איורי מוחמד: שגריר דנמרק עזב את סוריה
השגריר עזב בעקבות ההתקפה על השגרירות בשבוע שעבר ומתוך תחושה כי השלטונות המקומיים אינם יכולים עוד לערוב לבטחונו. עורך מוסף התרבות של העיתון הדני שפרסם לראשונה את הקריקטורות הוצא לחופשה. העורך הראשי הסביר כי הוא נמצא תחת לחץ רב בעקבות גל האלימות
שגריר דנמרק בדמשק עזב בסוף השבוע את סוריה, זאת מאחר ולשלטונות המקומיים אין יכולת לערוב לבטחונו. המתח בין סוריה לדנמרק עלתה בשבוע שעבר, כאשר השגרירות הדנית הותקפה על ידי עשרות מוסלמים זועמים, שמחו על פרסום הקריקטורות הלועגות לנביא מוחמד בחודש ספטמבר אשתקד.
שר החוץ הדני אמר השבת כי השגרירות הדנית תיסגר לפי שעה ובמקום זאת יישמרו האינטרסים של דנמרק בנציגות בירדן ובשגרירות הגרמנית בדמשק.
"השגריר עזב את סוריה באופן זמני, משום שהרשויות הסוריות צמצמו את מידת ההגנה שסיפקו לו עד לרמה בלתי מתקבלת על הדעת", כתב שר החוץ בהודעה שפרסם.
העורך שאחראי לפרסום הוצא לחופשה
עורך התרבות של העיתון הדני שפרסם לראשונה את הקריקטורות של הנביא מוחמד הוצא אתמול לחופשה. ההחלטה התקבלה לאחר שהעורך, פלמינג רוז, אמר כי הוא שוקל לפרסם בעיתון קריקטורות על השואה, שצוירו במסגרת תחרות שיזם עיתון איראני בתגובה לקריקטורות של מוחמד.
העורך הראשי של העיתון, קרסטן יוסט, מיהר להכחיש את דבריו של רוז לגבי קריקטורות השואה ואמר כי הדברים נאמרו משום שרוז נמצא תחת לחץ רב בשל גל המחאה האלים שהצית הפרסום ברחבי העולם.
יוסט הסביר כי רוז הוצא לחופשה משום "שקשה לתאר את הלחץ בו הוא נמצא", אך לא פירט כמה זמן תיארך חופשתו. הוא הבהיר כי העיתון לא מתכוון לפרסם את הקריקטורות האיראניות.
בתוך כך התנצל עורך השבועון מגזינט, היוצא לאור בנרווגיה, על פרסום הקריקטורות של מוחמד. העורך, וביורן סלבק, כינס מסיבת עיתונאים בשיתוף המועצה האיסלאמית של נורווגיה והביע חרטה על ההחלטה.
"אני פונה באופן אישי למועצת האיסלאם ומתנצל על הפגיעה ברגשותיהם הדתיים של המוסלמים. לא הייתה לנו כל כוונה לפגוע במישהו", אמר סלבק. הוא הודה כי לא הבין עד כמה הפרסום הוא פוגעני ושיבח את המועצה האיסלאמית על טיפולה בפרשה.
המחאה נמשכת: בקניה נפצע מפגין
ברחבי העולם נמשכו אתמול הפגנות המחאה על פרסום הקריקטורות. עשרות אלפי מוסלמים הפגינו בקהיר,איסטנבול, ניירובי, קואלה לומפור ואיסלאמבאד. בתום תפילות יום השישי במסגדים הציפו מפגינים מוסלמים את הרחובות, התעמתו עם כוחות המשטרה ושרפו דגלים של מדינות אירופיות.
כמה מההפגנות הפכו לאלימות: בניירובי שבקניה ירו השוטרים לעבר המפגינים ופצעו לפחות אחד מהם. במצרים השתמשה המשטרה בגז מדמיע על מנת לפזר את ההמון. עם זאת, ההפגנות אתמול היו פחות סוערות מאלו במהלך השבוע, בהן נהרגו 13 בני אדם.
בעוד ברחבי העולם נמשכות מחאות אלימות הכוללות פגיעה בשגרירויות, אמר אתמול נשיא איראן לשעבר, מוחמד חתאמי, כי "העולם המוסלמי מאס באלימות ובקיצוניות בשם הדת, והוא מוכן לעידן חדש".