הזמין את השגרירים והקונסולים הערבים לשיחה במהלכה הסביר להם את חשיבות חופש הדיבור במדינה. הוא הבהיר להם שהוא חש אי נוחות גדולה מהפירסום של הקריקטורות, אך הוא אינו יכול להתנצל על טעות שביצע עיתון פרטי".

 

"אני חושב שההפגנות והמחאות בעולם הערבי והמוסלמי הן גדולות הרבה יותר ממה שפורסם בעיתון הקטן הזה", אמר השגריר. "אני שואל: למה לא פעלו המוסלמים בכזאת התלהבות כאשר האמריקאים חיללו את ספר הקוראן במחנה המאסר גוואנטנמו? האם אין זה בגלל שארה"ב היא המדינה החזקה בעולם ודנמרק היא מדינה קטנה?".

 

"מדובר בעיתון קטן ולא במדינת דנמרק", הוסיף השגריר, "האופן בו התמודד הרחוב הערבי והמוסלמי כלפי מה שפורסם בעיתון הדני פגע בשמו של האיסלאם והמוסלמים הרבה יותר מאשר בשמה של דנמרק כמדינה, במיוחד אחרי כל מה שקרה בלבנון סוריה ואינדונזיה".

 

כשנשאל השגריר מה ארצו עשתה בעקבות הפירסום הוא אמר: "דנמרק היא מדינה דמוקרטית המכבדת את חופש הביטוי וממשלתנו לא יכולה לפעול בניגוד לחוקה שאושרה בשנת 1859. מה שניתן לעשות במקרים כאלה בארצנו, או במקומות אחרים, זה ללכת לבית המשפט... ישנם גבולות מסוימים לחופש הביטוי... אולם גבולות אלה הם מצומצמים מאוד".

 

ואז הגיע הרגע המכריע. השגריר התייחס לחרם שהטילו מספר מדינות ערביות ומוסלמיות על מוצריה של דנמרק, ונראה היה כי הוא אינו נרגש מהעובדה שארצו מאבדת כ-6.1 מיליון דולר ביום כתוצאה מכך. "התוצרת שמייצאת דנמרק למדינות הערביות והמוסלמיות אינה עולה על 30 אחוזים מכלל הייצוא שלנו, והרי הם (המוסלמים - ר.נ) אינם מייצרים, אז מה הם יאכלו עכשיו?".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מדפים ריקים. חרם על מוצרים מדנמרק
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
שורפים מוצרים דניים בירדן
צילום: רויטרס
מומלצים